Βιβλίο vs Κρίση

Επικαιρότητα
17/05/2012

Ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι απόψεις ανθρώπων του χώρου του βιβλίου για την κρίση και για το πόσο επηρεάζει την εν λόγω αγορά, απόψεις τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα του ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το μήνα Μάιο. Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες οι επαρκείς οικονομικοί πόροι αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτιστική παραγωγή, αλλά δεν είναι και ικανή προϋπόθεση για την ποιότητα του παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος. Όμως, οι δημιουργοί καλούνται και εν μέσω κρίσης να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε η μικρότερη «κατανάλωση» πολιτιστικών προϊόντων, να μην οδηγήσει και σε χαμηλής ποιότητας πολιτιστικά προϊόντα. Έτσι, άνθρωποι του βιβλίου και του κόσμου των εκδόσεων, καταθέτουν την άποψή τους για τους κρίσιμους καιρούς που ζούμε.
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

 
Μελίνα Λιάπη, αναγνώστρια:
«Η οικονομική κρίση δεν με έχει επηρεάσει ως προς την ανάγνωση βιβλίων, απλά επιζητώ φθηνότερες λύσεις. Δηλαδή, απευθύνομαι σε μικρότερα βιβλιοπωλεία με προσφορές ή φθηνότερες εκδόσεις ή μεταχειρισμένα βιβλία. Μου αρέσει να διαβάζω ποίηση, αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, φιλοσοφία».

Πόπη Γκανά, εκδότρια του οίκου «Μελάνι»:
«Η κρίση δημιουργεί πάντα ανασφάλεια σε όλους, αλλά πιστεύω ότι οι συστηματικοί αναγνώστες δεν θα σταματήσουν να αγοράζουν βιβλία. Μπορεί να αγοράζουν λιγότερα, οι ευκαιριακοί αναγνώστες μπορεί να σταματήσουν και τελείως. Πάντως, για το 2010 δεν είχαμε πτώση των πωλήσεών μας. Έχουμε μειώσει τον αριθμό των τίτλων, αλλά δεν έχουμε καταργήσει σειρές. Το μόνο που κάνουμε είναι, ότι μειώνουμε λίγο τις εκδόσεις, γινόμαστε περισσότερο επιλεκτικοί από όσο ήμασταν... Τα βιβλιοπωλεία κινούνται προς γνωστούς συγγραφείς, περισσότερο κινούνται προς ασφαλείς παραγγελίες και είναι λιγότερο πρόθυμοι να ρισκάρουν, σίγουρα... Δεν συμφωνώ, ότι το βιβλίο δεν είναι φθηνό. Πιστεύω ότι είναι από τα φθηνότερα προϊόντα και αν σκεφτεί κανείς και από πόσες φάσεις πρέπει να περάσει ένα βιβλίο, για να φτάσει στην τελική του μορφή. Και εμείς κοστολογούμε πάντα τα βιβλία στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, από την αρχή που ξεκινήσαμε».

Σπύρος Τσιτσές, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου «Λεμόνι»:
«Η κρίση έχει επηρεάσει και το χώρο του βιβλίου. Το σημαντικό είναι, ότι το κοινό έχει παραμείνει το ίδιο. Έχει αλλάξει, ίσως, ο αριθμός των βιβλίων που αγοράζει πλέον ο αναγνώστης και εδώ βέβαια φαίνεται η διαφορά που έχει έρθει με την κρίση. Οι μικροί χώροι του βιβλίου, φαίνεται μέχρι σήμερα ότι μπορούν να τα καταφέρουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο... Αυτή τη δύσκολη περίοδο, οι άνθρωποι έχουν στραφεί σε αξίες -όπως το βιβλίο- και γενικά στον πολιτισμό. Αναζητούν έτσι πιο ουσιαστικά πράγματα και αυτό είναι το μεγάλο όφελος. Έτσι έχει προκύψει μια νέα γενιά αναγνωστών, όπως επίσης έχει γεννηθεί και μια νέα κατηγορία βιβλίων, βιβλία οικονομικού και πολιτικού στοχασμού, τα οποία σχετίζονται με την κρίση. Από ό,τι φαίνεται, το βιβλίο και ο πολιτισμός είναι ο δρόμος για να ξεπεράσουμε την κρίση».

Λένα Διβάνη, συγγραφέας:
«Στις αρχές της κρίσης και διαισθανόμενη το βάθος που θα ακολουθούσε, έγραψα "Το πεινασμένο στόμα". Νομίζω, τον οβολό μου τον έδωσα. Ελπίζω να μη χρειαστεί να ξαναδώσω, γιατί αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί, προφανώς θα ξανανταποκριθώ σε αυτό, είτε το θέλω είτε δεν το θέλω... Πιστεύω, ότι η κρίση θέλει δύο πράγματα: το ένα, ψύχραιμο μάτι και ανάλυση, και το άλλο, γέλιο, αλλιώς θα τρελαθούμε... Φοβάμαι, πως αγοράζω και εγώ λιγότερα βιβλία. Δηλαδή, κάποτε αγόραζα με τη σέσουλα και βιβλία, έτσι, για να τα ξεφυλλίσω, χωρίς να είμαι σίγουρη 100% αν θα τα διαβάσω. Αυτή τη στιγμή, αγοράζω τα βιβλία που σίγουρα θα διαβάσω... Πιστεύω, ότι είναι κάπως ακριβό. Ναι, είναι, γιατί πρώτα από όλα είμαι αναγνώστρια - δεν είμαι συγγραφέας, πρώτα από όλα. Οπότε, ως αναγνώστρια, το έχω εισπράξει αυτό το πράγμα. Γι' αυτό και επιμένω, στα βιβλία μου να είναι φτηνές οι τιμές. Δηλαδή, να μην είναι αυτό το πράγμα που βλέπω. Βλέπω βιβλία που είναι δύο σελίδες και έχουν είκοσι ευρώ. Δεν γίνεται. Δεν έχει λεφτά ο κόσμος. Και ειδικά ο κόσμος που διαβάζει, δεν είναι και οι πιο πλούσιοι. Οι πιο πλούσιοι κάνουν δεξιώσεις, δεν διαβάζουν».

Βασίλης Χατζηιακώβου, διευθυντής του βιβλιοπωλείου και πολιτιστικού χώρου εκδηλώσεων «Ιανός»:
«Δεν βλέπουμε να υπάρχει κρίση. Από την άλλη, όμως, και ο «Ιανός» -όπως και όσα βιβλιοπωλεία προσπαθούν να αντιγράψουν αυτό το μοντέλο-, βλέπει ότι ο κόσμος, λόγω της κρίσης, πάει κοντά στα πολιτιστικά αγαθά με μεγαλύτερη ζέση από ό,τι τον προηγούμενο καιρό, γιατί κάποιοι ανακαλύπτουν το βιβλίο. Κάποιοι ανακαλύπτουν την καλή και ποιοτική μουσική, ξαναθυμούνται πράγματα ή κάποιοι επιστρέφουν σε αυτά. Οπότε, βλέπουμε ότι τελικά η κρίση ίσως αποβεί σε καλό για όλο το χώρο του πολιτισμού... Οι διαφορετικές τέχνες συνεργάζονται μεταξύ τους. Είναι κάτι που το βιώνουμε και εδώ, αλλά το παρακολουθώ και σε άλλους χώρους, οι άνθρωποι από διαφορετικά αντικείμενα και διαφορετικούς τομείς τέχνης, έρχονται κοντά και συνδημιουργούν... Το βιβλίο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, δείχνει να έχει κρατηθεί. Ενώ έχουμε πολύ μεγάλες πτώσεις στο λιανεμπόριο, το βιβλίο σχεδόν έχει κρατηθεί».

Νίκος Αντωνίου, μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου:
«Υπάρχει μια "βουτιά" στις πωλήσεις του βιβλίου, της τάξης του 30%, ίσως και 40%. Είναι λογικό ότι πολύς κόσμος πλέον, μην αντέχοντας αυτή την οικονομική κατάσταση, προσπαθεί να κόψει διάφορα πράγματα. Αυτό έχει επίπτωση και στο βιβλίο, βέβαια... Το μεγάλο πρόβλημα ήταν, ότι πάντα, και από τη μεριά του κράτους, των υπουργείων κλπ., αλλά και από την πλειοψηφία των εκδοτών, το βιβλίο αντιμετωπιζόταν σαν ένα εμπόρευμα. Όπως αντιμετωπίζεται ένα ζευγάρι παπούτσια, όπως ένα τραπέζι, μια καρέκλα κλπ. Άρα, με αυτή την έννοια, η έννοια του πολιτισμού είχε υποχωρήσει ήδη αρκετά. Η κρίση που υπάρχει γενικά στην αγορά, έχει άμεση επίπτωση και στο χώρο του βιβλίου. Αυτό το "τσουνάμι", ουσιαστικά, αντεργατικών μέτρων που ισοπεδώνει τα πάντα, σε όλους τους εργασιακούς χώρους, δεν θα μπορούσε να αφήσει και το δικό μας χώρο από έξω... Είναι τρία ζητήματα: είναι οι απολύσεις, οι οποίες είναι πλέον μαζικές, είναι η μείωση του μισθού, που γίνεται είτε με την ελαστικοποίηση της εργασίας, δηλαδή με τη μετατροπή των εργαζομένων σε ημιαπασχόληση, εξάωρους, πεντάωρους κλπ., είτε με την εκ περιτροπής εργασία. Είναι ένας τρόπος, όπου το εργατικό εισόδημα πέφτει. Από κάποιους εκδότες, πλέον, αμφισβητείται η ίδια η έννοια της συλλογικής σύμβασης που έχουμε καταφέρει και έχουμε στο χώρο του βιβλίου, ενώ το τελευταίο και ουσιαστικό, είναι, ότι σε πολλούς εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων».

Εσείς έχετε την τελευταία λέξη!

www.artistbook.gr

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Φεβρουάριος - 2018
ΔευΤριΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
123

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Ψυχή στα Μανταλάκια

Μουσική - Συναυλίες

House Band
Αλκαίου Λένα - "Συνομιλώντας με τις φίλες μου"
Δημήτρης Ζερβουδάκης & Μελίνα Κανά
Δημήτρης Μυστακίδης - Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας
Διάφανα Κρίνα
Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique
Η συνάντηση: Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Μαρία Γαλάνη και Άρης Γραικούσης - Αγάπης λόγια
Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία - Γυναικεία Υπόθεση
Μαρούλα Κασκαβέλη - Η Μπουάτ του 2018
Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ένα "FLEA MARKET" με τη Μαρίνα Σάττι και τις "FONES"
Τα τραγούδια κύκλους κάνουν - Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά
Τζένη Βάνου ερμηνεύει η Φωτεινή Δάρρα
Χαΐνιδες
4

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Ματίας ο Πρώτος
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
56789

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Money εξ Ουρανού!
Proof
Άγριος Σπόρος
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Χριστόφορος Ζαραλίκος
10

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Ψυχή στα Μανταλάκια
11

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Ματίας ο Πρώτος
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
1213141516

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
17

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
18

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Misery
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Ματίας ο Πρώτος
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
1920212223

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Ήρωες
Λυσσασμένη Γάτα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Παρ΄ όλα αυτά - Μια παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
24

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
25

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Joshua Immanuel
Misery
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Κόσμοι από γάλα
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Ματίας ο Πρώτος
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Ταξίδι του Φερεϋντούν
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
262728
Φεβρουάριος - 2018

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Το Τίμημα

Το Τίμημα | Ιλίσια-Βολανάκης

«Το δύσκολο δεν είναι να μην πιστεύεις σε τίποτα, το δύσκολο είναι να συνεχίζεις να πιστεύεις σε κάτι. Κι αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό... τότε έχεις πεθάνει.» Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Το Τίμημα», από τα γνωστότερα ...
Βιολέτα Ίκαρη - Τι τραγούδι να σου πω…

Βιολέτα Ίκαρη - Τι τραγούδι να σου πω… | Σταυρός του Νότου Club

Η Βιολέτα Ίκαρη για πρώτη φορά, παρουσιάζει στο Club του Σταυρού του Νότου, μια ιδιαίτερη παράσταση, με τίτλο «Tι τραγούδι να σου πω...». Λίγους μήνες μετά την επιτυχία του single «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου», που αποτελεί προπομπό του ...

Αρχη