Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναζητά νέο διευθυντή χορωδίας

Επικαιρότητα
11/09/2013

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθυντή χορωδίας του φορέα. Ζητείται μια προσωπικότητα από τον καλλιτεχνικό χώρο με ευρεία μουσική και γενική κατάρτιση, άριστη γνώση του λυρικού ρεπερτορίου και των διαφόρων στυλ της χορωδιακής μουσικής, καθώς και ικανότητα διαχείρισης συνόλων.

Συγκεκριμένα, για την υποψηφιότητα θα συνεκτιμηθούν υπέρ του υποψηφίου τα κάτωθι αναφερόμενα προσόντα:

1. Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας ή Ορχήστρας:
α) σχολών Διεύθυνσης Ορχήστρας Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος μουσικής κατεύθυνσης ή Ανώτερης Σχολής μουσικής κατεύθυνσης της ημεδαπής.
β) αναγνωρισμένων από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), σχολών Διεύθυνσης Ορχήστρας Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος μουσικής κατεύθυνσης ή Ανώτερης Σχολής μουσικής κατεύθυνσης χώρας κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
γ) Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος μουσικής κατεύθυνσης εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ.
δ) Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης ή άλλων αναγνωρισμένων από το υπουργείο Πολιτισμού ωδείων, στα οποία λειτουργεί Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας ή Χορωδίας.

2. Πτυχίο ή δίπλωμα πιάνου ή πτυχίο οργάνου (αναγνωρισμένου) συμφωνικής ορχήστρας, με παράλληλη φοίτηση σε επίπεδο τουλάχιστον πρώτης τάξης της ανωτέρας σχολής πιάνου. Για τους διπλωματούχους εγχόρδου ή πνευστού οργάνου συμφωνικής ορχήστρας αρκεί η φοίτηση σε επίπεδο μέσης σχολής πιάνου.

3. Πτυχίο Αντίστιξης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ή άλλο Ωδείο αναγνωρισμένο από το κράτος. Κατʼεξαίρεση, για τους διπλωματούχους σχολών Διεύθυνσης Χορωδίας δεν απαιτείται πτυχίο Αντίστιξης.

4. Γνώσεις φωνητικής (προσμετρούνται θετικά σπουδές μονωδίας).

5. Άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας και καλή γνώση τουλάχιστον δύο ξένων γλωσσών (κυρίως ιταλικής και κατά δεύτερο λόγο γαλλικής, γερμανικής ή αγγλικής), αποδεικνυόμενη με προσκόμιση σχετικών τίτλων.

6. Δόκιμη επαγγελματική προϋπηρεσία στη διεύθυνση και διδασκαλία χορωδιακού ή μουσικού συνόλου.

Οι μηνιαίες αποδοχές του Διευθυντή Χορωδίας καθορίζονται βάσει του Νόμου 3988/2010.

Για έκαστο από τους τρεις πρώτους επιτυχόντες στην πρώτη φάση επιλογής, θα ακολουθήσει μια κατʼ ελάχιστο τρίμηνη δοκιμαστική περίοδος συνεργασίας, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2011-12. Η οριστική επιλογή του υποψηφίου θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος της καλλιτεχνικής περιόδου 2011-12. Η διάρκεια της σύμβασης του επιλεγέντος Διευθυντή Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα είναι διετής.

Οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες ή αλλοδαποί παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 14.00, στις υπηρεσίες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συγκεκριμένα στο Πρωτόκολλο της ίδιας, το οποίο βρίσκεται στα γραφεία της Διοίκησης (Πανεπιστημίου 39, 3ος όροφος, 10564, Αθήνα), κατά τις ώρες 8:00 – 14:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή και στο τηλέφωνο 210 3711200.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν, εκτός από την αίτηση υποψηφιότητας, την οποία θα προμηθεύονται από το Πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ή ηλεκτρονικά από τον διαδικτυακό τόπο www.nationalopera.gr, τα ακόλουθα:

1. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία
2. Τίτλους σπουδών (γνήσια ή επικυρωμένα αντίγραφα από τη σχετική αρμόδια αρχή)
3. Τίτλους απασχόλησης σε λυρικά θέατρα, μουσικά σύνολα κλπ.
4. Αποδεικτικά της καλλιτεχνικής δραστηριότητας του υποψηφίου (όπως προγράμματα παραστάσεων, ντοκουμέντα εικόνας και ήχου, κριτικές κλπ.)

www.artistbook.gr
25/7/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Μάρτιος - 2019
ΔευΤριΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
123
4

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO

Μουσική - Συναυλίες

Χριστίνα Μαξούρη
5

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
678910
11

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
12

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
1314151617
18

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
192021222324
25262728293031
Μάρτιος - 2019

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες

Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες | Χυτήριο

Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεις μάνα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τη μητρότητα, σου λένε οι άλλες μάνες προτού μπεις στο κλαμπ, και σε κάνουν να αναρωτιέσαι: «Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Πότε επιτέλους θα αποκτήσω μωρό;» Καλά, δεν ξέρεις τι ...
Θεοδοσία Τσάτσου

Θεοδοσία Τσάτσου | Half Note jazz club

Μια ανατρεπτική παρουσία στον χώρο της rock μουσικής σκηνής από το 1996, με σπάνια χροιά, φωνητικό εύρος και ξεχωριστά δυναμική σκηνική παρουσία μας κινεί να συνταξιδέψουμε στους soul, funky, blues ρυθμούς της από τις 29 Μαρτίου έως 31 ...

Αρχη