ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ - Badminton: Παρουσίαση του εντυπωσιακού προγράμματος 2011-2012

Επικαιρότητα
11/09/2013

Παρουσιάστηκε το πλούσιο, ποικίλο και εντυπωσιακό πρόγραμμα 2011-2012 του Θεάτρου Badminton παρουσία κάποιων συντελεστών των παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν, δημοσιογράφων και φίλων του θεάτρου.

Στην αίθουσα Τύπου του Variete, έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων οι Μίμης Πλέσσας, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Μπέσυ Μάλφα, Άκης Σακελλαρίου, Νίνα Λοτσάρη, Φιντέ Κοκσάλ, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Φρόσω Λύτρα, Δέσποινα Παπαγιάννη, Φωτεινή Δάρρα, Δημήτρης Τάρλοου κ.ά., ενώ από την πλευρά τους, οι Μιχάλης Αδάμ και Τάκης Γεώργας έκαναν μια εκτενή παρουσίαση των παραστάσεων που θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε αυτή τη σαιζόν, η οποία ξεκινά σε λίγες μέρες.

Βρεθήκαμε στο χώρο της συνέντευξης Τύπου και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εντυπωσιαστήκαμε με την ποιότητα και την ποικιλία των παραστάσεων που θα λάβουν χώρα. Οι παραστάσεις είναι υψηλότατου επιπέδου με καλλιτέχνες και συντελεστές παγκόσμιας εμβέλειας, που έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα ή που ξαναέρχονται στην ελληνική πρωτεύουσα μετά από τη μεγάλη επιτυχία προηγούμενων σαιζόν.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜ
Μιλώντας στους παραβρισκόμενους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Αδάμ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι ένα μεγάλο ρίσκο το να φέρνεις διεθνείς παραγωγές, «για το λόγο αυτό οι παραστάσεις θα διαρκέσουν λιγότερες μέρες, ενώ έχει γίνει συμπίεση στις τιμές των εισιτηρίων, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στο θέατρο. Επίσης, φέτος αξιοποιούμε κι άλλους χώρους του Badminton, όπως είναι η σκηνή Variete, το Προαύλιο και μια νέα σκηνή που θα λέγεται Back Stag».

ΕΝΑΣ «ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟ BADMINTON
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πολύκροτο θέμα της κατεδάφισης του θεάτρου, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα, στο οποίο αναγράφεται ότι το Badminton είναι αυθαίρετο (;) και ότι μετά από τη λήξη της σύμβασης με την παρούσα διοίκηση του θεάτρου, το 2026, θα κατεδαφιστεί. «Κερδίσαμε μια πρώτη μάχη με την επιμήκυνση του χρόνου της σύμβασης, διότι θα μπορούσε τώρα να ήταν γκρεμισμένο το θέατρο. Φαίνεται πως το κράτος ξεχνά ότι για την “απόκτηση” του χώρου από εμάς συμμετείχαμε σε διεθνή διαγωνισμό, ενώ έχουμε επενδύσει πάνω από 15.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα. Δεν είμαστε ένα κρατικοδίαιτο θέατρο, στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας και στη συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος έρχεται εδώ και πληρώνει για να δει εκδηλώσεις ποιότητας και πολιτισμού».

Επίσης, ο Μιχάλης Αδάμ μίλησε και για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, κάτι που έχει μείνει στα χαρτιά: «Αυτή είναι ένα άλλο επιχείρημα κατεδάφισης του θεάτρου, ότι εδώ πρέπει να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο. Εμείς οφείλω να πω ότι είμαστε σαφέστατα υπέρ της δημιουργίας του πάρκου, δεν το εμποδίζουμε και ίσα ίσα που αυτό θα δώσει άλλον αέρα στο θέατρο». Τόνισε ότι η διοίκηση του θεάτρου θα συμβάλει στη δημιουργία του πάρκου και ότι ο «ανεγκέφαλος» που σύνταξε το κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος περί Κατεδαφίσεως του Badminton, πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα. Τέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη δέκα χιλιάδες υπογραφές υπέρ της διατήρησης του θεάτρου και ευελπιστούν ότι στο άμεσο μέλλον οι εν λόγω υπογραφές θα φτάσουν τις εκατό χιλιάδες. «Μια απάντηση λοιπόν σε όσους δεν θέλουν ζωντανό το θέατρο είναι το φετινό πρόγραμμα», κατέληξε ο Μιχάλης Αδάμ.

Στη συνέχεια ο Τάκης Γεώργας παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα, το οποίο εμπεριέχει θέατρο, μουσική, μπαλέτο, μιούζικαλ, φεστιβάλ ανεξάρτητων θεατρικών ομάδων και θεάματα μοναδικά στο είδος τους. Διαβάστε το πρόγραμμα στο σύνδεσμο: www.badmintontheater.gr 

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο Μίμης Πλέσσας παρουσιάζει μαζί με αγαπημένους τραγουδιστές το πρόγραμμα «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές» στο προαύλιο του θεάτρου. Στις δύο αυτές παραστάσεις θα ξεδιπλωθεί όλη η ευαισθησία, η τόλμη και η μελωδικότητα τραγουδιών που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο και όχι μόνο και ανέδειξαν κορυφαίους ερμηνευτές, καθώς και η σύγχρονη, σημερινή εκτέλεσή τους, από τραγουδιστές, σολίστες και συγκροτήματα που ταξιδεύουν το ρεπερτόριο του κορυφαίου μας συνθέτη διεθνώς. Συνοδοιπόροι του, αγαπημένοι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, τραγουδοποιοί, λαϊκοί ερμηνευτές, διεθνείς τραγουδιστές και σολίστες, ηθοποιοί, performers,  συγκροτήματα, φωνητικά σύνολα και χορωδίες και μια εξαίρετη λαϊκή ορχήστρα.

Ο Μίμης Πλέσσας, μιλώντας γιʼ αυτές τις συναυλίες ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένα παλιό όνειρό μου, το οποίο τώρα γίνεται πραγματικότητα». Για την οικονομική κρίση και την επίπτωση που μπορεί να έχει στις εκδηλώσεις του Badminton, ο κύριος Πλέσσας δήλωσε πως «στην κρίση πάντα ανθεί η τέχνη και κυρίως η τέχνη της μουσικής. Στην κρίση πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πολεμούν της τέχνη, είπα στο Μιχάλη Αδάμ ότι δεν πάνε να γκρεμίσουν το Badminton, δεν θα βγάλουν από το DNA μας την τέχνη και τη μουσική. Εξ άλλου η μουσική είναι η μόνη από τις τέχνες που δεν χρειάζεται μεσολαβητή, απευθείας φτάνει στον κόσμο και μένει».

Αναφερόμενος στο οικονομικό σκέλος των συναυλιών του, ο ίδιος είπε ότι «επειδή ο αριθμός των καλλιτεχνών καλεσμένων είναι μεγάλος, σκεφθήκαμε ότι για να πληρωθούμε όλοι πρέπει να είναι γεμάτο το θέατρο κάθε μέρα, έτσι όλοι οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να προσφέρουν την τέχνη και το ταλέντο τους δωρεάν, ενώ τα έσοδα των παραστάσεων θα δοθούν στο σύλλογο "Μαζί για το Παιδί"».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΡΛΟΟΥ
Μετά από δυο θεατρικές σαιζόν που στέφθηκαν με απόλυτη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία, το «Κτήνος στο Φεγγάρι», η παράσταση-σταθμός του Θεάτρου Πορεία που σήμανε την αφετηρία του Θεατρικού Σχήματος «Δόλιχος» δώδεκα χρόνια πριν και ξαναπαρουσιάστηκε από τους ίδιους συνεργάτες, αλλά από μία νέα σκοπιά το 2009, φιλοξενείται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Badminton.

Για την παράσταση και για την πρόκληση να ανέβει ξανά μια παράσταση μετά από δώδεκα χρόνια, ο πρωταγωνιστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Πορεία, Δημήτρης Τάρλοου ανέφερε: «Μετά από τόσα χρόνια, ήταν δύσκολο να ξαναπιάσω το ίδιο κείμενο, να ξαναβρούμε καινούργια πράγματα στους χαρακτήρες, αλλά πίστεψέ με ότι ακόμα και σήμερα βρίσκουμε νέα πράγματα, νέες αποχρώσεις στους χαρακτήρες. Επίσης, οικονομικά ήταν δύσκολο το ανέβασμα λόγω της ιδιόμορφης σκηνής που απαιτεί το έργο. Πάντως, ο κόσμος αγκάλιασε την παράσταση και ο φετινός αριθμός των είκοσι χιλιάδων θεατών το αποδεικνύει».

ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΒΑΣ
Για τη χειμερινή περίοδο, σε μια εποχή κρίσης και συνεχών εκπτώσεων όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και γενικότερα στον πολιτισμό, ως μια μορφή πνευματικής αντίστασης, το Θέατρο Badminton αποτολμά μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή – αφιέρωμα σε μια από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού τραγουδιού: τον Αττίκ.

Ένας πολυμελής θίασος από ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές αναζητά μνήμες και αισθήσεις, μουσικές και κείμενα, σε μιαν αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα, συγκίνηση και γοητεία. Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής. Μελωδίες και στίχοι που σφράγισαν τη νεοελληνική ευαισθησία, επηρέασαν πολλούς από τους κατοπινούς δημιουργούς και συνόδεψαν γενιές ολόκληρες στις χαρές και τις λύπες τους.

Για την παράσταση μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρος Λιάβας, ο οποίος έκανε εκτενή ιστορική και μουσικολογική έρευνα και κατάφερε να συγκεντρώσει κείμενα, μουσικές, θεατρικά και λογοτεχνικά αποσπάσματα, καθώς και σπάνια εικαστικά, φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα.

«Μια πρόσκληση στο σημερινό κοινό να αναβαπτιστεί στην ομορφιά τους και –παράλληλα- μια πρόκληση να ανακαλύψει τις αξίες ζωής και την καλλιτεχνική τόλμη μιας εποχής δυναμικής και μεταβατικής, εξίσου έντονης με τη σημερινή. Επίσης, απρόσμενα αποκαλυπτική είναι και μια σειρά από σατιρικά κείμενα εποχής που αναφέρονται στην πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα και στο Μεσοπόλεμο. Πραγματικά, ξαφνιάζουν με το πόσο τραγικά επίκαιρα παραμένουν, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η Ιστορία στις μέρες μας επαναλαμβάνεται ως φάρσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Λιάβας.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ
«Ντενεκεδούπολη, ντενεκεδούπολη, σε αγαπάμε πολύ!» Έτσι άρχιζε το τραγούδι της πρώτης παράστασης της «Ντενεκεδούπολης» 35 χρόνια πριν, με τη γνωστή σε όλους μελωδία του Γιάννη Μαρκόπουλου. Φέτος, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση-σταθμό της Ευγενίας Φακίνου.

Για την παράσταση μίλησε η σκηνοθέτις της παράστασης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, η οποία ανέφερε τα εξής: «Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης δημιουργήθηκε το αντικειμενοθέατρο “Ντενεκεδούπολη” από την Ευγενία Φακίνου και εξακολουθεί να προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών μέχρι και σήμερα. Έτσι, τα γνωστά ντενεκεδάκια ζωντανεύουν στην παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό αντικειμενοθεάτρου, μαύρου θεάτρου και κινούμενου σχεδίου. Μία παράσταση ατμοσφαιρική, χαρούμενη, με τη χρήση άχρηστων υλικών, αλλά και σημερινής τεχνολογίας και θεατρικών εφέ».

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η σκηνή του Θεάτρου Badminton θα γεμίσει με τη λάμψη και την αίγλη του West End του Λονδίνου. Οι τρεις κορυφαίοι πρωταγωνιστές των λονδρέζικων παραγωγών των έργων: «Οι άθλιοι», «Το φάντασμα της όπερας», «We will rock you» και της νέας επιτυχίας του Andrew Lloyd Webber, «Η αγάπη ποτέ δεν πεθαίνει», Ramin Karimloo, Simon Bailey και Stephen Rahman-Huges ενώνουν τις φωνές τους με τη Φωτεινή Δάρρα σε μια θεαματική γκαλά συναυλία που υπόσχεται να χαρίσει τέσσερις μουσικές βραδιές ανεπανάληπτης καλλιτεχνικής αξίας. Μαζί τους θα είναι και η Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Γιʼ αυτές τις μοναδικές παραστάσεις, η Φωτεινή Δάρρα δήλωσε ότι: «Το Badminton είναι το εισιτήριο στο όνειρο. Οι άνθρωποι του θεάτρου φέρνουν κοντά μας παραγωγές που παλιά έπρεπε να ταξιδεύσουμε σε άλλες χώρες για να τις παρακολουθήσουμε. Σήμερα έρχονται στην Αθήνα, είναι στα πόδια μας. Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχω σε μια τέτοια γκαλά με τρείς από τους πρωταγωνιστές κλασικών μιούζικαλ. Ήταν πάντα ένα όνειρό μου να κάνω κάτι τέτοιο και σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Θα είναι τα πιο ωραία Χριστούγεννα της ζωής μου».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ
Τη σειρά συναυλιών «Τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού» παρουσίασε ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής αυτών των μοναδικών συναυλιών, Μιχάλης Κουμπιός, ο οποίος δήλωσε: «Με τις συναυλίες αυτές συνεχίζουμε να θυμίζουμε προικισμένους μουσικούς δημιουργούς, στιχουργούς και μυθικούς τραγουδιστές από όλες τις εκφάνσεις του ελληνικού τραγουδιού. Ανθρώπους που η ζωή τους ήταν μία διαρκής δημιουργία και τα τραγούδια τους ένωναν τους ακροατές σε έναν κοινό μύθο, όπου αναδιπλώνονταν η παράδοση, ο πολιτισμός και η ιστορία. Πρόσωπα που στάθηκαν μακριά από πολυφωνικές υστερίες και το χρηματιστήριο της κερδοσκοπίας».

ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ
Τη φετινή χρονιά το Variete συνεχίζει το φετινό του πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και γεγονότα. Μεταξύ άλλων τα Σαββατοκύριακα θα ξεδιπλώνεται το παραμύθι του ελληνικού θεάτρου με τη μοναδική Ζωζώ Σαμπουντζάκη, η οποία δήλωσε: «Η ζωή μου είναι ένα παραμύθι, από μωρό είμαι στο σανίδι, δεν μπορούσα να ξεφύγω τη μοίρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από το Badminton για την ευκαιρία να παρουσιαστεί η παράστασή μου εδώ. Στον προηγούμενο χώρο όπου εμφανιζόμουν, ο κόσμος έκανε παράπονο διότι δεν χωρούσε, εδώ θα έχουμε αρκετό χώρο, ώστε να περάσουμε αξέχαστε βραδιές».

Το Θέατρο Badminton είναι μια «πολιτιστική όαση». Με τις καλλιτεχνικές της επιλογές, η διοίκηση του θεάτρου δίνει ελπίδα και κουράγιο αυτές τις δύσκολες μέρες προσφέροντας ποιότητα σε προσιτές τιμές.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Θεάτρου Badminton στον ακόλουθο σύνδεσμο:  www.badmintontheater.gr

Διαβάστε τα σχετικά άρθρα για το πρόγραμμα στους συνδέσμους:
Πλούσιο το φθινοπωρινό – χειμερινό πρόγραμμα του Badminton Theater (μέρος 1)
Πλούσιο το φθινοπωρινό – χειμερινό πρόγραμμα του Badminton Theater (μέρος 2)

www.artistbook.gr
20/9/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Φεβρουάριος - 2018
ΔευΤριΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
123

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Ψυχή στα Μανταλάκια

Μουσική - Συναυλίες

House Band
Αλκαίου Λένα - "Συνομιλώντας με τις φίλες μου"
Δημήτρης Ζερβουδάκης & Μελίνα Κανά
Δημήτρης Μυστακίδης - Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας
Διάφανα Κρίνα
Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique
Η συνάντηση: Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Μαρία Γαλάνη και Άρης Γραικούσης - Αγάπης λόγια
Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία - Γυναικεία Υπόθεση
Μαρούλα Κασκαβέλη - Η Μπουάτ του 2018
Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ένα "FLEA MARKET" με τη Μαρίνα Σάττι και τις "FONES"
Τα τραγούδια κύκλους κάνουν - Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά
Τζένη Βάνου ερμηνεύει η Φωτεινή Δάρρα
Χαΐνιδες
4

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
56789

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Money εξ Ουρανού!
Proof
Άγριος Σπόρος
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Χριστόφορος Ζαραλίκος
10

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Ψυχή στα Μανταλάκια
11

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
1213141516

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
17

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
18

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Misery
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
1920212223

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Ήρωες
Λυσσασμένη Γάτα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Παρ΄ όλα αυτά - Μια παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
24

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
25

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Joshua Immanuel
Misery
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Κόσμοι από γάλα
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Ταξίδι του Φερεϋντούν
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
262728
Φεβρουάριος - 2018

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Ψηλά από τη γέφυρα

Ψηλά από τη γέφυρα | Εθνικό Θέατρο

Τo Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του εικοστού αιώνα, το έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ψηλά από τη γέφυρα». Η παράσταση θα παρουσιάζεται από τις 15 Φεβρουαρίου, στην ...
Μαρούλα Κασκαβέλη - Η Μπουάτ του 2018

Μαρούλα Κασκαβέλη - Η Μπουάτ του 2018 | El Convento Del Arte

Μισό αιώνα μετά την εποχή των Μπουάτ, η ανάγκη μας να γίνουμε «μια φωνή» δείχνει μεγαλύτερη από ποτέ. Τότε, σε κείνα τα παραμυθένια καμαράκια της Πλάκας, μαζεύονταν μικρές παρέες καθημερινών ανθρώπων, πάνω σε ψάθινες καρέκλες καφενείου ή ...

Αρχη