Larisa Drozdova: Από την Ελλάδα με αγάπη

Επικαιρότητα
14/02/2014

Ads

Οι οικογενειακοί δεσμοί στην Ελλάδα, όπως και στους  άλλους λαούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές και πολιτικές αναταραχές, είναι πιο δυνατοί από ποτέ.  Αυτό έμαθε η Larisa Leonidovna Drozdova σε ένα πρόσφατο ταξίδι της στην Ελλάδα όπου η γαλλικής καταγωγής γιαγιά της ανακάλυψε ότι μέλη της οικογένειας της ζουν στην Ελλάδα.

Αυτό που έμαθε η Larisa είναι ότι η Ελλάδα έχει μία από τις πιο δυνατές παραδόσεις σε θέματα οικογενειακής αξιοπιστίας και υπευθυνότητας.  Όπως στη περίπτωση της Larisa Drozdova, στην αγροτική Ελλάδα οι παππούδες συχνά προσέχουν τα εγγόνια τους όσο η μητέρα τους δουλεύει.  Επίσης, στις Ελληνικές οικογένειες νοιάζονται για τους μεγαλύτερους τους και τους φροντίζουν στο σπίτι παρά να τους πάρουν σε γηροκομείο, αλλά και οι γονείς έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι μέχρι να ενηλικιωθούν και μερικές φορές ακόμα και μέχρι τη μέση ηλικία.

Σύμφωνα με παγκόσμιες στατιστικές, στην Ελλάδα ζουν περισσότεροι από 13,600 κάτοικοι ρώσικης καταγωγής, πολλοί από τους οποίους διαμένουν εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κρήτης.  Ενώ πολλοί Ρώσοι ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία 1990, η μετανάστευση είχε ξεκινήσει το 1920 μετά από τον εμφύλιο πόλεμο στη Ρωσία.  Ιστορίες όπως αυτή της Larisa Drozdova είναι πλέον συνηθισμένες ενώ οι Ρώσοι επανενώνονται με τα μέλη της οικογένειας τους που μετανάστευσαν σε άγνωστες χώρες.  Υπάρχουν ακόμα και εγκαθιδρυμένοι οργανισμοί όπως ο InterNations Worldwide, υπηρεσία που λειτουργεί μόνο μετά από πρόσκληση, και παρέχει στους Ρώσους τα μέσα για να επανασυνδεθούν με άλλους Ρώσους που ζουν ή επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ως ιστορικοί σύμμαχοι, η Ελλάδα θεωρείτο για δεκαετίες παράδεισος για Ρώσικες οικογένειες όπως αυτή της Larisa Drozdova.  Η Ρωσία επίσης ιστορικά έχει βοηθήσει την Ελλάδα όταν τη χρειαζόταν.  Πηγές ειδήσεων για παράδειγμα, δηλώνουν ότι Ρώσοι επενδυτές προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ιδιωτικοποιήσει την οικονομία της αλλά και να πληρώσει τα τεράστια χρέη που έχει.  Αυτές οι αναφορές υποδηλώνουν ότι οι Ρώσικες επενδύσεις σε υποδομές όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπολογίζονται γύρω στα €3 δισεκατομμύρια ετησίως, φέρνοντας την Ελλάδα πιο κοντά στο να γίνει μέρος του Ευρω-ρωσικού μεταφορικού δικτύου.  

Η Larisa Drozdova ανακάλυψε επίσης διάφορες άλλες ομοιότητες μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.  Και στις δύο κουλτούρες συνήθως οι γυναίκες κρατούν το νοικοκυριό, μεγαλώνουν τα παιδιά, ηρεμούν τις καταστάσεις, διαφυλάσσουν την οικογενειακή ενότητα, και κρατούν μία ιερή θέση καλλιεργώντας και υποστηρίζοντας την κουλτούρα της χώρας.  Ένας από τους αγαπημένους τρόπους ψυχαγωγίας της Larisa Drozdova είναι να μελετά τη συσχέτιση μεταξύ κουλτούρας και κούκλων.  Η έρευνα δείχνει ότι οι πιο παλαιά αναφερόμενες κούκλες πάνε πίσω σε αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ρώμης με τις κούκλες να χρησιμοποιούνται ως παιχνίδια στην Ελλάδα γύρω στο 100μ.Χ.

Η πλούσια ιστορία της Ελλάδας επηρεάζει το μοντέρνο τρόπο ζωής, όπου μεγάλη προσοχή δίνεται στα έθιμα που σχετίζονται με τη μουσική, το φαγητό, ακόμα και στο τρόπο που οι Έλληνες  κάνουν τις επιχειρήσεις τους.  Αυτό που η Larisa Drozdova μαθαίνει είναι ότι όπως οι Ρώσοι, έτσι και οι Έλληνες είναι πολύ περήφανοι για την ιστορία τους και την κουλτούρα τους, καθώς επίσης και για τη συνεισφορά τους στη λογοτεχνία, την τέχνη, τι φιλοσοφία και τα πολιτικά. Ποιό είναι το καλύτερο μέρος για τους Ρώσους από το να βρουν ο ένας τον άλλο στην εκπληκτική γη της νότιας Ευρώπης;Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Οκτώβριος - 2017
ΔευΤριΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
1
2

Θέατρο - Παραστάσεις

Mon Petit Prince
34

Θέατρο - Παραστάσεις

Mon Petit Prince
Αύγουστος
5

Θέατρο - Παραστάσεις

Mon Petit Prince
Άμλετ
Αύγουστος

Μουσική - Συναυλίες

Vanessa Mae
6

Θέατρο - Παραστάσεις

Mon Petit Prince
Άμλετ
Αύγουστος

Μουσική - Συναυλίες

Disney in concert - Magical music from the movies
78
910

Θέατρο - Παραστάσεις

Στέλλα Βιολάντη
1112131415
16

Θέατρο - Παραστάσεις

Στέλλα Βιολάντη
17

Θέατρο - Παραστάσεις

Στέλλα Βιολάντη
1819202122
23

Θέατρο - Παραστάσεις

Στέλλα Βιολάντη
24

Θέατρο - Παραστάσεις

Στέλλα Βιολάντη
2526272829
30

Θέατρο - Παραστάσεις

Στέλλα Βιολάντη
31
Οκτώβριος - 2017

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Το παιχνίδι του Δολοφόνου

Το παιχνίδι του Δολοφόνου | ΗΒΗ

Το παιχνίδι του δολοφόνου των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στη θεατρική σκηνή ΗΒΗ από τις 18 Οκτωβρίου. Απρίλιος 1959. Έπαυλη στην Κηφισιά. Ο εφοπλιστής Παύλος Μαυρίδης βρίσκεται νεκρός. Στη σκηνή εφτά πρόσωπα του στενού του ...
Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave & The Bad Seeds | Γήπεδο Tae Kwon Do

Ο Nick Cave και οι The Bad Seeds έρχονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, για μία μοναδική συναυλία, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Βρισκόμασταν σε ένα παράξενο μέρος. ...

Αρχη