«Ο πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Βαφείο–Λάκης Καραλής

Προτάσεις
11/09/2013

Το Θέατρο Βαφείο–Λάκης Καραλής, η Εταιρεία Θεάτρου ΠΡΟΣΩΔΙΑ και το Θέατρο Χρωμάτων παρουσιάζουν το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο πατέρας», σε απόδοση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου. Η έναρξη των παραστάσεων θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00, ενώ οι παραστάσεις θα γίνονται Παρασκευές και Σάββατα στις 21:00 και Κυριακές στις 19:30. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου ΠΡΟΣΩΔΙΑ και του Θεάτρου Χρωμάτων, στα πλαίσια του «Έτους Στρίντμπεργκ 2012» (συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τον θάνατο του Σουηδού πρωτοπόρου του θεάτρου).ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ, χαρισματικός προφήτης του θεάτρου του 20ου αιώνα, που άνοιξε ορίζοντες καλλιτεχνικής έκφρασης και ανθρώπινης ειλικρίνειας γεφυρώνοντας το 19ο με τον 20ο αιώνα με ένα ακροβατικό, θανάσιμο άλμα, έγραψε τον «Πατέρα» στη Βαυαρία το 1887. Το έργο είναι μια θανάσιμη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίλαρχο (Άντολφ), στρατιωτικό και σεβαστό επιστήμονα, και τη σύζυγό του Λάουρα σχετικά με την ανατροφή και μόρφωση της κόρης τους Βέρθας. Η υπόθεση παίρνει πολύ σοβαρή τροπή όταν η Λάουρα «υποβάλλει» στον άνδρα της πώς μπορεί να μην είναι αυτός ο φυσικός πατέρας. Μέσα στη δίνη της αμφιβολίας και του πάθους, ο πατέρας, νικημένος, οδηγείται στην παραφροσύνη.

Όλο το δράμα ξετυλίγεται στο σπίτι του Ίλαρχου, στο οποίο βασιλεύει γυναικοκρατία και κρυφή διακυβέρνηση από τη γυναίκα. Στο έργο, ο συγγραφέας σκιαγραφεί με ψυχογραφική μαεστρία τη σύγκρουση των φύλων βλέποντας στην πάλη άνδρα-γυναίκας μια στοιχειακή αναμέτρηση που παίρνει διαστάσεις φυσικού νόμου.

Η γυναίκα άσκησε πάνω στη ζωή του Στρίντμπεργκ μια αντιφατικά μαγνητική έλξη (θεωρήθηκε μισογύνης). Ο ίδιος είπε κάποτε για το μισογυνισμό του, την πιο διάσημη «ασθένειά» του, ότι: «είναι η άλλη όψη της έντρομης έλξης που νιώθω για το αντίθετο φύλλο». Ο Στρίντμπεργκ, που παντρεύτηκε τρεις φορές, συνειδητοποίησε όσο κανείς άλλος το μοιραίο βάρος της γυναίκας μέσα στη ζωή. Η γυναίκα, κάποτε στο προσκήνιο της ιστορίας, έχει αποσυρθεί ηττημένη στα παρασκήνια. Μια πανάρχαιη ήττα που δεν ξεχάστηκε ποτέ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση: Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούρος
Σκηνικά: Ανδρέας Σκούρτης
Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός
Μακιγιάζ: Χριστόφορος Τρούσας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Σκούπα
Φωτογραφίες: Λουκάς Βασιλικός
Παίζουν: Γιώργος Βούρος, Σπύρος Δημακόπουλος, Λάμπρος Κόκκορης, Δημήτρης Ανδριανός, Μαρία Σκούπα, Θοδωρής Ανθόπουλος, Λαμπρινή Λίβα και Ελένη Σταυράκη-Κοντοσταύλου

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΡΟΣΩΔΙΑ
Η Εταιρεία Θεάτρου ΠΡΟΣΩΔΙΑ ξεκίνησε τη δράση της το 1998 με τον ιδρυτή της σκηνοθέτη, Λάκη Καραλή και μετά το 2009 συνεχίζει τη δράση της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ηθοποιού και θεατρολόγου Μαρίας Σκούπα.

«Ορέστεια» (Αγαμέμνων-Χοηφόροι-Ευμενίδες) του Αισχύλου, η πρώτη της παράσταση στα αρχαία ελληνικά (Φεστιβάλ Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου Κρήτης, Μακρόνησος). Το 1999, μέσω της Διεύθυνσης Μορφωτικών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, στα πλαίσια του προγράμματος των πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως συμπαραγωγή με την Association Les Theatrales des Jeune en Europe, η Ορέστεια παίχτηκε στο κάστρο του Λίχτενμπεργκ στο Στρασβούργο για δέκα ημέρες και στο Theatre du Peuple της Γαλλίας. Πήραν μέρος 25 Έλληνες και 12 Γάλλοι ηθοποιοί σε μια δίγλωσση παράσταση αρχαίων ελληνικών και γαλλικών.

«Πέρσες» του Αισχύλου, συνεργάστηκε με την Escola da Noite (Κοίμπρα Πορτογαλίας) σε σκηνοθεσία Πιέρ Βόλτζ και μουσική Λάκη Καραλή (δίγλωσση παράσταση στα πορτογαλικά και στα αρχαία ελληνικά).

«Οδύσσεια» του Ομήρου, συμπαραγωγή σε συνεργασία με το Town Youth Theater of Split του Γκόραν Γολόφκο στην Κροατία (δίγλωσση παράσταση που παίχτηκε στην Ελλάδα και την Κροατία).

«Θεόμαχοι» (Βασίλης Αρβανίτης του Στρατή Μυριβήλη και Αίαντας του Σοφοκλή), σε μια προσπάθεια διαλόγου του αρχαιοελληνικού και νεοελληνικού δράματος. Συνεργάστηκε με το Head of Department of Contemporary Arts, Manchester Metropolitan University του Ρόμπιν Νέλσον (πειραματική εργασία πάνω στην αρχαία τραγωδία και τη μεταφορά της στη σύγχρονη σκηνή, με γνώμονα το ρυθμό, το αίσθημα και την έκφραση στο αρχαίο δράμα).

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ
«Η αύξηση» του Ζωρζ Περέκ, έργο ιδιαίτερης γραφής που δεν είχε παιχθεί στην Ελλάδα.
«Παιχνίδι τέλος και τώρα τί κάνουμε;», σύνθεση κειμένων από τα δύο έργα του Σάμιουελ Μπέκετ «Τέλος παιχνιδιού» και «Περιμένοντας τον Γκοντό».
«Γ.Υ.ΠΕ.ΘΕ. ή Γενική Υποχρέωση Προσέλευσης στο Θέατρο», κείμενα του Καρλ Βάλεντιν που για πρώτη φορά μεταφράστηκαν και παίχτηκαν στην Ελλάδα.
«Χοηφόρες» του Αισχύλου, στα αρχαία ελληνικά.
«Στάχτες στα χέρια» του Λοράν Γκοντέ, για πρώτη φορά μεταφρασμένο και παιγμένο στην Ελλάδα.
«Μήδεια» του Ευριπίδη, σε πρωτότυπη μετάφραση του Λάκη Καραλή και Μαρία Σκούπα. Παίχτηκε για τρία χρόνια ως παραγωγή της ΠΡΟΣΩΔΙΑΣ και ως συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου. Περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και σε ακριτικά νησιά.
«A kingdom for a stage» και «Οne man in his time», με το σπουδαίο σαιξπηρικό ηθοποιό Τόνυ Τσερτς, που αφηγήθηκε τις εμπειρίες του από το Royal Shakespeare Company σε ένα one-man-show.
«Απʼ έξω» του Ανδρέα Θωμόπουλου, σύγχρονο νεοελληνικό έργο.
«Μου μιλάτε για κείνον», βιωματική παράσταση αφιερωμένη στην καλλιτεχνική δράση του εκλιπόντος σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της ΠΡΟΣΩΔΙΑΣ Λάκη Καραλή.
«Creve Coeur» του Τένεσσυ Ουίλιαμς, έργο που σπάνια έχει παρουσιαστεί στη χώρα μας.


ΘΕΑΤΡΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Οι κύριες δραστηριότητες του Θεάτρου Χρωμάτων μέχρι σήμερα: 2008, παραγωγή της θεατρικής παράστασης «Art» της Γιασμίνα Ρεζά, Θέατρο Σοφούλη, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη. 2010, παραγωγή της παράστασης «Art» της Γιασμίνα Ρεζά, Θέατρο Βαφείο–Λάκης Καραλής, Αθήνα. 2010, συμπαραγωγή με την Εταιρεία ΠΡΟΣΩΔΙΑ της παράστασης «Creve Coeur» του Τένεσσυ Ουίλιαμς, Θέατρο Βαφείο–Λάκης Καραλής, Αθήνα. 2010, σεμινάριο σκηνικής παρουσίας, Αθήνα. 2010, μετάφραση του έργου του Τένεσσυ Ουίλιαμς «Creve Coeur» και του έργου της Γιασμίνα Ρεζά «Ο Θεός της σφαγής». 2010-11, παραγωγή της παράστασης «Art» της Γιασμίνα Ρεζά, Θέατρο Βαφείο–Λάκης Καραλής, Αθήνα. 2011, συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου ΠΡΟΣΩΔΙΑ της θεατρικής παράστασης «Ο πατέρας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, Θέατρο Βαφείο–Λάκης Καραλής, Αθήνα.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Βούρος, γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλοσοφία και αρχαία ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kingʼs College, Τάξη Richard Sorabji), αρχαία τραγωδία στο ίδιο πανεπιστήμιο, υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου στο Λονδίνο (Drama Centre London). Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής στην Αθήνα από το Δημήτρη Ροντήρη και σεμινάρια ορθόδοξης θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Δίδαξε υποκριτική αρχαίου δράματος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (masterclasses πάνω στην αρχαία τραγωδία το 2004 και το 2005) και υποκριτική στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη στην Αθήνα.

Σαν ηθοποιός εμφανίστηκε στο ελληνικό θέατρο το 1976. Έχει ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, Ιάσονα, Προμηθέα Δεσμώτη, Φάλσταφ και Μαλβόλιο. Σαν σκηνοθέτης ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο το 1979 (εισηγητής δραματολογίου και βοηθός σκηνοθέτης επί διευθύνσεως Αλέξη Μινωτή και Αλέξη Σολομού). Στη θητεία στον εν λόγω φορέα συνεργάστηκε με τους Δημήτρη Ροντήρη, Αλέξη Μινωτή, Αλέξη Σολομό, Σπύρο Ευαγγελάτο, Μίνωα Βολανάκη, Μιχάλη Κακογιάννη, Κώστα Μπάκα, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Ντίνο Δημόπουλο και Γιώργο Μιχαηλίδη.

Μαθήτευσε κοντά στον Μίνωα Βολανάκη, σαν ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτης και μετά σαν σκηνοθέτης, συν-σκηνοθετώντας μαζί του τέσσερα έργα. Στα δώδεκα χρόνια δίπλα στο Μίνωα Βολανάκη (1979-1991) υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του συμμετέχοντας στην παραγωγή σπουδαίων πολιτιστικών διοργανώσεων με τις «Γιορτές των Βράχων».

Το 1984, διετέλεσε διευθυντής αποστολής του κλιμακίου του Εθνικού Θεάτρου που αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Τεχνών των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (Περιοδεία σε εννέα μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά). Το 1987 συνδιοργάνωσε μαζί με το Μίνωα Βολανάκη στην Αθήνα την αʼ επαγγελματική απόδοση αρχαίας τραγωδίας στην αγγλική γλώσσα (αιγίδα ΕΟΤ). Το 1990 εγκαθίσταται στο Λος Άντζελες και ιδρύει το Θέατρο Χρωμάτων με το Μίνωα Βολανάκη και τον Ρόμπερτ Μίτσελ, προωθώντας μέσω του αρχαίου δράματος την υποψηφιότητα της Αθήνας για την ανάληψη της Χρυσής Ολυμπιάδας ʽ96 (συνεργάστηκε με διάσημους ηθοποιούς όπως Γκλέντα Τζάκσον, Έρθα Κίτ κ.ά.).

Από το 1999 μεταφράζει θέατρο από τα αγγλικά και γαλλικά. Από το 2004 η Γιασμίνα Ρεζά τον επιλέγει σαν αποκλειστικό μεταφραστή των θεατρικών έργων της στην ελληνική γλώσσα. Το 2006, μετά από παραμονή δεκαεπτά ετών σε Αγγλία, ΗΠΑ και Γαλλία, επιστρέφει στην Ελλάδα. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.  Το 2007 μεταφράζει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει το έργο «Art» της Γιαμίνα Ρεζά στο Θέατρο Ακάδημος με το Σοφοκλή Πέππα (Βραβείο Βεάκη). Το 2007 ίδρυσε το Θέατρο Χρωμάτων-Meldom για να παρουσιάζει και στην Ελλάδα σημαντικά σύγχρονα θεατρικά έργα που γνωρίζουν επιτυχία στις θεατρικές πρωτεύουσες του κόσμου.

Το 2008 παρουσίασε το «Art» στην Θεσσαλονίκη, όπου υπογράφει τη μετάφρας και τη σκηνοθεσία. Το 2010 μετάφρασε τον «Θεό της σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά που ανέβασε στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη η Ελληνική Θεαμάτων σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Το 2010 ανέβασε (μετάφραση και σκηνοθεσία) στο Θέατρο Βαφείο–Λάκης Καραλής το «A lovely Sunday for Creve Coeur» του Τένεσσυ Ουίλιαμς (συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου ΠΡΟΣΩΔΙΑ). Το 2011 ανέβασε για τρίτη φορά το «Art» (με νέα διανομή) στο Θέατρο Βαφείο–Λάκης Καραλής.

Τη σεζόν 2011-12 πέρα από τον «Πατέρα» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σκηνοθετεί την «Κυρά της θάλασσας» του Ερρίκου Ίψεν στο Διάχρονο Θέατρο Μαίρης Βιδάλη. Για το 2012, ο Εκδοτικός Οίκος Εστία προγραμματίζει την έκδοση των θεατρικών μεταφράσεών του τριών έργων της Γιασμίνα Ρεζά («Art», «Ισπανικό έργο» και «Θεός της σφαγής»).

Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό και άνω των 65 ετών, ατέλειες, άνεργοι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.theatro-vafeio.gr

www.artistbook.gr
8/9/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Φεβρουάριος - 2018
ΔευΤριΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
123

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Ψυχή στα Μανταλάκια

Μουσική - Συναυλίες

House Band
Αλκαίου Λένα - "Συνομιλώντας με τις φίλες μου"
Δημήτρης Ζερβουδάκης & Μελίνα Κανά
Δημήτρης Μυστακίδης - Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας
Διάφανα Κρίνα
Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique
Η συνάντηση: Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Μαρία Γαλάνη και Άρης Γραικούσης - Αγάπης λόγια
Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία - Γυναικεία Υπόθεση
Μαρούλα Κασκαβέλη - Η Μπουάτ του 2018
Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ένα "FLEA MARKET" με τη Μαρίνα Σάττι και τις "FONES"
Τα τραγούδια κύκλους κάνουν - Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά
Τζένη Βάνου ερμηνεύει η Φωτεινή Δάρρα
Χαΐνιδες
4

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
56789

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Money εξ Ουρανού!
Proof
Άγριος Σπόρος
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Χριστόφορος Ζαραλίκος
10

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Ψυχή στα Μανταλάκια
11

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
1213141516

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
17

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
18

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Misery
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
1920212223

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Ήρωες
Λυσσασμένη Γάτα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Παρ΄ όλα αυτά - Μια παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
24

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
25

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Joshua Immanuel
Misery
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Κόσμοι από γάλα
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Ταξίδι του Φερεϋντούν
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
262728
Φεβρουάριος - 2018

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Joshua Immanuel

Joshua Immanuel | Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις”

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζει την παράσταση «Joshua Immanuel» σε σύλληψη – ιδέα, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου, από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή και Δευτέρα για περιορισμένο αριθμό ...
Η συνάντηση: Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η συνάντηση: Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη | Gazarte

6 μήνες – 60.000 θεατές! Ο θρίαμβος αυτής της παράστασης δεν έχει προηγούμενο. Στην αρχή έγινε λόγος για μια συνάντηση δύο σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού τραγουδιού. Ακολούθησε η καλοκαιρινή τους περιοδεία και κάθε σταθμός της ...

Αρχη