Σεμινάριο Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Προτάσεις
11/09/2013


Σεμινάριο Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας 

Αρχιτεκτονική του χώρου, της σκηνής-Σύγχρονη και θεατρική ενδυματολογία

Έναρξη: Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ διοργανώνει σεμινάριο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας που απευθύνεται σε κάθε δημιουργικό άνθρωπο.

Το σεμινάριο είναι οργανωμένο ώστε να εξετάσει θεωρητικά και κυρίως πρακτικά τις απαιτήσεις του χώρου, είτε πρόκειται για τη σκηνή, είτε τον σύγχρονο καθημερινό χώρο. Τα υλικά και τα εργαλεία θα διατεθούν στους συμμετέχοντες χωρίς επιπλέον χρέωση.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε εξειδικευμένους χώρους θεάτρου και αιθουσών-εργαστηρίου κατασκευών και ραπτικής.

Το σεμινάριο ενδιαφέρει μέλλοντες σκηνογράφους και ενδυματολόγους αλλά και εικαστικούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, στιλίστες αλλά και σπουδαστές των παραπάνω ειδικοτήτων καθώς και κάθε καλόγουστο άνθρωπο που θέλει να μάθει βιωματικά και πρακτικά και να συστηματοποιήσει τις γνώσεις του πάνω στην τέχνη και την αισθητική.

Η διδασκαλία θα εμπλουτιστεί με ειδικές προβολές που αναδεικνύουν τις εποχές, τα κοστούμια και τα σκηνικά για μεγαλύτερη κατάρτιση των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.

Με αφορμή μια θεατρική σκηνή και δράση θα εξεταστούν τα επιμέρους στοιχεία του σκηνικού χώρου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία με υλικά και στοιχεία που θα τους δοθούν να δημιουργήσουν σε μακέτες τους δικούς τους χώρους.

Στο μέρος της ενδυματολογίας οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν και θα κατασκευάσουν ένα θεατρικό κοστούμι (ιστορικό και σύγχρονο) και θα χρησιμοποιήσουν πρωτότυπα υλικά για κατασκευές και αξεσουάρ (καπέλα κλπ).

Η διδασκαλία θα εμπλουτιστεί με θεωρητική διδασκαλία και ειδικές προβολές που αναδεικνύουν τις εποχές, τα κοστούμια και τα σκηνικά για μεγαλύτερη κατάρτιση των συμμετεχόντων στο σεμινάριο!
 
Διδάσκοντες
Νίκος Κάμτσης: Σκηνοθέτης    
Μίκα Πανάγου: Σκηνογράφος, ενδυματολόγος
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Δραματολόγος

Τιμή: 110 Ευρώ

6 μαθήματα των 3 ωρών το κάθε ένα (Συνολικά 18 ώρες)
Κάθε Σάββατο, Ώρα 11:00

Πληροφορίες: Αντωνία Σμίθ (Τηλ.: 2108656004)ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Νίκος Κάμτσης-Σκηνοθέτης: Ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής είναι διευθυντής του θεάτρου Τόπος Αλλού. Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα Ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. Συμμετέχει και διευθύνει Ευρωπαϊκά προγράμματα και συμμετέχει σε πανευρωπαϊκά δίκτυα  θεάτρων και καλλιτεχνικών οργανισμών.

Μίκα Πανάγου-Σκηνογράφος, ενδυματολόγος: Η Μίκα Πανάγου έχει σπουδάσει σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Merrymound University των Ην. Πολιτειών. Έχει φιλοτεχνήσει σκηνικά και κοστούμια σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Είναι υπεύθυνη του τμήματος σκηνογραφίας ενδυματολογίας του Κέντρου Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου και διδάσκει ιστορία κοστουμιού στη σχολή Βελουδάκη.

Πολύκαρπος Πολυκάρπου-Θεατρολόγος Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διευθυντής Σατυρικού Θεάτρου Κύπρου, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Δραματικών Σχολών, Ηθοποιός Θεατρ. Τέχνης.


ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Αθήνα
Τηλ.: 2108656004 & 2108624392

www.artistbook.gr
14/3/2012

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Φεβρουάριος - 2019
ΔευΤριΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
123
4

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
5

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
678910
11

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
12

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
1314151617
18

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
19

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
2021222324
25

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO

Μουσική - Συναυλίες

Χριστίνα Μαξούρη
26

Θέατρο - Παραστάσεις

TANGO
2728
Φεβρουάριος - 2019

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες

Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες | Χυτήριο

Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεις μάνα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τη μητρότητα, σου λένε οι άλλες μάνες προτού μπεις στο κλαμπ, και σε κάνουν να αναρωτιέσαι: «Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Πότε επιτέλους θα αποκτήσω μωρό;» Καλά, δεν ξέρεις τι ...
Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Κύτταρο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Κύτταρο | Κύτταρο Live Club

Ο Φοίβος Δεληβοριάς πέφτει, ως γνωστόν, κάθε τόσο «και σκοτώνεται». Είναι ο δικός του τρόπος να βρίσκει ξανά τον εαυτό του και το πεζοδρόμιο. Γιατί εκεί, δίπλα στα βήματα των περαστικών, στο μέρος που αν είναι να σταθείς στέκεσαι μόνο για ...

Αρχη