ΑΚΟΥΣΑΜΕ: Ρίτα Αντωνοπούλου και Γιώτα Νέγκα στο Προαύλιο

Συνεντεύξεις
11/09/2013

Συνεχίζονται οι βραδινές, μαγικές περιπλανήσεις στο Προαύλιο του Θεάτρου Badminton με γενικό τίτλο «Στο πανί και στο γυαλί». Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και συγκεκριμένα στα τραγούδια και στη μουσική που έντυσαν πολλές από τις σημαντικότερες και πιο αγαπημένες ταινίες. Το Προαύλιο τιμά έτσι τους δημιουργούς που έγραψαν ιστορία με τη δουλειά τους, κάνοντας ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι μέσα από δεκαπέντε διαφορετικές συναυλίες, στις οποίες συμμετέχει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών.

Από το «Κάνε υπομονή» μέχρι το «Μην το ρωτάς τον ουρανό», περνώντας από τις ασπρόμαυρες ταινίες μέχρι και τα έγχρωμα ελληνικά μιούζικαλ, το κοινό περιπλανιέται, ταξιδεύει, θυμάται και ξαναερωτεύεται με τα τραγούδια του Ζαμπέτα, του Ξαρχάκου, του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι, του Μαρκόπουλου, του Πλέσσα, του Χιώτη, του Παπαδόπουλου, του Καμπανέλλη, του Κινδύνη, του Δασκαλόπουλου κ.ά. μέσα από τις ξεχωριστές ερμηνείες των Λέκκα, Παπαδόπουλου, Αντωνοπούλου, Νέγκα, Μάλφα, Μαγγίρα, Μπουλέ, Καλαντζόπουλου, Πασπαλά, Πετράκη, Καλημέρη, Μουτσάτσου, Μακρή, Ανδρεάτου, Ντούνια, Στόκα, Ολυμπίου, Ζουγανέλη, Τσέρτου και Τουμπάκη.

ΤΟ ARTISTBOOK.GR ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ
Χθες βρεθήκαμε στο Προαύλιο, όπου σειρά είχαν οι Ρίτα Αντωνοπούλου και Γιώτα Νέγκα, οι οποίες ερμήνευσαν τραγούδια που πρωτοτραγούδησαν η Βίκυ Μοσχολιού και η Τζένη Καρέζη, όπως τα: «Πέρα από τη θάλασσα», «Πάει, πάει», «Χάθηκε το φεγγάρι», «Μην το ρωτάς τον ουρανό», «Η ζωή χωρίς εσένα είναι άδεια», «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ», «Το παράπονο», «Πήραν απʼ τη νιότη χρώματα» κ.ά. Τις τραγουδίστριες συνόδευσε η Λαϊκή Ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαργιολά.

Οι δυο ερμηνεύτριες ήταν άψογες, ενώ προσέγγισαν με πολύ σεβασμό, αλλά με το δικό τους τρόπο, τα προαναφερθέντα τραγούδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε, γεμίζοντας το Προαύλιο και αποδεικνύοντας ότι σε τέτοιες δύσκολες μέρες, οι άνθρωποι χρειάζονται ένα «πολιτιστικό αποκούμπι», ώστε να πάρει δύναμη και κουράγιο.  

ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΕΓΚΑ
Μιλήσαμε με τις πρωταγωνίστριες τις χθεσινής βραδιάς και τις ζητήσαμε να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στον κόσμο αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι. Και οι δυο πρόθυμες να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας, ανέφεραν:

Γιώτα Νέγκα
Ποιό είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε;
-Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να μελετούμε τις κινήσεις μας, να μην χανόμαστε σε λαϊκισμούς και μικροπρέπειες, πρέπει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά, σοβαρά και υπεύθυνα και με τον ίδιο τρόπο να βρούμε λύσεις και να πάρουμε πρωτοβουλίες, ώστε να βγούμε όλοι μαζί από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αρκεί βέβαια να μην ακούμε τις Κασσάνδρες που θέλουν να μηδενίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Η μουσική πως μπορεί να βοηθήσει;
-Η μουσική ήταν πάντα παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες. Είναι σύντροφος και συνοδός των ανθρώπων, κυρίως όταν διανύουν άσχημες καταστάσεις. Έτσι, τη μουσική πρέπει να την κάνουμε κομμάτι της ζωής μας, να την πάρουμε αγκαλιά και να την έχουμε πάντα κοντά μας. Μακάρι να βρουν όλοι ένα καταφύγιο στη μουσική και ταυτόχρονα να πάρουν δύναμη από αυτήν αυτές τις δύσκολές μέρες.

Ρίτα Αντωνοπούλου
Ποιό είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε;
-Μπορεί να φαίνονται τα πράγματα πολύ δύσκολα για όλους μας, τουλάχιστον για όσους δεν είμαστε μέσα στο σύστημα και δεν το στηρίξαμε εν των έσω όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ ότι αυτό που έχει αρχίσει να γίνεται και που αφορά στη συσπείρωση του κόσμου είναι πολύ θετικό, αλλά θέλει ακόμα περισσότερη δουλειά και ακόμα περισσότερη ένταση και φωνή. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι, αλλά σίγουρα θα ενωθούμε περισσότερο μεταξύ μας και κάποιοι θα ξυπνήσουν από αυτό το λήθαργο που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια και θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν που βαδίζουμε και σε τι κόσμο ζούμε. Θα τα καταφέρουμε με κάποιον τρόπο. Η Ελλάδα έχει περάσει από δύσκολες καταστάσεις, αλλά έχει βγει πάντα σχετικά αλώβητη. Μακάρι να τα καταφέρουμε και πάλι με καλή διάθεση και σωστό συναίσθημα, ώστε να βγούμε πιο δυνατοί.

Η μουσική πως μπορεί να βοηθήσει;
-Η μουσική ήταν πάντα συνοδοιπόρος τέτοιων καταστάσεων, αλλά από την θετική πλευρά. Αν δείτε την Ιστορία μας, η μουσική πάντα ήταν εκεί και μας θύμιζε τι έχει συμβεί. Πάντα άνθιζε σε τέτοιες δύσκολες εποχές και μακάρι να γεννηθεί κάτι τέτοιο απʼ αυτό που ζούμε τώρα, διότι τα είχαμε απαξιώσει όλα, π.χ. το πολιτικό τραγούδι φαινόταν πολύ βαρύ και νομίζαμε ότι δεν χωράει πλέον στη ζωή μας, να που έχει έρθει η ώρα του.

ΤΟ BADMINTON ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Το Badminton προσπαθεί σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία να κρατηθεί όρθιο, προσφέροντας στον κόσμο εκδηλώσεις ποιότητας και πολιτισμού σε προσιτές τιμές. Είναι γνωστό ότι το εν λόγω θέατρο δεν έχει μείνει στο απυρόβλητο, παρουσιάζοντας οικονομικά προβλήματα, η διοίκηση όμως δεν το βάζει κάτω και επενδύει σε σοβαρές και ουσιαστικές καλλιτεχνικές προτάσεις.

Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή αυτών των μοναδικών βραδιών, Μιχάλη Κουμπιό, ο οποίος με ιδιαίτερη καλοσύνη ανέφερε τα εξής:

Πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτών των συναυλιών;
-Το «Στο πανί και στο γυαλί» γεννήθηκε μετά από παραγγελία τον Οκτώβριο του 2010 που μου έκαναν ο Μιχάλης Αδάμ και τα αδέρφια Γιώργα, να σχεδιάσω δηλαδή κάτι για το Προαύλιο, που να έχει μια ομπρέλα και κάτω από αυτήν να τρέξουν συναυλιακά γεγονότα. Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ. Τους είπα, θα αναβιώσουμε την ατμόσφαιρα ενός μουσικού αναψυκτηρίου, τραπεζάκια έξω, βασιλικοί στα τραπέζια, φυτά και καλαμιές γύρω γύρω και το θέμα των βραδιών θα είναι η μουσική και τα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, τα οποία είναι πολλά και μπορούν να «γεννήσουν» πολλές θεματικές βραδιές. Είναι τραγούδια διαχρονικά και που άσχετα σε ποια ταινία πρωτοακούστηκαν, είναι τραγούδια που αυτονομήθηκαν και πήραν τη δικιά τους πορεία, ανεξάρτητα από τις ταινίες και το σημαντικότερο είναι ότι αυτά τα τραγούδια μας αφορούν και σήμερα. Πολλές φορές λέμε, απλός είναι ο στίχος, αν τον προσέξεις όμως θα διαπιστώσεις ότι είναι ένα ολοκληρωμένο ποίημα. Είναι τραγούδια που τα διατρέχουν χειμαρρώδεις μελωδίες σπουδαίων δημιουργών,

Πώς πάνε τα πράγματα μέχρι σήμερα;
-Έχουμε ήδη διανύσει σχεδόν το μισό του σχεδιασμού μας, είμαστε στην έβδομη παράσταση, έχουμε δεκαπέντε τριήμερα στο Προαύλιο και μια συναυλία του Μίμη Πλέσσα στην κεντρική σκηνή του Badminton, η οποία θα κλείσει αυτό το ταξίδι.

Οι επιλογή των καλλιτεχνών;
-Η επιλογή των καλλιτεχνών έγινε με γνώμονα το να μπορούν να αποδώσουν με ενδιαφέρον τρόπο αυτά τα κλασικά τραγούδια και να τα επαναφέρουν στη σύγχρονη πραγματικότητα. Νομίζω ότι οι επιλογές έχουν πετύχει. Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Οι άνθρωποι που έρχονται ποικίλουν, έρχονται νέοι, ώριμοι, πιο ώριμοι, παππούδες και γιαγιάδες. Γενικώς έρχονται άνθρωποι που ψάχνουν την απλότητα και την ουσία, διότι η Ελλάδα σε εκείνα τα χρόνια της «υγιούς φτώχειας» κατάφερνε και δημιουργούσε καθημερινά λαϊκό πολιτισμό. Κάτι που ξεχάστηκε στα χρόνια της «ευμάρειας», όπου κινήθηκε πολύ πλαστικό χρήμα, όπου η χώρα μπήκε στη διαδικασία υπέρογκων δανείων και όπου ο λαϊκός πολιτισμός δεν είχε πλέον χώρο στην καινούργια πραγματικότητα. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις ανθρώπων που αντιστάθηκαν και δημιούργησαν, αλλά γενικότερα το επίπεδο έπεσε πολύ. Γεννήσαμε βαρβαρότητες, σκυλάδικα, επιδερμικά πράγματα, όλα από τη μέση και κάτω και μʼ έναν τρόπο που να μην διεγείρει, που να μην κάνει τα πράγματα σημαντικά, βαθιά και ουσιαστικά. Γεννήθηκε πολύ σκουπίδι.

Έχετε ελπίδες για ένα ποιοτικότερο αύριο;
-Πιστεύω ότι κάτω από αυτό τον ήλιο πάντα θα γεννιούνται ενδιαφέροντα πράγματα και σε όλους τους χώρους της τέχνης. Πιστεύω ότι η ελληνική ιδέα δεν κινδυνεύει από καμία επιβολή και από κανένα συμφέρον, είναι μια πολλή σοβαρή ιδέα που μπορεί να την κατακτά όποιος πραγματικά θέλει να την κατακτήσει. Πιστεύω ότι σε αυτά τα χώματα πάντα θα γεννιούνται πράγματα. Πάντως είναι κάπως λογικό μετά από την ακμή να επέρχεται η παρακμή. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα καταλάβουμε την ουσία της ζωής, η οποία κατʼ εμέ βρίσκεται στα απλά πράγματα. Δεν μας κάνει καλύτερους και γαληνότερους ανθρώπους ένα ατέρμονο κυνήγι του χρήματος, ίσα ίσα που αυτό το κυνήγι μπορεί να μας κάνει πιο βάρβαρους και πιο απελπισμένους.

Ευχαριστώ πολύ.
-Καλή ακρόαση…

www.artistbook.gr
08/7/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Φεβρουάριος - 2018
ΔευΤριΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
123

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Ψυχή στα Μανταλάκια

Μουσική - Συναυλίες

House Band
Αλκαίου Λένα - "Συνομιλώντας με τις φίλες μου"
Δημήτρης Ζερβουδάκης & Μελίνα Κανά
Δημήτρης Μυστακίδης - Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας
Διάφανα Κρίνα
Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique
Η συνάντηση: Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Μαρία Γαλάνη και Άρης Γραικούσης - Αγάπης λόγια
Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία - Γυναικεία Υπόθεση
Μαρούλα Κασκαβέλη - Η Μπουάτ του 2018
Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ένα "FLEA MARKET" με τη Μαρίνα Σάττι και τις "FONES"
Τα τραγούδια κύκλους κάνουν - Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά
Τζένη Βάνου ερμηνεύει η Φωτεινή Δάρρα
Χαΐνιδες
4

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Ματίας ο Πρώτος
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
56789

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Money εξ Ουρανού!
Proof
Άγριος Σπόρος
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Χριστόφορος Ζαραλίκος
10

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Ψυχή στα Μανταλάκια
11

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Ματίας ο Πρώτος
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
1213141516

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
17

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
18

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Misery
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Ματίας ο Πρώτος
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
1920212223

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Ήρωες
Λυσσασμένη Γάτα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Παρ΄ όλα αυτά - Μια παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
24

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
25

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Joshua Immanuel
Misery
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Κόσμοι από γάλα
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Ματίας ο Πρώτος
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Ταξίδι του Φερεϋντούν
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
262728
Φεβρουάριος - 2018

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας

Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας | Επί Κολωνώ

Η Ομάδα Νάμα ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας» του Ιρλανδού συγγραφέα Κόνορ Μακφέρσον που θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. Λίγα λόγια για το ...
Ex Silentio - Λήθη - Bid me to live

Ex Silentio - Λήθη - Bid me to live | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ Η Λήθη, αδερφή του Ύπνου και του Θανάτου για τους αρχαίους, υπήρξε πάντα επίκαιρη στην ποίηση για μουσική μέχρι και τον 18ο αιώνα. Επίσης, σχετιζόταν αδιάκοπα με την ερωτική θεματολογία αλλά και με τον ονειρικό κόσμο. Με ...

Αρχη