ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Ομάδα Casus Belli: Το ζήτημα της κοινωνικής καταπίεσης είναι διαχρονικό & ακόμη ανεπίλυτο.

Συνεντεύξεις
10/10/2013

Ads
Η ομάδα Casus Belli δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελείται από τις Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μαρίνα Νατιώτη, Ελίζα Πιτσικώνη. Φέτος, προστέθηκε και ένα καινούριο μέλος ο Μάριος Πλιάτσικας. Η ομάδα βαφτίστηκε έτσι τον Απρίλιο του 2012 με αφορμή την παρουσίαση της παράστασης-performance«Αναδρομή» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Πολιτικό θέατρο και νέοι-συνάντηση νέων καλλιτεχνών» στο θέατρο Eliart. Νωρίτερα, είχε ανεβάσει τις εξής παραστάσεις: «Νυκτόβια Ζώα» του Χουαν Μαγιόργκα σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ (θέατρο χώρος πολιτισμού @Ρουφ 2011),  «Φωνές» Βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών (θέατρο χώρος πολιτισμού @Ρουφ 2011, θέατρο Eliart 2012) Φέτος τους συναντήσαμε στο θέατρο Eliart με την παράσταση Περί Υποταγής, το artistbook μίλησε μαζί τους.

Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση.

Μαρίνα Νατιώτη:
Η παράστασή μας έχει τον τίτλο Περί Υποταγής, είναι μια παράσταση βασισμένη στην πλέον εμπεριστατωμένη κοινωνιολογική μελέτη της κ. Ποθητής Χαντζαρούλα «Σμιλεύοντας την Υποταγή». Η κ. Χαντζαρούλα ανέλυσε διεξοδικά το φαινόμενο της ψυχοκόρης στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, της εσωτερικής μετανάστευσης δηλαδή, και εγώ ιντριγκαρίστηκα από τις τόσο άγνωστες πτυχές του. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα απολύτως αποδεκτό κοινωνικά θεσμό που δημιουργήθηκε μέσα από τις συνθήκες εξαθλίωσης που υπήρχαν στη Ελλάδα και δη στην νησιωτική Ελλάδα. Μικρά κορίτσια στέλνονταν ως υπηρέτριες σε αστικά σπίτια στην Αθήνα, όπου παρέμεναν εκεί ως το γάμο τους. Και αντί για υπηρέτριες ανακαλύφθηκε μια ωραία λέξη –σελοφάν- «ψυχοκόρες». Γαλουχήθηκαν στη τέχνης της υποταγής και αυτό είναι κάτι που ακολούθησαν και στη μετέπειτα ζωή τους, το να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα, όσα οι άλλοι αποφάσισαν για αυτές. Η παράστασή μας δεν καταπιάνεται με τις ακραίες καταστάσεις εκμετάλλευσης και βίας οπού και σαφέστατα έχουν υπάρξει, όπως η περίπτωση της Σπυριδούλας, αλλά με το γεγονός ως γεγονός. Ανήλικα κορίτσια με τις ευλογίες της κοινωνίας υπηρετούσαν αστικές οικογένειες και αυτό από μόνο του είναι σοκαριστικό.

Πως αυτή η ιστορία που εκτυλίσσεται στην μετεμφυλιακή Ελλάδα, μπορεί να είναι επίκαιρη σήμερα;

Aνδρονίκη Αβδελιώτη: Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να πω, πως το θέμα δεν είναι επίκαιρο, πως μιλάμε για τα παλιά και πως σήμερα αυτά δεν συμβαίνουν.
Δυστυχώς, όμως το θέμα της εκμετάλλευσης ενός ανθρώπου από έναν άλλο άνθρωπο είναι κάτι που απλά συμβαίνει και θα συμβαίνει όσο θα υπάρχουν άνθρωποι. Όσο θα υπάρχουν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και καμία αντίδραση και αντίσταση, τόσο οι άνθρωποι θα είναι χωρισμένοι σε αυτούς που νομίζουν πως είναι καλύτεροι, που με εξαιρετικά ύπουλο και υπόγειο τρόπο σμιλεύουν την υποταγή κάνοντας τελικά τους άλλους να πιστέψουν πως η ζωή είναι έτσι και πως ο καθένας έχει ότι του αξίζει. Αν λοιπόν ο άνθρωπος δεν αποκτήσει αυτογνωσία και ευαισθησία το θέμα αυτό θα είναι επίκαιρο και μετά από 300 χρόνια.

Μαρίνα Νατιώτη: Η σιωπή ήταν χαρακτηριστικό εκείνης της εποχής. Μεγάλες κοινωνικές ανισότητες υπήρχαν και αντιδράσεις δεν υπήρχαν. Ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνταν και νόμιζαν πως ήταν το φυσιολογικό. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Κάθε μέρα στερούμαστε και κάτι πιο πολύ. Υποτασσόμαστε χωρίς αντίσταση..

Ελίζα Πιτσικώνη: Το ζήτημα της κοινωνικής καταπίεσης είναι ένα ζήτημα κατεξοχήν διαχρονικό και ακόμη ανεπίλυτο. Όπως, στη μετεμφυλιακή Ελλάδα υπήρχαν ομάδες ανθρώπων με λιγότερα δικαιώματα και σε δυσχερή θέση  λόγω φτώχειας, έτσι και σήμερα υπάρχουν πολλές αντίστοιχες κατηγορίες που βιώνουν ανελευθερία και περιορισμό δικαιωμάτων για τον ίδιο λόγο. Σήμερα, μάλιστα αυτά τα φαινόμενα αγγίζουν και «προνομιούχες» ομάδες, όπως ανθρώπους με μόρφωση και εκπαίδευση.

Mάριος Πλιάτσικας: Το ζήτημα της δουλείας δυστυχώς ήταν, είναι και θα είναι επίκαιρο. Τα συντάγματα ανθρωποφαγικά και οι ανώτερες κοινωνικά τάξεις εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο τις κατώτερες.

Τελικά η ζωή μας ορίζεται από εμάς;

Aνδρονίκη Αβδελιώτη: Δεν ορίζεται μόνο από εμάς. Είμαστε μέρος μιας τεράστιας αλυσίδας. Ο τόπος που ζούμε, η οικογένεια μας, τυχαία γεγονότα, ένα ναι ή ένα όχι, γνωστοί ή άγνωστοι σε εμάς άνθρωποι, συνειδητά ή ασυνείδητα μπορεί να ορίσουν, αν όχι να καθορίσουν την πορεία μας στη ζωή. Από κει και πέρα έχει να κάνει με το πόσο δυνατός, αποφασιστικός και μαχητικός θα φανεί ο καθένας. Αν θα παλέψει ή θα μείνει στη σκιά να παρατηρεί της «μοίρας τα γραμμένα».

Μαρίνα Νατιώτη: Δυστυχώς, πολλές φορές όσο και αν θέλουμε να αλλάξουμε τις δυσάρεστες καταστάσεις της ζωής μας οι κοινωνικό–οικονομικές συνθήκες μας εμποδίζουν. παρόλα αυτά δεν πρέπει να χάνουμε το σθένος μας αλλά πάντα να αντιστεκόμαστε.

Ελίζα Πιτσικώνη: Θέλω να πιστεύω πως ναι, εάν έχουμε την απαραίτητη θέληση που χρειάζεται για να ορίσουμε τη ζωή μας και φυσικά μπορούμε. Εάν έχεις γεννηθεί σε μια χώρα στερούμενος στοιχειώδη αγαθά, όπως η διατροφή, η παιδεία, τα ατομικά δικαιώματα δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι.

Mάριος Πλιάτσικας: Στην πλειοψηφία οι άνθρωποι είμαστε δουλοπρεπείς. Δεν συνηθίζεται να ορίζουμε τη ζωή μας. Αυτό που συνηθίζεται δυστυχώς είναι να είμαστε θεατές μιας συνολικής εξαθλίωσης.

Το κοινό πως αντιδρά; Τι σας λένε;

Aνδρονίκη Αβδελιώτη: Από τα πιο συνηθισμένα που ακούμε είναι πως πολλοί αναγνωρίζουν στην Ελευθερία, την ψυχοκόρη, τη μητέρα, τη θεία, τη γιαγιά και διαπιστώνει κάνεις πως σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια έχει να σου αφηγηθεί μια τέτοια ιστορία.  Από την άλλη βλέπεις τον φόβο που υπάρχει μέσα στους ανθρώπους σε σχέση με την κατάσταση που ζούμε μήπως χρειαστεί ξανά να ζήσουμε κάτι αντίστοιχο.

Μαρίνα Νατιώτη: Αν και στην αρχή η επιλογή του θέματος μου φάνηκε πως ίσως να μην αφορά μεγάλη μερίδα του κόσμου. Τελικά διαψεύστηκα. Το κοινό ταυτίζεται. Παρακολουθεί την ιστορία με πολύ μεγάλη συγκέντρωση.

Ελίζα Πιτσικώνη: Αρκετοί  θεατές αναγνωρίζουν στην ηρωίδα κάποιο δικό τους πρόσωπο, και κάποιοι άλλοι ταυτίζονται με τις καταστάσεις που βιώνει , ακόμη και εάν δεν έχουν παρόμοια εμπειρία στο στενό τους περιβάλλον.
Mάριος Πλιάτσικας: Αυτό που σίγουρα αντιλαμβάνομαι είναι η συγκίνηση που προκαλεί το «Περί υποταγής». Το κοινό ταυτίζεται σε ένα επίπεδο με τη ζωή της ηρωίδας. Είναι η ίδια μας η χώρα.

Πείτε μας για την ομάδα CasusBelli. Πως δημιουργήθηκε;

Συναντηθήκαμε πρώτη φορά καλλιτεχνικά, όταν ανεβάσαμε την παράσταση «Νυκτόβια ζώα» στο χώρο πολιτισμού @Ρουφ το 2010. Ταιριάξαμε και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς έχουμε κοινή αισθητική και οπτική πάνω στα πράγματα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μελλοντικά σκοπεύουμε σίγουρα για την επομένη σεζόν να επαναλάβουμε την παράσταση «Περί Υποταγής». Ωστόσο, παράλληλα θα αρχίσουμε πρόβες για την καινούργια μας δουλειά.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

www.artistbook.gr
18/4/2013

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Φεβρουάριος - 2018
ΔευΤριΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
123

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Ψυχή στα Μανταλάκια

Μουσική - Συναυλίες

House Band
Αλκαίου Λένα - "Συνομιλώντας με τις φίλες μου"
Δημήτρης Ζερβουδάκης & Μελίνα Κανά
Δημήτρης Μυστακίδης - Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας
Διάφανα Κρίνα
Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique
Η συνάντηση: Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Μαρία Γαλάνη και Άρης Γραικούσης - Αγάπης λόγια
Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία - Γυναικεία Υπόθεση
Μαρούλα Κασκαβέλη - Η Μπουάτ του 2018
Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ένα "FLEA MARKET" με τη Μαρίνα Σάττι και τις "FONES"
Τα τραγούδια κύκλους κάνουν - Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά
Τζένη Βάνου ερμηνεύει η Φωτεινή Δάρρα
Χαΐνιδες
4

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άκου, ανθρωπάκο!
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
56789

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Money εξ Ουρανού!
Proof
Άγριος Σπόρος
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Χριστόφορος Ζαραλίκος
10

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ξεπεσμένος Δερβίσης και ο Αειπλάνητος
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Ψυχή στα Μανταλάκια
11

Θέατρο - Παραστάσεις

Comedy Club για παιδιά
Fool for Love
H Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Άννα Φρανκ - Το Ημερολόγιο
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψυχή στα Μανταλάκια
1213141516

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
17

Θέατρο - Παραστάσεις

Fellps & Helps
Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
Miss Julia
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
18

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Misery
Miss Julia
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Αφέντης και Δούλος
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Θραύσματα από τον Κάφκα
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κόσμοι από γάλα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
1920212223

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Frida
Misery
Money εξ Ουρανού!
Proof
Victims (Θύματα)
Άλλος για την κάσα;
Από σταθμό σε σταθμό
Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Ήρωες
Λυσσασμένη Γάτα
Μια λατέρνα, ένα όνειρο
Μόνος κόσμος - Emily Dickinson
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο ενήλικος Σιμιγδαλένιος
Οι Διαβολογυναίκες
Παρ΄ όλα αυτά - Μια παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Την λένε Εύα
Το Κιβώτιο
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υγρασία στους Τοίχους
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ψηλά από τη γέφυρα
24

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Greek Freak! Fire and Fury
Misery
My Story
Proof
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Από σταθμό σε σταθμό
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Εθεάθην μισός
Ένας μήνας στην εξοχή
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο super μάγος του καρναβαλιού
Ο Γάμος
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο Ένοικος
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Σοφία σε θυμάμαι
Το σπίτι στη λίμνη
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Ψηλά από τη γέφυρα
25

Θέατρο - Παραστάσεις

Fool for Love
Joshua Immanuel
Misery
Proof
Tσάρλι Τσάπλιν
Wilson & Wilson
Άγριος Σπόρος
Αλεπού Αισωπού
Από σταθμό σε σταθμό
Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Questa Sera si Recita a Soggetto
Βαθύς Αναστεναγμός
Γοργόνες και Μάγκες
Γρανάδα
Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Δείπνο Ηλιθίων
Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου
Δον Κιχώτης
Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες
Έγκλημα στο Cafe – Noir
Ένα μπαούλο παραμύθια
Ένας μήνας στην εξοχή
Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος
Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων
Η Αγριόπαπια
Η γέννηση του κόσμου … και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου
Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ
Ήρωες
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας
Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες
Κόσμοι από γάλα
Λυσσασμένη Γάτα
Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ
Μίλα και Σουτ
Μόμο
Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…
Να ντύσουμε τους γυμνούς
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι
Ο Αληθινός
Ο Γάμος του Καραχμέτη
Ο πλανήτης
Οι Διαβολογυναίκες
Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου
Οι Μικρές Κυρίες
Ολεάννα
Πέερ Γκυντ
Πέτρες στις τσέπες του
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ
Προμηθέας - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος
Προσεχώς Απόδραση
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
Το αγόρι με την βαλίτσα
Το Δηλητήριο
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το μαγικό σεντούκι
Το Ταξίδι του Φερεϋντούν
Το Τελευταίο Παιχνίδι
Το Τίμημα
Το φορτηγάκι της αγάπης
Το χρυσό Αρισμαρί
Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Φαινόμενο Ρασομόν
Φεγγίτης
Φιλουμένα
Χένσελ και Γκρέτελ
Ψηλά από τη γέφυρα
262728
Φεβρουάριος - 2018

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Είναι εντάξει… ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες

Είναι εντάξει… ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες | Μπιπ

Μία γυναίκα ξεκινάει τη διαδρομή της προς την αποδοχή του εαυτού μέσα από μια σειρά συνεδριών ή αποφυγής τους. Σύμμαχος και αντίπαλος ο εαυτός της. Μια οργανική παράσταση με δύο ηθοποιούς ή ένα πρόσωπο που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του ...
Big Band Therory -Tasos Giannikos

Big Band Therory -Tasos Giannikos | Άλικο

«Τι δουλειά έχει ο Τσιτσάνης με τους Beatles; Πως κολλάνε οι Metallica με τις Τρύπες;» Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί μουσικό πείραμα για να αποδειχτεί το Θεώρημα της Μεγάλης Μπάντας που λέει ότι τις μεγάλες μπάντες τις κάνει η ...

Αρχη