ΕΙΔΑΜΕ: Πρεμιέρα της παράστασης Ματίας ο Πρώτος

Είδαμε
08/11/2017

Ads

Είναι πάντα μεγάλη η χαρά μας να ανακαλύπτουμε όμορφες και κυρίως ποιοτικές παραστάσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδικές παραστάσεις.

Για μια ακόμη χρονιά δεχθήκαμε με χαρά την πρόσκληση στην πρεμιέρα της παιδικής σκηνής του θεάτρου Άλφα-Ιδέα. Μετά την πανέμορφη περσινή εμπειρίας μας με την «Τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μαζί με την αγαπημένη μας Άλκη Ζέη την παιδική θεατρική παράσταση «Ματίας ο πρώτος».

Η πρόκληση, μεγάλη γιατί πήγαμε με ένα παιδί τριών ετών, μυημένο μεν στο θέατρο αλλά δεν παύει να είναι τριών ετών... Σε κάθε περίπτωση είχαμε στο μυαλό μας πως ακόμα κι αν δεν «καταφέρει» να δει την παράσταση θα έχει τουλάχιστον την τιμή και τη χαρά να δει από κοντά την αγαπημένη σε όλους μας συγγραφέα Άλκη Ζέη που θα ήταν εκεί. Το... αποτέλεσμα μας εξέπληξε! Η μικρή παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον και ως το τέλος την παράσταση. Κάποια στιγμή μάλιστα που ο Ματίας τσακωνόταν με τον φίλο του τους φώναξε: «μη μαλώνετε!» με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το θέατρο στα γέλια αλλά και να καταλάβουμε πως το παιδί πήρε κάτι από την παράσταση.

Πως άλλωστε γίνεται να μην αρέσει σε ένα παιδί μια παράσταση που ένα άλλο παιδί γίνεται βασιλιάς; Μια αντιπολεμική παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες και ωραία μουσική επένδυση; Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για την επιλογή του δυνατού κειμένου του σπουδαίου Πολωνού παιδαγωγού και παιδιάτρου Γιάνους Κόρτσακ, σε διασκευή της κυρίας Άλκη Ζέη.

Δε θα πούμε, όπως συνηθίζεται, περισσότερα για την παράσταση παρά μόνο θα σας μεταφέρουμε την όμορφη αγωνία του Κου Στέφανου Ληναίου που εντοπίσαμε στο διάλλειμα της παράστασης για το αν τα παιδιά «πιάνουν» τα τόσο σημαντικά μηνύματα που περιέχει η παράσταση. Επίσης θα σας προτρέψουμε να πάτε παρέα με τα παιδιά σας να τη δείτε.

Δείτε τι έιπε ο Σέφανος Ληναίος μετά το τέλος της παράστασης εδώ
Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Φωτογραφίες


Βίντεο

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη