Φωτορεπορτάζ: Είδαμε τον Τρελαντώνη στο θέατρο Βέμπο

Είδαμε
30/01/2019

Ads

Είναι αλήθεια πως αγαπάω το θέατρο γιατί η μαμά μου με έμαθε να το αγαπώ. Και η κόρη μου αγαπά το θέατρο γιατί την έμαθα εγώ που μου το έμαθε η μαμά μου.
Έτσι τα Σαββατοκύριακα μας εκτός από το μαζί και τις βόλτες φροντίζουμε να συμπεριλαμβάνουν και θεατρικές παραστάσεις.

Αυτή την Κυριακή επιλέξαμε τον Τρελαντώνη στο θέατρο Βέμπο. Έχουμε εξάλλου μια αδυναμία μιας και ο μπαμπάς μας είναι...(τρέλ)Αντώνης αλλά και μετά από μια μικρή γεύση που είχαμε πάρει στη συνέντευξη τύπου πήγαμε σχεδόν σίγουροι για την επιλογή μας!

Στο ανακαινισμένο θέατρο Βέμπο με εύκολη πρόσβαση με το μετρό ή ακόμα και με το αυτοκίνητο μιας και σίγουρα θα βρεις μια θέση πάρκινγκ στα γύρω στενά μας υποδέχθηκε αρχικά ένας χαμογελαστός και εξυπηρετικός ταμίας. Παιδάκια όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά να ξεκινήσει η παράσταση.
Μια παράσταση διάρκειας δύο περίπου ωρών, με διάλειμμα γεμάτη κέφι, τραγούδι αλλά και πολλές εκπλήξεις. Η ιστορία του Τρελαντώνη και των αδερφών του μεταφέρεται ευρηματικά από τον διακεκριμένο ποιητή Στρατή Πασχάλη στο θεατρικό σανίδι και η ευρηματική σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου παρασέρνει μικρούς και μεγάλους.
Τα παιδιά παίρνουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που κανείς δε θα περίμενε αλλά και απολαμβάνουν εκπλήξεις που δε θα σας αποκαλύψω για να μη χάσουν τη μαγεία τους.

Ο θίασος ξεχειλίζει από ταλέντο αλλά και από ενδιαφέρον για τα παιδιά, ίσως όχι τυχαία μιας και αρκετοί από αυτούς είναι νέοι γονείς. Έχουμε δει αρκετές παραστάσεις αλλά η συγκεκριμένη μας άφησε έντονα την αίσθηση πως δεν έγινε... διεκπαιρεωτικά αλλά με σκοπό να περάσουν καλά τα πεδιά.

Έτσι για δύο περίπου ώρες “μπήκαμε” στο καλοκαίρι του Τρελαντώνη και ξαναγυρίσαμε και στα δικά μας καλοκαίρια και παιδικές αναμνήσεις. Η γραφή και η αφήγηση της Πηνελόπης Δέλτα μας θύμισε πως πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά για να έχουν κι αυτά με τη σειρά τους τις όμορφες παιδικές αναμνήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε την εξαιρετική φωνή και ερμηνεία της ταλαντούχας Αντιγόνης Ψυχράμη στο ρόλο της Πουλουδιάς αλλά και του Σταύρου Σβίγκου που ξετρέλανε τα παιδιά με τα... ακροβατικά του και την αμεσότητά του. Την παράσταση μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά κάθε ηλικίας και θα προτείναμε να την βάλετε στην αντζέντα σας.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ: http://bit.ly/2Uq7ddl

Φωτογραφίες


Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη