Φωτορεπορτάζ: Στην επίσημη πρεμιέρα Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ

Είδαμε
15/12/2018

Ads

Παρακολουθήσαμε την Κυριακή, στο κατάμεστο από παιδικές φατσούλες, θέατρο Αλίκη την επίσημη πρεμιέρα της παιδικής παράστασης “Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ”

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η παράσταση κατάφερε να μας μεταφέρει τη μαγεία αλλά και το πνεύμα της εποχής. Η ιστορία γνωστή σε εμάς τους γονείς μιας και πρόκειται για την κλασική ιστορία του Κάρολου Ντίκενς που έχουμε διαβάσει όταν ήμασταν κι εμείς παιδιά. Την παραμονή των Χριστουγέννων το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του φιλάργυρου και πολύ πλούσιου Εμπένιζερ Σκρούτζ εμφανίζεται με σκοπό να τον προειδοποιήσει πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει τη μίζερη ζωή του και να δει τους συνανθρώπους του με άλλο μάτι. Με αγάπη, με μοίρασμα και με συμπόνια. Την επίσκεψη ακολουθούν και τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων που τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και το βοηθούν να δει τη ζωή του αλλά και να την αλλάξει όσο είναι καιρός μαζί με το μέλλον του.

Η ιστορία μοιάζει τρομακτική και η αλήθεια είναι πως με προβλημάτισε το πως θα έχει μεταφερθεί στην θεατρική σκηνή αλλά και πως θα την αντιμετωπίσουν οι λιλιπούτειοι θεατές, μαζί και η κόρη μου. Είδα μέσα στο θέατρο παιδάκια από 1,5-2 ετών σε κανένα σημείο όμως της παράστασης δεν άκουσα κλάματα ή φασαρία από βαρεμάρα.
Η παράσταση κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους μιας οι μουσικές, ο καπνός ακόμα και το τεχνητό χιόνι μας μετέφεραν στον παραμυθένιο κόσμο του Ντίκενς.

Ένα λαμπερό θέαμα, με αριστουργηματικές ερμηνείες, ξεχωρίσαμε αυτή του Αναστάση Κολοβού, ικανό να δώσει πολλά στα παιδιά. Στους γονείς τη δυνατότητα να ανοίξουν τη κουβέντα μαζί τους αμέσως μετά την παράσταση και να μιλήσουν για αξίες τόσο σημαντικές στη ζωή μας, όπως η χαρά, γενναιοδωρία, η προσφορά κ.α. που δυστυχώς τείνουν να χαθούν στις μέρες μας. Βγαίνοντας από το θέατρο θέλαμε να αγκαλιάσουμε όλον τον κόσμο!

Μια βόλτα με τα παιδιά σας αυτές τις μέρες θα σας βάλει ακόμα περισσότερο στο πνεύμα των Χριστουγέννων και γιατί όχι να νιώσετε κι εσείς και πάλι λίγο παιδιά!

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

Φωτογραφίες


Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη