2ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» 10-27 Μαΐου 2012

Επικαιρότητα
11/09/2013


2ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών


«Τα 12 Κουπέ»
10-27 Μαΐου 2012

Στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, μετά την περσινή του επιτυχία, επεκτείνεται φέτος όχι μόνο χρονικά αλλά και ποσοτικά και πραγματοποιείται από τις 10 έως και τις 27 Μαΐου όχι μόνο στα «ιδιωτικά» κουπέ του Νέου Βαγονιού αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα βαγόνια του Τρένου-Θεάτρου και στην Αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ.

Θα λάβουν χώρα θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, video εγκαταστάσεις από νεοσύστατες καλλιτεχνικές ομάδες ηθοποιών, χορευτών, μουσικών, εικαστικών και video performers σε μια ποικιλόμορφη γιορτή τεχνών.

Το Φεστιβάλ ανοίγει με τη χορευτική - οπερατική performance "Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών"  για 4 μόνο παραστάσεις στις 10, 11, 12 και 13 Μαΐου, μια μεγάλη παραγωγή, συνεργασία της εταιρίας Atto Primo με την Καλλιτεχνική Εταιρία ΑΞΑΝΑ και το Τρένο στο Ρουφ σε σκηνοθεσία-σκηνογραφία-χορογραφία της Ίλιας Κόντου.

Το έργο εμπνευσμένο από το μοναδικό μπαλέτο των Kurt Weill και Bertold Brecht "Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών" χαρακτηρίζεται ως υβριδικό επειδή συνδυάζει μουσική, τραγούδι, θέατρο μέσα σε μία συνεχόμενη χορογραφία και ερμηνεύεται από τριάντα νέους καλλιτέχνες (12μελή ορχήστρα,  5 λυρικούς τραγουδιστές, 8 χορευτές και 5 ηθοποιούς). Είναι μία μινιατούρα εξπρεσιονιστικού «stationendrama», δηλαδή δράμα σε «σταθμούς», με δομή επικού θεάτρου, το οποίο βρίσκει τον ιδανικό του χώρο στο Τρένο στο Ρουφ καθώς η δράση του εκτυλίσσεται σε όλα τα βαγόνια και στον υπαίθριο χώρο της Αμαξοστοιχίας.

Αμέσως μετά, από τις 17 έως και τις 27 Μαΐου οι καλλιτέχνες: Ομάδα 11, Ομάδα 42 ολογράφως, Conspiramus, Dream Dolls, Κούπε-πε, Μαύρη Γάτα, τα μουσικά συγκροτήματα Biotech και Ενέδρα και οι Ε. Αναγνωστοπούλου-Χρ. Γκιζέλη, Σ. Βαρτάνη-Μ. Κυριάκη-Αθ. Νιαβή-Κ. Ψωμά, Κ. Δρακοπούλου, Λ. Ζιάρας-Χρ. Καλαϊτζόγλου-Ε. Φώτου, Ε. Κανακάκη-Al. Spiliotopoulos, Αν. Κάπρα, Κ. Κασιάρης, Π. Μάκκας-Ρ. Ζογανά, Ξ. Μαλαθράκη-Σ. Δελλαπόρτα, Αν. Μπρουζιώτη, Σ. Ορφανού-Κ. Βελέντζα, Τζ. Παρασκευά-Λ. Μαργώνη-Γ. Παρασκευά, Β. Τσόρλαλης-Α. Μαντά δημιουργούν τα δικά τους πρωτοποριακά καλλιτεχνικά projects σʼ ένα διαφορετικό σε είδος, ύφος και θεματολογία κυλιόμενο πρόγραμμα 4 ωρών.

Οι θεατές μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν τις διαφορετικές performances ή να απολαύσουν το ποτό τους παρακολουθώντας μουσικοθεατρικά happenings, τα οποία θα εκτυλίσσονται παράλληλα με τις παραστάσεις, στην Αποβάθρα του σταθμού.

Παραστάσεις
 • "Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών"
  10, 11, 12  & 13 Μαΐου 2012, Ώρα 21:30
  Γενική Είσοδος: 12 Ευρώ

 • Performances & Παράλληλες Εκδηλώσεις
  Καθημερινά από 17 έως και 27 Μαΐου 2012 από 20:00
  Είσοδος Ελεύθερη.
  Ο κάθε θεατής, αν επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει ό,τι ποσό θέλει, ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίου εισόδου λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων των κουπέ.
  Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances της κάθε ημέρας από τις 20:00.
  Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου: 3 ανά άτομο/ανά ημέρα


Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το  Τρένο στο Ρουφ»
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κων/πόλεως, Προαστιακός Ρουφ
Τηλ: 210-5298922, 6937-604988

www.artistbook.gr
9/4/2012

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη