Αισχύλεια: 36 χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα

Επικαιρότητα
11/09/2013


Στις 26 Αυγούστου ανοίγει στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία Ελευσίνας η αυλαία των Αισχυλείων, που θα κρατήσουν συντροφιά στους κατοίκους της περιοχής για έναν ολόκληρο μήνα με πολυσχιδές μουσικό πρόγραμμα, πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές εγκαταστάσεις και παρεμβάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πιο δυναμικά και πλούσια από ποτέ τα φετινά Αισχύλεια υπόσχονται να πλημμυρίσουν μελωδία, δημιουργικό φως και πνευματική δροσιά τις βραδιές του Σεπτέμβρη.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Οι φετινές μουσικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 28/08 με τη συναυλία των Δήμητρα Γαλάνη και Vassiliko, δυο καλλιτεχνών που μολονότι, όπως ομολογούν, ήταν ανέκαθεν συγγενείς εξ αποστάσεως συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή, επιφυλάσσοντας ένα απρόσμενο και γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα στο κοινό.

Την Τρίτη 30/08 υποδεχόμαστε τον ταξιδευτή του κόσμου και των ήχων Cayetano.

Την Δευτέρα 05/09 ο ταλαντούχος Γιάννης Χαρούλης, με καινούρια τραγούδια και νέο ήχο θα παρασύρει σε ένα πρόγραμμα συγκίνησης και αλήθειας.

Τη Δευτέρα 12/09 θα απολαύσουμε τον τραγουδοποιό και πολυοργανίστα Κωστή Μαραβέγια να ερμηνεύει τραγούδια στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά, αναδεικνύοντας τους παραδοσιακούς ήχους της μεσογειακής Ευρώπης.

Την Παρασκευή 16/09 ο μοναδικός Ορφέας Περίδης, ο οποίος κλείνει φέτος είκοσι χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, θα εμφανιστεί με τους Human Touch που πάντοτε αγγίζουν ανθρώπινα με τις μελωδίες τους την ψυχή μας.

ΘΕΑΤΡΟ
Η διαδρομή των θεατρικών εκδηλώσεων αρχίζει την Παρασκευή 26/8 με την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη που ανεβάζει η Θεατρική Διαδρομή σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

Την Τετάρτη 31/08 η Μίρκα Γεμεντζάκη με αφορμή το Έτος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του δημιουργού θα παρουσιάσει την παράσταση «Θαλασσινοί Έρωτες» του Σκιαθίτη συγγραφέα.

Το Σάββατο 03/09 στη σκηνή του Παλαιού Ελαιουργείου ανεβαίνουν οι «Σκηνοβάτες» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Την Κυριακή 04/09 σειρά έχει το Θέατρο Άττις και την παράσταση «Έρημος» του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Την Τετάρτη 07/09 η Εταιρεία Πολιτισμού Anagnosis παρουσιάζει το μόνο διασωθέν σατυρικό δράμα του Σοφοκλή «Ιχνευτές» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Την Παρασκευή 09/09 σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα πραγματοποιηθεί παράσταση του έργου «Οθέλλο» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Την Κυριακή 11/09 το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού τον «Ηρακλή μαινόμενο» ένα από τα λιγότερο παιγμένα, αλλά ακριβώς για  αυτό το λόγο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόμενα, κείμενα του Ευριπίδη.

Το Σάββατο 17/09 το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης θα παρουσιάσει το επίκαιρο όσο ποτέ θεατρικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο αφεντάδων».

Τη Δευτέρα 19/09 με την Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας που για φέτος ετοίμασε και ανεβάζει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου την απολαυστική κοινωνικοπολιτική σάτιρα του Γιώργου Χασάπογλου «Οι κουραμπιέδες».

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Για τους μικρούς θεατρόφιλους τα Αισχύλεια φιλοξενούν στις 15/9 το Εθνικό Θέατρο στο έργο – σταθμό της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα». Εκατό χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευσή του, το έργο σκηνοθετημένο από τον Τάκη Τζαμαργιά, γνωστό τόσο από την καλλιτεχνική όσο και από τη μακρόχρονη παιδαγωγική του πορεία, φέρνει κοντά στο κοινό μια συναρπαστική αλληγορική ιστορία, για όλες τις εποχές και όλες τις ηλικίες, με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα, που επιτρέπει στην ελπίδα να ανθίσει. Κατάλληλο και για ενηλίκους.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Εβδομάδα – αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου με τις ταινίες «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη (20/9), «ΝΗSOS» του Χρήστου Δήμα (21/9), «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα» του Παναγιώτη Κράββα (22/9), «Το χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδη (23/9), «Κανένας» του Χρήστου Νικολέρη (24/9), «Χώρα προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα (25/9) και «Απʼ τα κόκαλα βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα (26/9). Στα πλαίσια του αφιερώματος θα διεξαχθεί στις 27/9 ομιλία. Οι προβολές θα γίνουν στον Θερινό Κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.aisxylia.gr

www.artistbook.gr
25/7/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη