Από Απρίλη λοιπόν ξαναβάλε «Το Ραδιόφωνο» να παίζει.

Επικαιρότητα
11/09/2013

Θυμάσαι παλιά; Τότε που ακούγαμε ραδιόφωνο; Τότε που ο ραδιοφωνικός παραγωγός μας έπαιρνε από το χέρι και μας οδηγούσε σε μαγικά ταξίδια μέσα από τα λόγια που έντυναν τις μουσικές επιλογές του… Θυμάσαι τότε που εκπομπές και παραγωγοί σε έκαναν να νιώθεις μαζί με άλλους συνακροατές σου παρέα γιατί εκείνος-ή ήταν κοινό μας σημείο αναφοράς; Αυτά αναπολήσαμε όταν λάβαμε το δελτίο τύπου του radiofono.gr. 8 ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ένας τεχνικός του ραδιοφώνου φτιάχνουν τη δική τους «στέγη» και μας ξανασυναντάνε τον Απρίλιο.
Η Βιβή, η Ελένη, η Βάσια, η Κυριακή, η Όλγα, ο Χρήστος, ο Οδυσσέας, ο Σώζων, ο άλλος Χρήστος και ο άλλος Χρήστος θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε και εμείς ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε, γιατί αυτοί δηλώνουν εραστές του ραδιοφώνου κι εμείς εραστές δικοί τους!      
Από Απρίλη λοιπόν ξαναβάλε «Το Ραδιόφωνο» να παίζει.

Δελτίο τύπου toradiofono.gr

Είμαστε εδώ. Σε λίγες ημέρες θα είμαστε και πάλι στον αέρα. Είμαστε επαγγελματίες του ραδιοφώνου και εραστές του. Έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες ακρόασης και συγκίνησης. Αγαπάμε τη μουσική και αγαπάμε τη δουλειά μας. Έχουμε ζήσει την εποχή που το μικρόφωνο άνοιγε όποτε είχες κάτι να πεις. Που είχες την επιλογή αλλά και την ευθύνη της μουσικής που μετέδιδες. Την εποχή που στα ραδιόφωνα υπήρχαν εκπομπές. Και άνθρωποι πίσω από αυτές. Είμαστε κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι. Διαλέξαμε ένα επάγγελμα που δεν το είπαμε ποτέ δουλειά. Ένα επάγγελμα που, και από δική μας ευθύνη αφού δεν φροντίσαμε ποτέ να το προστατεύσουμε, έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Κι όταν αυτό τελείωσε για τον καθένα από εμάς πέρασε χρόνος για να το αποδεχτούμε. Πέρασε καιρός για να ξαναβρεθούμε και να τα πούμε. Και να δούμε όχι τις επιλογές που μας δίνονταν ή τις επιλογές που είχαμε. Αλλά τις επιλογές που με τα χέρια μας έπρεπε να φτιάξουμε. Και οι επιλογές ξεκινούν από την ανάγκη. Η ανάγκη ήταν μία και ξεκάθαρη. Να ξανακάνουμε ραδιόφωνο από αυτό που ξέρουμε. Και να πάρουμε την ευθύνη του στα χέρια μας.

8 ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ένας τεχνικός του ραδιοφώνου κουβεντιάσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε και καταλήξαμε σε αυτό που όλοι θέλουμε. Και θέλουμε ένα δικό μας ραδιόφωνο, που θα εξαρτάται μόνο από τα δικά μας θέλω και τη δική μας αισθητική. Θέλουμε ένα ραδιόφωνο που να χωράει τις μουσικές μας απʼ όπου και αν αυτές προέρχονται και τις προσωπικότητές μας. Ένα ραδιόφωνο που να πατήσει στο παρελθόν μας, αλλά να μην το αναπαράξει. Θα ήταν αφελές ως εγχείρημα και αστείο από την πλευρά μας αν πηγαίναμε να αντιγράψουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Θέλουμε κάτι ολοκαίνουριο. Και το φτιάχνουμε. Μόνοι μας και με φίλους που μας έχουν σταθεί με όποιον τρόπο έχει μπορέσει ο καθένας. Ξεχωριστά, ο Οδυσσέας Ιωάννου, που όταν ζητήσαμε τη συμβολή του, δε χρειάστηκε να το σκεφτεί περισσότερα από 5ʼ μέχρι να απαντήσει θετικά.
Φτιάχνουμε το ραδιόφωνο που αγαπάμε από τα θεμέλιά του. Φτιάχνουμε “Το Ραδιόφωνο”.
Και τον Απρίλιο φέρνουμε τα ερτζιανά στο διαδίκτυο.

Κυριακή Αιλιανού, Ελένη Γιαννοπούλου, Σώζων Ηρειώτης, Χρήστος Καρυώτης, Χρήστος Κορτσέλης, Όλγα Λασκαράτου, Χρήστος Παπαμιχάλης, Βιβή Παπαστάθη, Βάσια Ρεντούμη


www.artistbook.gr
8/3/2013

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη