Athens Fringe Festival: Η πόλη γιορτάζει

Επικαιρότητα
11/09/2013

Με το επίκαιρο σύνθημα «Smile in the Mind» ξεκινά σήμερα στις 18:00 στην Τεχνόπολις το πιο εναλλακτικό, ανεξάρτητο και νεανικό φεστιβάλ της πόλης, το Athens Fringe Festival. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, αφού ανοίγει τις πύλες του υπό τη σκιά των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας. Το σύνθημα που χρησιμοποιείται φέτος δεν μπορεί παρά να είναι η επιθυμία όλων για πιο χρωματιστές και χαρούμενες μέρες, για μια κοινωνία, όπου πρωτίστως οι πολίτες θα διαμορφώσουν εκείνους τους κοινωνικούς, νομικούς και οικονομικούς θεσμούς που χρειάζεται η χώρα και που απαιτεί η νέα γενιά.

Το εν λόγω φεστιβάλ λοιπόν είναι μια υπενθύμιση σε όλους μας ότι όσο δύσκολη και να είναι η καθημερινότητα το ανθρώπινο στοιχείο δεν πρέπει να χαθεί, αντιμετωπίζοντας ανθρώπους και κατάστασης με ένα χαμόγελο ευγένειας και καλοσύνης. Οι ομάδες και οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με κάποιο έργο μας προσκαλούν να αφήσουμε τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας να «απογειωθούν», διεκδικώντας παράλληλα εκείνες τις απαιτούμενες αλλαγές για ένα καλύτερο σήμερα.

Τέτοια φεστιβάλ διοργανώνονται ανά τον κόσμο με τη φιλοσοφία της ανεξάρτητης, εναλλακτικής και νεανικής πλατφόρμας προβολής της δράσης και της έκφρασης των «άγνωστων» καλλιτεχνών που δυστυχώς πολλές φορές δεν διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία ανάδειξης και διάδοσης της δουλειάς τους.

Η πόλη γιορτάζει και μαζί οι κάτοικοί της, γιʼ αυτό και το φεστιβάλ «κινείται» και επισκέπτεται τις γειτονίες, τις πλατείες και τα σοκάκια της Αθήνας, σε ένα ανοιχτό διώροφο λεωφορείο, η χοροθεατρική ομάδα Paracoon θα γυρίζει, καθʼ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, τους δρόμους παίζοντας μουσική, χορεύοντας και τραγουδώντας. Επίσης, ένα κυνήγι θησαυρού με ποδήλατα θα διασχίσει την πόλη και θα καταλήξει στο χώρο της Τεχνόπολις το Σάββατο 25 Ιουνίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
Οι δράσεις του φεστιβάλ χωρίζονται σε δύο άξονες: αυτές που διοργανώνει η επιτροπή του ίδιου φεστιβάλ και αυτές που διοργανώνουν τα άτομα και οι ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη διοργάνωση. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι, μεταξύ άλλων:
 
Smokey Bandits: Μπάντα που αποτελείται από 14 μέλη και μουσικά κινείται σε ένα φάσμα από τους Gotan Project μέχρι και τους Calexico χρησιμοποιώντας πάντα με πολύ έξυπνο τρόπο στοιχεία της ελληνικής, αλλά και της βαλκανικής μουσικής, δίνοντας έτσι ένα μοναδικά δυναμικό χαρακτήρα στον ήχο τους.

Monsieur Minimal: O καλλιτέχνης γράφει και συνθέτει εδώ και πέντε χρόνια. Διακρίθηκε μέσα από το διαγωνισμό «The coca-cola sound wave festival» με τα κομμάτια «Silk» και «Love is a circle», παράλληλα συμμετείχε στη συλλογή «The sound of everything» και «City campers», όπου σημείωσε σημαντική επιτυχία. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από έντονα ίντι ποπ στοιχεία, χωρίς να λείπουν από αυτήν ηλεκτρονικές πινελιές.

Sleepin Pillow: Τα μέλη της μπάντας είναι χαρακτήρες με ψευδώνυμα, ο Nomik, o Rispa, o Aisha Sama, o Nick Zakqueline, o Antoine και o Skinman είναι οι φιγούρες που επί σκηνής παρουσιάζονται μεταμφιεσμένοι, ενώ το όλο θέαμα στολίζεται από βίντεο προβολές.

Yianneis – Progressive Live Performance: Μια συναυλία όπου τα θεατρικά στοιχεία συναγωνίζονται την ευρηματικότητα στην ερμηνεία και την πολυμορφία της ενορχήστρωσης.

Burning Sticks: Το συγκρότημα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από το Χ-factor παρουσιάζει τη νέα του δουλειά.

Fischer Swing Night: Οι Penny & the Swinginʼ cats, Hirollers και Rollin Foxes με χρονομηχανή που τρέχει από δεκαετία σε δεκαετία, σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε και να χορέψετε με κύριο ηχόχρωμα το σουίγκ, όπου το ακολουθούν πιστά το τζίβ και το τσάρλεστον.

Θεατρική Ομάδα «Forplay» υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σας καλεί στην περιπλάνησή της στους κήπους του Συλλόγου Αρχαιολόγων, στην κωμωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Όπως σας αρέσει».

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Έργου του Θεάτρου Ελιάρτ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιάζει και θα βραβεύει τις θεατρικές ομάδες και παραστάσεις που έχουν ξεχωρίσει.

Το Ειδικό Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής, παρουσιάζει τα έργα του Αισχύλου «Αγαμέμνων» και «Χοηφόροι».

Athens House of Photography: Έκθεση των καλύτερων έργων από το διαγωνισμό αναλογικής φωτογραφίας Ρhotoraid.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης δεκάδες καλλιτέχνες και ΜΚΟ με διάφορες δραστηριότητες, όπως είναι θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφιάς και ζωγραφικής, εγκαταστάσεις, μουσικοχορευτικές παραστάσεις κ.ά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ
Το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου Αθηνών (21 μουσεία και πολιτιστικοί φορείς) συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Την Τετάρτη 22 Ιουνίου οι χώροι που αναγράφονται πιο κάτω, θα είναι ανοικτοί στο κοινό με δωρεάν είσοδο με την επίδειξη του εισιτηρίου του φεστιβάλ.

Τα μουσεία και οι χώροι που συμμετέχουν είναι τα εξής:
Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, Ελληνικοί Χοροί – «Δόρα Στρατου», Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη, Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ανδρέας Λεντάκης, Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων, Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής – Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας, Κέντρον Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής – Ίδρυμα Οικογενείας Ψαρόπουλου, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Μουσείο Ηρακλειδών, Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων, Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη, Μουσείο Σπύρου Βασιλείου και Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

Η τιμή του ενιαίου και ημερησίου εισιτηρίου για όλες τις εκδηλώσεις είναι 7 ευρώ γενική είσοδος και 5 ευρώ για φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ. Ώρες και ημέρες λειτουργίας του φεστιβάλ: 20 με 26 Ιουνίου από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα.

Χώροι Διεξαγωγής του φεστιβάλ:
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι)
Χώρος Πολιτισμού @Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10)
Θέατρο Eliart (Κωνσταντινουπόλεως 127)
Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136)
The Athens House of Photography (Ελευσινίων και Κεραμέων, Μεταξουργείο)
Γενικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή)

Καλό ξεφάντωμα!

www.artistbook.gr

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη