Ένα καινούργιο φεστιβάλ «γεννιέται» στη Σίφνο

Επικαιρότητα
11/09/2013


Ένα καινούργιο φεστιβάλ «γεννιέται» στη Σίφνο, στο Κτήμα Μαγκανάρη, στο Κάτω Πετάλι, στην Απολλωνία. Το νέο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου, όπου θα συμμετάσχουν σημαντικά ονόματα των τεχνών στην Ελλάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Πέτρες, Νερά, Σύννεφα». Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μαγκανάρη (σχέδια, υδατογραφίες, ελαιογραφίες: 1931 έως 2006). 30 Ιουλίου έως 18 Αυγούστου - Εγκαίνια τη Δευτέρα 1η Αυγούστου στις 19:30. Ωράριο: καθημερινά 11:00 με 14:00 και 19:30 με 22:30.

«Τοπία, Φύση». Εργαστήρια ζωγραφικής για ενήλικες με τη ζωγράφο Ρενάτα Μένις. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν 3, 4 και 5 Αυγούστου πρωινές και απογευματινές ώρες.

«Κυκλαδικό Τοπίο». Ομιλία και προβολή διαφανειών για το έργο του ζωγράφου Γιάννη Μαγκανάρη από τον αρχαιολόγο και επιμελητή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκο Παπαδημητρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  5 Αυγούστου στις 21:00.

«Η σύγχρονη κοσμοπολίτικη κεραμική δημιουργία». Μικρή έκθεση έργων του Αντώνη Καλογήρου και της Τζούλης Τζάννη. Από την Παρασκευή 5 έως τη Δευτέρα 8 Αυγούστου ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται την έκθεση από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 19:30 έως τις 22:30.

«Αστρικές Εποχές, Γλυπτική, Χρόνος». Ομιλία και προβολή διαφανειών από τον αστροφυσικό και αναπληρωτή καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στράτο Θεοδοσίου. Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 21:00.

«Το ανθρώπινο σώμα». Εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους με την αρχιτέκτονα και ζωγράφο, Αναστασία Λάμπρου. 10, 11 και 12 Αυγούστου πρωινές και απογευματινές ώρες.

«Αλεξανδρινό αναλόγιο». Ανάγνωση ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη στη γαλλική, αγγλική και ελληνική γλώσσα από τη Michèle Broyer-Μαγκανάρη και το Δημήτρη Τσίτο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011 στις 21:00.

«Δρόμοι της Θάλασσας». Μουσική και τραγούδια από την περιοχή της Μεσογείου και του Αιγαίου πελάγους με το Χρίστο Τσιαμούλη και τον Κυριάκο Γκουβέντα, υπευθύνους του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής στο Ωδείο Αθηνών. Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 21:00.

Οι εκδηλώσεις που αναπτύσσονται στο Κτήμα Μαγκανάρη και αγκαλιάζουν την έκθεση σχετίζονται με τα θέματα των έργων που θα εκτεθούν:
Πέτρες (αναφορά στη βραδιά ποίησης).
Νερά (θέμα της βραδιάς μουσικής).
Σύννεφα (νύξεις στην ομιλία γύρω από την αστρονομία).
Άνθρωπος (αναφορές στην κοσμοπολίτικη σιφναιϊκή και κυκλαδική κεραμική).
Τέχνη της ζωγραφικής (εργαστήρια ζωγραφικής).

Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά. Κύριος σκοπός είναι η ανάπτυξη της επικοινωνίας και συνεργασίας με τους τοπικούς παράγοντες πολιτισμού και οικονομικής ανάπτυξης, έτσι ώστε, μέσα από τη διοργάνωση υψηλής ποιότητας, ποικίλου περιεχομένου και ευρέος ενδιαφέροντος εκδηλώσεων, η Σίφνος να παρουσιάσει ένα επιπλέον πόλο έλξης ξένων και Ελλήνων επισκεπτών. Τέλος, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

www.artistbook.gr
21/7/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη