Εργαστήριο μαριονέτας από το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού

Επικαιρότητα
11/09/2013

Το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού διοργανώνει εργαστήριο μαριονέτας, το εν λόγω  εργαστήριο αφορά στην εκπαίδευση επάνω στην τέχνη του κουκλοθεάτρου και στην αξιοποίηση της μαριονέτας ως εργαλείο σε διάφορες θεατρικές πρακτικές. Η θεωρία και η πράξη θα συνυπάρχουν στην εξάσκηση επάνω στις διάφορες τεχνικές καθ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πρώτος κύκλος
Διάρκεια (Οκτώβριος 2011 - Ιούνιος 2012)
Τέσσερις ώρες εβδομαδιαίες συναντήσεις

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
1. Εκπαίδευση πάνω σε διαφορετικές τεχνικές κατασκευής θεατρικής κούκλας (μαρότες, επιτραπέζιες, μαριονέτες και φιγούρες θεάτρου σκιών με νήματα) και σε διαφορετικά υλικά όπως: ξύλο, χαρτοπολτό, φελιζόλ, αφρολέξ κ.ά.
2. Εκπαίδευση πάνω σε βασικά εργαλεία κατεργασίας των παραπάνω υλικών.
Τεχνικές εμψύχωσης και έρευνα πάνω στις διαφορετικές ποιότητες που μπορεί να δώσει ένα άψυχο αντικείμενο όπως η μαριονέτα, όταν γίνεται θεατρικός χαρακτήρας.
3. Γνωριμία με τις σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου.
4. Πειραματισμός και αυτοσχεδιασμός με τις μαριονέτες πάνω σε διαφορετικούς ρόλους και στη σχέση τους με τον κουκλοπαίκτη-ηθοποιό.
5. Ένταξη της μουσικής και τεχνικών μιμικής στους αυτοσχεδιασμούς των εκπαιδευόμενων.
6. Παρουσίαση από όλους τους συμμετέχοντες επιλεγμένων κομματιών που θα προκύψουν από τους αυτοσχεδιασμούς, σε κοινό, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Δεύτερος κύκλος
Διάρκεια: (Οκτώβριος - Φεβρουάριος)
Δύο τρίωρες συναντήσεις την εβδομάδα
Συνέχεια του πρώτου κύκλου με στόχο παρουσίαση παράστασης

1. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά και να βιώσουν όλη την διαδικασία στησίματος και προώθησης μιας επαγγελματικής κουκλοθεατρικής παραγωγής υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια των Αναταμαπανταχού.
2. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε θέατρο για ορισμένο αριθμό παραστάσεων μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.

Στο δεύτερο κύκλο μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο, καθώς επίσης άτομα με κάποια εμπειρία στο κουκλοθέατρο ή στο θέατρο γενικότερα.

ΣΤΟΧΟΣ
Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και μια σφαιρική γνώση πάνω στην τέχνη του σύγχρονου κουκλοθέατρου προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στις θεατρικές τους δραστηριότητες, διασκεδάζοντας παράλληλα μέσα από μια δημιουργική διαδικασία.

ΧΩΡΟΣ
Το εργαστήρι θα γίνει σε ένα χώρο περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων (ισόγειο και πατάρι) στην οδό Κρέοντος 110 στα Σεπόλια (Μετρό Σεπόλια).

ΚΟΣΤΟΣ
Πρώτος κύκλος: 100 ευρώ το μήνα.
Δεύτερος κύκλος: 150 ευρώ το μήνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μέχρι 9 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση antamapantahou@gmail.com και στο τηλέφωνο 6932274209. Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Νίκος Τόμπρος. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που θα κάνουν αίτηση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να το κάνουν μόνο ηλεκτρονικά λόγω απουσίας της ομάδας στο εξωτερικό.

Η σελίδα του Θεάτρου Μαριονέτας Ανταμαπανταχού στο artistbook.gr: http://www.artistbook.gr/Antamapantaxou

www.artistbook.gr
12/9/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη