Εργαστήριο υποκριτικής από την Θεατρική Ομάδα ΝΑΜΑ στο Επί Κολωνώ

Επικαιρότητα
11/09/2013

Το Θέατρο Επί Κολωνώ καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο εργαστήριο υποκριτικής της Θεατρικής Ομάδας ΝΑΜΑ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι το Μάιο του 2012.

Το Studio NAMA ιδρύθηκε το 1992 από την Ελένη Σκότη και τα τελευταία έντεκα χρόνια στεγάζεται στον πολυχώρο Επί Κολωνώ. Ο χώρος δημιουργήθηκε στο παλιό πέτρινο σχολείο του Κολωνού από τη Θεατρική Ομάδα ΝΑΜΑ για να στεγάσει θέατρο, μουσική, εικαστικά και εργαστήριο υποκριτικής.

Το θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA εισάγει νέους στο πρώτο έτος στις σύγχρονες βασικές αρχές υποκριτικής και βοηθάει επαγγελματίες ηθοποιούς να βελτιώσουν την τεχνική τους βασιζόμενοι στον αυτοσχεδιασμό. Οι μαθητές εκτίθενται σε βασικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και οδηγούνται στην ανακάλυψη της δημιουργικής πλευράς του εαυτού τους ως καλλιτέχνες.


Στο δεύτερο έτος, ο μαθητής εμβαθύνει την γνώση του πάνω στην υποκριτική με προχωρημένες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού. Ολοκληρώνεται το μάθημα με ένα κύκλο τριών μηνών που ονομάζεται «Master-Slave». Αυτή η σύγκρουση ανάμεσα στον αφέντη-κυρίαρχο με το σκλάβο-κατώτερο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ασκήσεις στην υποκριτική.

Στη συνέχεια, στο τρίτο έτος γίνεται εισαγωγή σε μικρά ουδέτερα κείμενα πάνω στα οποία εφαρμόζονται οι τεχνικές του αυτοσχεδιασμού για να δουλευτούν σκηνές από το σύγχρονο ρεπερτόριο του παγκόσμιου θεάτρου.

Επίσης θα υπάρξει ένα προχωρημένο τμήμα το οποίο θα έχει σκοπό τη βελτίωση της τεχνικής, με βάση τον αυτοσχεδιασμό και κείμενο μέσα από προχωρημένες ασκήσεις. Η απήχηση της τεχνικής της Μεθόδου (Method Αcting) οφείλεται στην ικανότητά της να εμπνέει μεγαλύτερη ατομικότητα στην υποκριτική προσέγγιση. Η τεχνική της Μεθόδου έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, χάρη στο Actorʼs Studio, για τη δημιουργία συμπεριφοράς με ένα δυναμικό και νατουραλιστικό τρόπο.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ
Ένα νέο μάθημα υποκριτικής εισάγεται φέτος στα πλαίσια του Studio ΝΑΜΑ, τα αρχέτυπα. Το συγκεκριμένο μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, καθώς και σε εκείνους που έχουν διδαχτεί την υποκριτική τέχνη είτε σε επίπεδο σεμιναρίων είτε είναι απόφοιτοι δραματικών σχολών.

Οι αρχαίοι θεοί και θεές αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ιδιότητες της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Το Πάνθεον των αρχαίων θεοτήτων και των δυο φύλων, υπάρχει σε όλους μας ως αρχέτυπο, αν και οι θεοί επηρεάζουν πιο έντονα την αντρική προσωπικότητα, ενώ οι θέες επηρεάζουν τη γυναικεία. Μέσα από αυτούς ο μαθητής μπορεί να συνδέσει δικές του συμπεριφορές με συγκεκριμένες εικόνες και λέξεις. Μελετώντας τα αρχέτυπα, ο μαθητής υποκριτικής αναλύει μέσα από ασκήσεις πολλά χαρακτηριστικά προσωπικότητας που θα βοηθήσουν στην ολική συνειδητοποίηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΤΗ
Α. Αρχέτυπα: Δευτέρα 21.30 – 24.30
Β. Υποκριτική – δεύτερο έτος: Δευτέρα 18.30  - 21.30
Γ. Τεχνικές υποκριτικής: Τρίτη 21.30 – 24.30
Δ. Υποκριτική – πρώτο έτος Αʼ Τμήμα: Τετάρτη 21.30 – 24.30
Ε. Υποκριτική – ουδέτερο κείμενο: Πέμπτη  21.30 – 24.30
Ζ. Υποκριτική – πρώτο έτος Βʼ Τμήμα: Τετάρτη: 18:30 – 21:30

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑΜΑ
Α. Σεμινάριο υποκριτικής σε κείμενα in progress με την Πέπη Μοσχοβάκου
Β. Σεμινάριο υποκριτικής κινηματογράφου με το Δημήτρη Λάλο
Γ. Σεμινάριο με τίτλο «Τραγούδι και Ερμηνεία» με τη Μαρία Τσαρούχα

Υ.Γ. Παράλληλα λειτουργεί Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής με τον Ανδρέα Φλουράκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΚΟΤΗ
Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτις και δασκάλα υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη Δραματική Σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει ιδρύσει το Studio NAMA (Studio Υποκριτικής της Ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο Θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000.

Επίσης τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο και στο Ωδείο Αθηνών. Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα μεταξύ των οποίων: «Αγαπητή Ελένα» (για το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας του περιοδικού «Αθηνόραμα»), «Η κατάρα των πεινασμένων» του Σαμ Σέπαρντ, «Ποτέ μην κολυμπάς μόνος» του Ντάνιελ Μακ Άιβορ, «Ραχήλ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Εθνικό Θέατρο, «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή της Ομάδας ΝΑΜΑ, το οποίο βραβεύτηκε με τα βραβεία κοινού του «Αθηνοράματος» αποσπώντας το τρίτο βραβείο καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας, «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα κ.ά.

Τιμές: 125 ευρώ μηνιαίως (φέτος μειώθηκαν τα δίδακτρα κατά 10 ευρώ)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.epikolono.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 5138067

www.artistbook.gr
8/9/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη