Ήμασταν εκεί: Βιβλιοπαρουσίαση «12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια»

Επικαιρότητα
11/09/2013


Τρίτη ενός ανοιξιάτικου απογεύματος, ο ουρανός είχε αρχίσει να συννεφιάζει και να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις τις Ε.Μ.Υ. για βροχές. Σαν να είναι σημαδιακό θα έλεγε κανείς μιας και κάθε φορά που συναντώ τον Πέτρο Κουμπλή βρέχει. Το βροχερό απόγευμα στα σοκάκια της Πλάκας κάτω από την φωτισμένη και επιβλητική Ακρόπολη έγινε λιακάδα στην ψυχή φτάνοντας στο Ιωνικό κέντρο.
Πλήθος κόσμου είχε έρθει από νωρίς να βρεθεί δίπλα στον αγαπημένο του συγγραφέα, ραδιοφωνικό παράγωγο, δημοσιογράφο σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές τις καριέρας του. Στην παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τίτλο  «12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια». Κόσμος που υπομονετικά περίμενε στην ουρά για να το αγοράσει αλλά και άλλοι που το κρατούσαν ήδη στα χέρια τους.
Η στιγμή της παρουσίασης ιδιαίτερα συγκινητική με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη να διαβάζουν κάποιες από τις ιστορίες και να τους δίνουν ζωή. Από δίπλα ο συγγραφέας να παρακολουθεί σαν αμήχανο παιδί και με την σειρά του να εξηγεί γιατί έχει αφιερώσει αυτό το βιβλίο σε ένα άγνωστο παιδί που συνάντησε σε έναν καταυλισμό προσφύγων πριν από χρόνια, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής αποστολής στην Αφρική. Ήταν εκείνη που του είχε χαρίσει ένα χαμόγελο και εκείνος με τη σειρά του, το χαρίζει απλόχερα σε όλους μας.
Ξεχωριστό τόνο έδωσαν η Ερωφίλη και ο Γιώργος Περαντάκος από το Τρίφωνο με τα τραγούδια τους αλλά και τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν μαζί τους. Την βραδιά συντόνισε η δημοσιογράφος Έφη Γαλώνη. Ιδιαίτερο ήταν και το καλωσόρισμα του Γιάννη Φιλλιπίδη (συγγραφέα και εκδότη) στην φιλόξενη οικογένεια της Άνεμος εκδοτικής.
Στο τέλος τις βραδιάς σχεδόν όλοι, μαζί και εμείς, έφυγαν με μια ξεχωριστή υπογραφή στο βιβλίο τους από τον συγγραφέα. Ξεκίνησα ανυπόμονα την ανάγνωση από το ίδιο κιόλας βραδύ μιας και κατάλαβα πως θα είναι ένα ευχάριστο ταξίδι. Ένα ταξίδι το οποίο προτείνω σε όλους.
 
Όπως άλλωστε αναφέρει και ο συγγραφέας...
 
Ποιος αναρωτιέται πραγματικά για τις παράλογες φοβίες αυτού του κόσμου, για τα κλουβιά μέσα στα οποία ζει;  

Ποιος έρχεται αντιμέτωπος με τα δικά του ψεύδη, ποιος τολμά να φανταστεί μια άλλη ζωή; Ποιος επαναστατεί στον κοινό τόπο της καθημερινότητας; Ποιος κοιτά τον ουρανό και όχι το ρολόι του; Ποιος προσέχει τις λεπτομέρειες;
 
Η ζωή είναι οι λεπτομέρειές της. 

Ενώστε αυτά τα δώδεκα κομμάτια, τα φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους. Θα δείτε πως είναι τα δώδεκα βήματα του ίδιου ταξιδιού. Οι δώδεκα διαφορετικές αφηγήσεις μιας ιστορίας παρηγορητικής σε καιρούς δύσκολους ― μα πάντοτε οι καιροί είναι δύσκολοι. Δώδεκα ιστορίες.
 

Δώδεκα ιστορίες, που είναι ζωντανές. Και γιʼ αυτό ονειρεύονται. Ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια.
 

Οι  «12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια» αλλά και το «Ζωή με λες» μαζί με τους συγγραφείς τους θα βρεθούν το επόμενο διάστημα σε μια σειρά από πόλεις, αν βρεθούν κοντά σας φροντίστε να τους συναντήσετε.   

  • Ναύπλιο, Βουλευτικό, Παρασκευή 20/4
  • Ζάκυνθος, Πνευματικό κέντρο, Σάββατο 21/4
  • Αίγιο, θέατρο Πολυτεχνείο, Κυριακή 22/4
  • Πάτρα, Πολυχώρος «Ηχότοπος», Δεύτερα 23/4
  • Χαλάνδρι, Μικρός Κοραής
    οι «12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια»,Τετάρτη 25 Απρίλη.

Ακολουθούν:
Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Βέροια, Λαμία, Βόλος, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Σπάρτη           


Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη