Ο «Caveman» Βλαδίμηρος Κυριακίδης συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία

Επικαιρότητα
11/09/2013

Μετά από την πρεμιέρα στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 12 Ιουλίου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ή αλλιώς «Caveman» πήρε το δόρυ και το βαλιτσάκι του και πήρε τους δρόμους… τους εθνικούς και τους επαρχιακούς για να δώσει μια σειρά παραστάσεων ανά την Ελλάδα.

Το έργο «Caveman» έχει καταφέρει να αποκτήσει παγκόσμια, ενθουσιώδη αποδοχή από το κοινό και τα 14 χρόνια που παίζεται. Έχει βραβευθεί ως το μακροβιότερο solo show στην ιστορία του Μπρόντγουει, ενώ παίζεται σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο. Το έργο είναι ένας μονόλογος. Ο Αμερικανός συγγραφέας, Rob Becker, κάνει ένα σύντομο σχόλιο πάνω στις σχέσεις μεταξύ αντρών και γυναικών. Ο ήρωάς του, ένας σύγχρονος άντρας, διερευνά το λόγο για τον οποίο οι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν τόσο πολύ.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ CAVEMAN
Στην ελληνική μεταφορά ο ήρωας του έργου είναι ο Σωτήρης. Συμπαθής και ευγενικός, αλλά ταυτόχρονα πρωτόγονος και τσαμπουκάς. Με άλλα λόγια ο μέσος Έλληνας. Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή έως απλοϊκή. Ο Σωτήρης, μετά από έναν καβγά με τη γυναίκα του, Μαίρη, πετιέται έξω από το σπίτι τους. Στο δρόμο όπου βρίσκεται, απογοητευμένος επειδή η γυναίκα του συχνά παρεξηγεί τους τρόπους και τις προθέσεις του, αρχίζει έναν απολογισμό των πιο συνηθισμένων καταστάσεων που οδηγούν σε ρήξη αυτόν και τη Μαίρη. Μέσα από δαιδαλώδεις συνειρμούς και συνεχείς αναφορές στην προϊστορία, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο κύριος λόγος που έρχονται σε σύγκρουση αυτοί οι δύο και κατʼ επέκταση όλοι οι άντρες και οι γυναίκες, είναι εξαιτίας της διαφορετικής φύσης τους. Η οποία όμως διαφορετικότητα είναι απαραίτητη, διότι έτσι εξασφαλίζεται η λειτουργικότητα στο ζευγάρι. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Οι προσωπικές του αναζητήσεις και στοχασμοί διακόπτονται κάποια στιγμή από ένα τηλεφώνημα που δέχεται από τη γυναίκα του που τον ζητάει πίσω. Εκείνος, καθώς ο αρχικός θυμός και παράπονο έχουν ξεθυμάνει, της εξομολογείται ότι την αγαπάει και επιστρέφει τρέχοντας σπίτι.

Το ενδιαφέρον του έργου έγκειται στο ανέβασμά του, όπου απαιτείται η συμμετοχή του κοινού. Ο ζωντανός επί σκηνής ήρωας, εμβόλιμα στη δική του αφήγηση, καλείται να ξεσηκώσει τους θεατές να μιλήσουν για τα βιώματά τους. Ταυτόχρονα, πρέπει να χρησιμοποιήσει με τέτοιον τρόπο αυτά που θα ακουστούν, ώστε να καταλήξει στο συμπέρασμα που τον εξυπηρετεί. Ο ηθοποιός λοιπόν που ενσαρκώνει το σύγχρονο caveman, καλείται να παίξει περισσότερο το ρόλο του εμψυχωτή, παρά του Σωτήρη. Χρειάζεται να είναι ετοιμόλογος, δυναμικός, να ερεθίζει το κοινό να ανταποκριθεί, χωρίς όμως να καταργεί τη θεατρική σύμβαση. Αυτό όμως δεν αφήνει άμοιρο ευθυνών το κοινό που πρέπει να είναι, ανά πάσα στιγμή, σε ετοιμότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Rob Becker
Σκηνοθεσία και ιασκευή: Αναστασία Παπαστάθη
Μετάφραση: Ερατώ Τάττη
Φωτισμοί: Valentin Galle
Σκηνογραφία: Ειρήνη Παγώνη
Κουστούμια: Keira Coltrane
Μουσική: Πάνος Φορτούνας
Παραγωγή: Θέατρο Coronet και Mogul Theater
Παίζει: Βλαδίμηρος Κυριακίδης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
22/7 Πειραιάς
28/7 Βόλος
29/7 Λαμία
30/7 Ξυλόκαστρο
31/7 Νεμέα
2/8 Νέα Μουδανιά
3/8 Θεσσαλονίκη
4/8 Τρίκαλα
5/8 Λάρισα

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη