Ο Θίασος Θέατρο του Παιδιού περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Επικαιρότητα
11/09/2013

Με τα θεατρικά έργα «Ο εγωιστής γίγαντας» και «Ο κήπος με τις 11 γάτες» ο Θίασος Θέατρο του Παιδιού συνεχίζει τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα.

Ο ΘΙΑΣΟΣ
Ο Θίασος Θέατρο του Παιδιού κάνει θέατρο για παιδιά από το 1995. Το Θέατρο Αποθήκη είναι η μόνιμη στέγη του εδώ και 11 χρόνια, όπου από το 1999 έως και σήμερα έχει παρουσιάσει τα έργα: «H ιστορία της κοκκινοσκουφίτσας», «Ο Πινόκιο και η ιστορία του», «Ο Τζακ και η φασόλια», «Οι μύθοι του Αισώπου», «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» «Ο κήπος με τις 11 γάτες», «Μια ημέρα με τον Αίσωπο» «H ιστορία του κοντορεβυθούλη», «Η Σταχτοπούτα και η ιστορία της» κ.ά.

«Το ρεπερτόριο το αντλούμε από τα κλασσικά παραμύθια, γιατί πιστεύουμε πως ένα παιδί μεγαλώνει με παραμύθια διαμορφώνοντας ηθικές αξίες και αποκτά κριτήριο για το τι είναι καλό και τι κακό, μέσα από επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα και αισθητική που ανεβάζει το πνευματικό του επίπεδο σʼ αυτήν την τρυφερή ηλικία», δηλώνουν τα μέλη του θιάσου.

Για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ο θίασος παρουσιάζει δύο εξαιρετικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το «Ο εγωιστής γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ και το «Ο κήπος με τις 11 γάτες» του Λουτσιάνο Μοράτι.

«Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ»
Η τρυφερή ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ, δραματοποιημένη από το σκηνοθέτη του θιάσου, Γιάννη Κόκκινο, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Αποθήκη και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες φεστιβάλ την καλοκαιρινή περίοδο 2010, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, το Φεστιβάλ Οίτης, το Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Νίκαιας κ.ά.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Κάπου στη βόρια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σʼ ένα γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σʼ ένα μέρος μακρινό. Σʼ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος. Κάποια μέρα ο γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη τη στιγμή ο κήπος ερημώνει, φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το χιόνι, η παγωνιά, το χαλάζι και ο βοριάς. Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σʼ ένα απέραντο χειμωνιάτικο, παγωμένο τοπίο. Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός εγωιστή γίγαντα;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος    
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου                                                              
Σκηνικά: Γιώργος Καρακάσης
Κοστούμια: Εύη Μπαράκου
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος
Παίζουν    : Ελένη Τριανταφύλλου, Ηλίας Νάκος, Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος, Κατερίνα Τσιμόγιαννη, Ηλίας Παγούρας και Κατερίνα Μπιμπή

«Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ»
Το 2004 για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τον τομέα πρόληψης ΚΕΘΕΑ  παρουσιάσθηκε το παραμύθι του Ιταλού συγγραφέα και ψυχολόγου Λουτσιάνο Μοράτι. Πρόκειται για μια εκπληκτική και διδακτική ιστορία, διασκευασμένη από το σκηνοθέτη του θιάσου, Γιάννη Κόκκινο, που θα ανεβάσουμε για δεύτερη φορά την περίοδο 2011-2012. Μέσα από μια διασκεδαστική περιπέτεια, πού προσφέρεται να μιλήσει σε παιδιά σχολικής ηλικίας (4 έως 11 ετών) για την πρόληψη της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών, βγαίνουν μηνύματα και διδάγματα που βοηθούν τα παιδιά αυτής της τρυφερής ηλικίας να αντιμετωπίσουν φοβίες, άγχος, μοναξιά, την αδυναμία να δεχθούν μια ήττα, την μετάθεση προβλημάτων κλπ.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Η παράσταση διαδραματίζεται σʼ έναν κήπο που ζουν διάφορες γάτες, μικρές και μεγάλες. Η ζωή τους κυλάει ήρεμα, γεμάτη από τραγούδια, σκανδαλιές, καβγάδες, χορούς και παιχνίδι, μέχρι την ημέρα που γνωρίζονται με τη γάτα του Σιάμ, η οποία τους μοιράζει το «μαγικό φίλτρο» που υπόσχεται να τους χαρίσει ευτυχία. Οι φιλίες δοκιμάζονται, κλονίζονται οι ισορροπίες των σχέσεων, αλλά η αίσια λύση στα ψεύτικα διλήμματα που δημιούργησε η εμφάνιση της γάτας του Σιάμ, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη των χαρακτήρων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος    
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου                                                              
Σκηνικά: Γιώργος Καρακάσης
Κοστούμια: Παναγιώτης Δημουλέας
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος
Κατασκευή Μάσκας: Αφοί Αλαφούζου
Παίζουν: Ελένη Τριανταφύλλου, Ηλίας Νάκος, Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος, Κατερίνα Τσιμόγιαννη, Ηλίας Παγούρας και Κατερίνα Μπιμπή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
Αύγουστος
4/8 «Ο κήπος με τις 11 γάτες» - Παράλιο Άστρος
10/8 «Ο κήπος με τις 11 γάτες» - Ξυλόκαστρο
11/8 «Ο εγωιστής γίγαντας» - Δερβένι
22/8 «Ο εγωιστής γίγαντας» - Μαραθώνας
23/8 «Ο εγωιστής γίγαντας» - Κέρκυρα
25/8 «Ο εγωιστής γίγαντας» - Ρέθυμνο
26-27/8 «Ο εγωιστής γίγαντας» - Ηράκλειο
28/8 «Ο εγωιστής γίγαντας» - Καστέλι Ηρακλείου
29/8 «Ο εγωιστής γίγαντας» - Χανιά

Σεπτέμβριος
3/9 «Ο εγωιστής γίγαντας» -  Νέα Σμύρνη
4/9 «Ο κήπος με τις 11 γάτες» - Φεστιβάλ Πέτρας
5/9 «Ο εγωιστής γίγαντας» Αιγάλεω
7/9 «Ο εγωιστής γίγαντας» - Πειραιάς

www.artistbook.gr
1/8/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη