Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018

Επικαιρότητα
07/02/2018

Ads

Το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσίασε τη Δευτέρα ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, παρουσία πλήθους καλλιτεχνών, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και δημοσιογράφων.

Σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής αλλά και νέοι, ταλαντούχοι δημιουργοί θα συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή της τέχνης που θα διαρκέσει σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι.

Η οπτική ταυτότητα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, δημιούργημα της Ιφιγένειας Βασιλείου και της ομάδας της, παραπέμπει στη σκηνική δημιουργία ως πράξη μαγείας. Οι καλοκαιρινοί μήνες που θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ μοιάζουν με μια μαγική αυλαία που ανοίγει στο χρόνο και ο καλλιτέχνης – δημιουργός κατασκευάζει κόσμους υπερβατικούς, συμβολικούς και απρόβλεπτους. Απρόβλεπτους όπως και ο συνδυασμός των στοιχείων που συναποτελούν την οντότητα – σύμβολο της αφίσας του φεστιβάλ. Ένα πορτρέτο μιας πιθανής προτομής, το μάτι-θεατής και τα τρία πόδια που εκφράζουν τη διαφορετικότητα, τη συλλογικότητα και την κίνηση, συνδυάζονται σε μια φιγούρα πολύσημη που αναμένεται να λάβει ποικίλες ερμηνείες.

Σημαντικός σύμμαχος για την επιτυχία του φεστιβάλ είναι ο χρόνος αφού η έγκαιρη παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση, τη συνεργασία με ελληνικούς και ξένους καλλιτεχνικούς οργανισμούς για συμπαραγωγές, την εξεύρεση χορηγιών και την αποτελεσματικότερη προβολή σε ελληνικά και διεθνή μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά, φέτος, εκτός από τις παραστάσεις της Επιδαύρου, θα υπάρχουν αγγλικοί υπέρτιτλοι σε όλες της ελληνικές παραστάσεις καθώς και υπέρτιτλοι στα ελληνικά για άτομα με προβλήματα ακοής. Αυτή η είδηση χαροποίησε ιδιαίτερα το κοινό που παρακολούθησε τη συνέντευξη τύπου, αφού αποτελεί μια έμπρακτη προσπάθεια να ενισχυθεί τόσο ο διεθνής χαρακτήρας της Πειραιώς 260, όσο και να δοθεί πρόσβαση στην τέχνη σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ωστόσο, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αισθητά μικρότερο αριθμό καλλιτεχνικών παραστάσεων. Από 127 που περιλαμβάνονταν στο περσινό πρόγραμμα, φέτος θα δούμε μόνο 87. Και αυτό, εκτός από τους ευνόητους οικονομικούς λόγους, έγινε με στόχο την καλύτερη διαχείριση της δουλειάς των εργαζομένων, την αποτελεσματικότερη προβολή των εκδηλώσεων αλλά και την ορθότερη διάχυση των παραστάσεων στους πολιτιστικούς χώρους. Παρά τις οικονομικές δυσχέρειες, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση στους δημοσιογράφους την ύπαρξη πλεονάσματος που αγγίζει τα 800.000 ευρώ για το 2016 και 2017, ενώ στόχος όπως επισήμανε παραμένει ο απογαλακτισμός του φεστιβάλ από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018.

Φωτογραφίες


Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη