Πλούσιο το φθινοπωρινό – χειμερινό πρόγραμμα του Badminton Theater (μέρος 2)

Επικαιρότητα
11/09/2013

Το φθινόπωρο είναι εδώ... ο χειμώνας δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και όπως κάθε χρόνο, οι υπεύθυνοι του Badminton Theater έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια. Διαβάστε στη συνέχεια αναλυτικά το δεύτερο μέρος του προγράμματος και οι περιγραφές των παραστάσεων που αναμένονται, για μια ακόμη χρονιά, να κάνουν τη διαφορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας. Συνεχίσουμε λοιπόν:

VOCA PEOPLE (4 - 6 Νοεμβρίου)
Έχετε δει ποτέ ορχήστρα χωρίς μουσικά όργανα…; Οι οκτώ φιλικοί εξωγήινοι από τον πλανήτη Voca «προσγειώνονται» στο Θέατρο Badminton και μας κάνουν να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για τη μουσική. Το VOCA PEOPLE, είναι το νέο «διαγαλαξιακό» μουσικό θεατρικό φαινόμενο που συνδυάζει φωνές, ήχους και τραγούδι α καπέλα με τη σύγχρονη τέχνη του beat box, η οποία μιμείται τους ήχους μιας πλήρους ορχήστρας (ντραμς, τρομπέτες, κιθάρες κ.ά.) χωρίς τη χρήση μουσικών οργάνων. Μια αξέχαστη εμπειρία με πρωταγωνιστές τη μουσική ιδιοφυία και το χιούμορ. Το διαστημόπλοιο των VOCA PEOPLE συντρίβεται στον άγνωστο πλανήτη Γη, αφού ο πολύτιμος φορτιστής του διαστημοπλοίου, μουσική ενέργεια, έχει αδειάσει εντελώς. Σιγά-σιγά, οι VOCA PEOPLE έρχονται σε επαφή με τους παράξενους κατοίκους, τις συνήθειες και τη μουσική του πλανήτη Γη και με τη βοήθεια του κοινού φορτίζουν μουσικά το μοναδικό τους διαστημόπλοιο.

Οι VOCA PEOPLE φέρνουν επί σκηνής καινούριες, «φρέσκιες» μουσικές ενορχηστρώσεις και αποδίδουν μοναδικά περισσότερα από εβδομήντα διάσημα χιτ, τραγούδια και μελωδίες όλων των εποχών. Οι VOCA PEOPLE αποτελούνται από οκτώ ταλαντούχους μουσικούς – εξωγήινους, τρείς εξωγήινες τραγουδίστριες (άλτο, μέτζο και σοπράνο) και τρείς εξωγήινους τραγουδιστές (μπάσος, βαρύτονος και τενόρος). Μαζί τους δυο εξωγήινοι καλλιτέχνες του beat box δημιουργούν αξιοσημείωτους μη ανθρώπινους ήχους... Η παράσταση γνώρισε τεράστια επιτυχία μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σε λιγότερο από ένα χρόνο είχε πάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια θεατές στο YouTube και sold out παραστάσεις σε περιοδείες στην Ευρώπη και την Αμερική.

THE RUSSIAN NATIONAL DANCE SHOW (12 - 13 Νοεμβρίου)
Το γνωστό φαντασμαγορικό υπερθέαμα επιτέλους και στην Ελλάδα. Ένα από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά χορευτικά show, που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη έως την Αυστραλία. Με πενήντα χορευτές επί σκηνής, πάνω από 300 μοναδικά κοστούμια, όλα ραμμένα και κεντημένα στο χέρι, ειδικά για την παράσταση, στολισμένα με πέρλες, ασήμι και χρυσό, πλούσια σκηνικά, βίντεο προβολές, τεράστιες κούκλες και ειδικά εφέ, το show είναι από τις πιο ακριβές παραγωγές της Ρωσίας. Το πρόγραμμα παρουσιάζει όλη την ιστορία της Ρωσίας, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της μέχρι σήμερα, μέσα από ένα έξυπνο μείγμα παραδοσιακών, λαϊκών και κλασικών χορών και εντυπωσιακών σκετς και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που μπορεί να σκεφθεί κανείς σχετικά με τη ρωσική κουλτούρα.

Το πρώτο επαγγελματικό Θέατρο Χορού Κοστρόμα ιδρύθηκε το 1991 στην πόλη Κοστρόμα, όπου έζησε ο Μιχαήλ Ρομανόφ, ο πρώτος τσάρος της δυναστείας των Ρομανόφ. Οι ιδρυτές του μπαλέτου, Γιούρι και Έλενα Τσαρένκο, κατάφεραν να μεταφέρουν και να συνδυάσουν την τεχνολογία του 21ου αιώνα με αρχαίες λαϊκές παραδόσεις και έθιμα, που είναι η πηγή της έμπνευσής τους, καθώς πιστεύουν ότι το έθνος που ξεχνάει την καταγωγή του είναι καταδικασμένο σε πνευματικό θάνατο. Τα περισσότερα από τα μέλη του Μπαλέτου Κοστρόμα προέρχονται από διάφορα μέρη της Ρωσίας και είναι επιλεγμένα με πολύ αυστηρά κριτήρια. Παρά το γεγονός ότι οι ρίζες και η έδρα του Μπαλέτου είναι η πόλη Κοστρόμα, η φήμη του έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο, καθώς παντού έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το κοινό. Κάθε παράσταση καταπλήσσει με την ομορφιά της σύλληψης, την απαράμιλλη δεξιοτεχνία των συντελεστών, τον επαγγελματισμό και την προσοχή στις λεπτομέρειες.

LA TRAVIATA (17 - 18 Νοεμβρίου)
Το πολυβραβευμένο Μπαλέτο της Ρωσίας επιστρέφει με ένα από τα κορυφαία έργα του Βέρντι. Το έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο «Η κυρία με τις καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά υιού, τη μουσική είναι του Τζουζέππε Βέρντι, το λιμπρέτο, η χορογραφία και η παραγωγή των Ναταλία Κασατκίνα και Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια του A. Ντβόκινα. «Είναι το πιο δύσκολο κοινό» είπε ο χορογράφος του Μπολσόι Βλαντιμίρ Βασίλιεφ στους χορευτές του πριν την παράστασή τους «Η Κυρία με τις Καμέλιες» στο θέατρο της Πάρμα, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Βέρντι. Στο τέλος της παράστασης το χειροκρότημα του κοινού τους δικαίωσε. Όχι μόνο γιατί αποτύπωσαν παραστατικά την αληθινή ζωή της «Κυρίας με τις Καμέλιες», αλλά και γιατί κατάφεραν να πείσουν ένα δύσπιστο και απαιτητικό κοινό.

Ασφαλώς το Grand Moscow Classical Ballet είναι ένα έμπειρο και πολυβραβευμένο μπαλέτο με πολλές διακρίσεις και επιτυχημένες παραστάσεις τόσο στη Ρωσία, όσο και στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Κίνας. Οι χορογράφοι του Ναταλία Κασατκίνα και Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, διακεκριμένοι χορευτές του Θεάτρου Μπολσόι και κάτοχοι πολλών διεθνών βραβείων - μεταξύ αυτών η διάκριση της Ναταλία Κασακτίνα «500 παγκόσμιοι ηγέτες της ανθρωπότητας του 20ου αιώνα», γρήγορα δραστηριοποιήθηκαν ως χορογράφοι, δημιουργώντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέατρα μπαλέτου της Μόσχας. Οι παραστάσεις τους αμέσως ξεχώρισαν για την ακροβατική τους ακρίβεια, καθώς και την πλαστικότητα της χορογραφίας τους, κάνοντάς τους περιζήτητους σε κάθε θέατρο υψηλών απαιτήσεων. Μαζί τους, οι πιο καταρτισμένοι σολίστες χορευτές παγκοσμίου φήμης επαληθεύουν σε κάθε σκηνή τη φήμη τους.

TANGO POR DOS (19 - 20 Νοεμβρίου)
Το διάσημο συγκρότημα από το Μπουένος Άιρες παρουσιάζει τη νέα παράσταση τάνγκο του Αργεντινού μετρ Μιγκέλ Άνχελ Σόττο. Αυτή η νέα παραγωγή είναι αφιερωμένη σε όλους τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της Αργεντινής που δημιούργησαν και διέδωσαν την τέχνη του τάνγκο. Οι «μιλονγκέρος» εμπνεύστηκαν από την λαϊκή τους κουλτούρα και αφιέρωσαν τη ζωή τους στη μουσική και στο χορό του τάνγκο που σήμερα η φήμη του έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου.

Το Tango Por Dos, το διάσημο συγκρότημα από το Μπουένος Άιρες μετά τις sold out παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009 επιστρέφει στην Αθήνα και παρουσιάζει στο Θέατρο Badminton «Puro Tango». Οι εκπληκτικοί χορευτές χορεύουν «καθαρόαιμο» τάνγκο με το μοναδικό τους στυλ και ταξιδεύουν το κοινό, με τη χρήση των πολυμέσων, στην εποχή των «μιλονγκέρος», των λαϊκών χορευτών του περασμένου αιώνα που δημιούργησαν το αργεντίνικο τάνγκο και κατέκτησαν όλο τον κόσμο με το πάθος και το ερωτικό τους ταμπεραμέντο. Ένα συναρπαστικό μουσικο-χορευτικό ταξίδι με ζωντανή ορχήστρα, ξετυλίγεται σε δεκαπέντε σκηνές και φθάνει στο σήμερα με ένα αποθεωτικό φινάλε.


Τα συγκινητικά ντοκουμέντα με τις φωνές και την εικόνα των θρυλικών μορφών του Κάρλος Γκαρντέλ, Αλφρέντο Λε Πέρα, Άστορ Πιατσόλα κ.ά. Τα υπέροχα κοστούμια και οι φωτισμοί που διαμορφώνουν μοναδικά την κάθε σκηνή της παράστασης, η ζωντανή ορχήστρα με τους Αργεντίνους δεξιοτέχνες σολίστ, ο υπέροχος τραγουδιστής Κλάουντιο Γκαρσές, οι εξαιρετικοί χορευτές του Μπουένος Αϊρες και το ασύγκριτο δίδυμο που αφήνει άφωνο το κοινό μόλις βγαίνει στη σκηνή ο Μιγκέλ Άνχελ Σόττο με την αισθησιακή παρτενέρ του Ντιάνα Γκουσπέρο.
ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ (25 - 27 Νοεμβρίου)
Το κλασικό μπαλέτο συναντάει το καλλιτεχνικό πατινάζ στο αριστούργημα του Σεργκέι Προκόφιεφ σε μια παράσταση του Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης. Το 1967 ο σπουδαίος χορογράφος Κονσταντίν Μποριάρσκι ίδρυσε τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg State Ice Ballet) και τα έκανε παγκοσμίως γνωστά συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες παραδόσεις της Αγίας Πετρούπολης: το κλασικό μπαλέτο και το καλλιτεχνικό πατινάζ. Η μεγάλη παράδοση και η αφθονία χορευτών που συνδύαζαν τη χάρη και την τελειότητα του μπαλέτου με το δυναμισμό του καλλιτεχνικού πατινάζ δημιούργησαν ένα νέο είδος χορού: το Μπαλέτο στον Πάγο.

Έχοντας αποθεωθεί από το ελληνικό κοινό τα τελευταία 12 χρόνια, τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στο Θέατρο Badminton για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δημοφιλές μπαλέτο του Προκόφιεφ «Σταχτοπούτα». Το έργο ακολουθεί πιστά την αρχική εκδοχή του 1944, όταν ο Ρώσος συνθέτης, ένας από τους σημαντικότερους του εικοστού αιώνα, έγραψε τη μουσική της παράστασης για τα διάσημα Μπαλέτα Κίρωφ. Ο Κονσταντίν Ρασαντίν, καταξιωμένος και πολυβραβευμένος Ρώσος χορευτής και χορογράφος, μεταφέρει με απαράμιλλη τέχνη την αυθεντική χορογραφία του Μάριους Πετίπα στον πάγο, αντικαθιστώντας τις πουέντ με παγοπέδιλα. Ο Κονσταντίν Ρασαντίν ήταν για 23 χρόνια πρώτος χορευτής του παγκοσμίου φήμης Θεάτρου Μαρίνσκι (πρώην Κίρωφ), συμμαθητής του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και παρτενέρ σε πολλές παραστάσεις της Ναταλία Μακάροβα και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ. Αφού χορογράφησε πολλά μπαλέτα σε όλη την πρώην Σοβιετική Ένωση ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση των Μπαλέτων στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης το 1980. Με τη δική του καθοδήγηση το συγκρότημα εξέλιξε στην τελειότητα τη φόρμα του κλασσικού μπαλέτου στον πάγο και κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς σε όλον τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις κλασσικές δημιουργίες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

Στη «Σταχτοπούτα», που είναι η πλέον πρόσφατη παραγωγή του Μπαλέτου, τα εξαιρετικά σκηνικά και κοστούμια ακολουθούν την παράδοση του κλασσικού χορού. Πρωταγωνιστές στον πάγο, σαράντα διακεκριμένοι χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ που παρουσιάζουν ένα θέαμα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και άμεμπτης δεξιοτεχνίας, προβάλλοντας την αρμονία, την κομψότητα και τη χάρη του κλασικού μπαλέτου με το δυναμισμό, την ισορροπία και το συγχρονισμό του καλλιτεχνικού πατινάζ. Η πλειοψηφία των χορευτών του Μπαλέτου έχουν διακριθεί στο παρελθόν, ατομικά ή ως ζευγάρια, σε ρωσικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες του καλλιτεχνικού πατινάζ. Σε είκοσι από τους σημερινούς χορευτές του Μπαλέτου έχει απονεμηθεί ο τίτλος «Master of Sports of Russia» για τις επιδόσεις τους στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Με την καθοδήγηση του Κονσταντίν Ρασαντίν, κατάφεραν ενσωματώσουν στο χορό τους τις απαιτήσεις του κλασσικού ρωσικού μπαλέτου. Μεταξύ άλλων, στους χορευτές, κατά καιρούς, του Μπαλέτου συναντάμε πρωταθλητές Ευρώπης και ολυμπιονίκες, όπως: Όλγα Ιβάνοβα, Αντρέι Στρόγανοφ, Λουντμίλα Μπελουσόβα, Ολέγκ Προτόποποφ, Αλεξέι Ουλάνφ και Alexei Ulanov, και Λουντμίλα Σμιρνόβα.

Με πολλά σημαντικά βραβεία, διεθνείς διακρίσεις και περισσότερες από 10.000 παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, τα φημισμένα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, που σήμερα περιλαμβάνουν περισσότερους από ογδόντα χορευτές, υπόσχονται να μας χαρίσουν άφθονες δόσεις παραμυθιού, ομορφιάς και χαράς, ό,τι καταλληλότερο για να μας εισάγουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ (9 - 11 Δεκεμβρίου)
Ο «Δον Κιχώτης» παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1869 από το Μπαλέτο του Μπολσόι και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά μπαλέτα του κόσμου. Έχοντας την αύρα πανέμορφων ισπανικών χορών και την έμπνευση του ρωσικού κλασικού μπαλέτου συνεχίζει να μαγεύει το κοινό με την ιστορία του ρομαντικού ήρωά του, Δον Κιχώτη. Η πλοκή του απορρέει από την αξεπέραστη διαχρονική νουβέλα του Θερβάντες. Η καλοσύνη, ο ιπποτισμός και οι ερωτικές περιπέτειες του Δον Κιχώτη, καθώς και ο κωμικός χαρακτήρας του ακόλουθου του Σάντσο Πάντσα, ζωντανεύουν σε μια παράσταση που ο χρόνος, όχι μόνο δεν έχει αφήσει τα σημάδια του, αλλά την κάνει όλο και πιο λαμπερή.

Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας συγκροτήθηκαν για τους εορτασμούς των πενήντα χρόνων επιτυχημένης σκηνικής παρουσίας της μεγάλης μπαλαρίνας των Μπολσόι, της Μάγιας Πλισέσκαγια. Η επιτυχημένη καλλιτεχνική συνεργασία της με τον Γκεντιμίνας Ταραντά οδήγησε στην επίσημη αναγνώριση των Αυτοκρατορικών Μπαλέτων της Μόσχας. Τιμώντας τη ρωσική κληρονομιά συνεχίζει την παράδοση των παγκοσμίως αναγνωρισμένων ρωσικών μπαλέτων με παραστάσεις σε όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου. Με πλαστικότητα στην κίνηση, έντονη δραματική εκφραστικότητα και πρωτοτυπία στις χορογραφίες, τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας δικαίως έχουν κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών όλου του κόσμου.

Ραντεβού λοιπόν σε κάποια από τις παραστάσεις που θα φιλοξενήσει το Badminton Theater!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.badmintontheater.gr

www.artistbook.gr
6/9/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη