Σεπτέμβρης γεμάτος πολιτισμό στο Ίλιον

Επικαιρότητα
11/09/2013

Όλος ο Σεπτέμβρης είναι γεμάτος πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ίλιον και έτσι και οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν για ένα μήνα εκδηλώσεις ποιότητας…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου
Μουσικό Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο
Αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου «Οι Προσέληνοι». Συμμετέχει η ορχήστρα Έμμελον και οι τραγουδιστές Αναστασία Μουτσάτσου και Ζαχαρίας Καρούνης. Θα προβληθεί ταινία από τη ζωή και το έργο του ποιητή. Ποιήματα θα απαγγείλουν ηθοποιοί των δύο θεατρικών ομάδων του ΔΗΚΕΠΑ.
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Θεατρική Παράσταση
Η Παιδική-Νεανική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου παρουσιάζει το δημοφιλέστερο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας «Αντιγόνη» σφραγίζοντας το δεύτερο χρόνο της λειτουργίας της με μια προσπάθεια εξοικείωσης των νέων προς το συγκλονιστικό κόσμο της αρχαίας δραματουργίας. Στο έργο διαδραματίζεται η διαχρονική σύγκρουση των αξιών της συνείδησης προς τους μηχανισμούς της εξουσίας.
Μετάφραση: Ν. Παναγιωτόπουλου
Μουσική: Β. Μητροπούλου
Σκηνοθεσία: Δ. Χριστοδούλου και Δ. Βασιλείου
Σκηνικά: Π. Μιχαλάτου
Κουστούμια: Μ. Τσονάκα
Κίνηση χορού: Δ. Χριστοδούλου
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Φεστιβάλ Jazz
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής τζαζ σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, συναντιούνται στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» για να χαρίσουν στο κοινό μια ακόμα αξέχαστη μουσική βραδιά.
Συμμετέχουν τα συγκροτήματα:
1. Τάκης Μπαρμπέρης (κιθάρα), Μάνος Σαριδάκης (πλήκτρα), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα).
2. Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Τάκης Πατερέλης (σαξ), Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο) και Σπύρος Παναγιωτόπουλος (τύμπανα).
3. TRILOGIA: Γιώργος Τρανταλίδης (τύμπανα), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρα) και Γιώργος Κοντραφούρης (πλήκτρα).
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου
Παιδικό Θέατρο
Η Παιδική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη «Ρενδία Λέξις» παρουσιάζει το παιδικό έργο «Οι ιππότες της τηγανιτής πατάτας» του Ευγένιου Τριβιζά. Στο έργο η Ζέχνα, εδώ και 180 χρόνια, κυβερνάται από τα Ρομπότ, με αρχηγό το Χαλυβδότατο Ρομποτσίφ. Όσοι άνθρωποι έχουν απομείνει, αναγκάζονται να ακολουθούν τον τρόπο ζωής που τους επιβάλλουν οι μηχανικοί - αρχηγοί. Κάποιο βράδυ, ο Γιακουμής ο μάγειρας, το σκάει από το άσυλο των «απροσάρμοστων» για να φέρει τον Πασχάλη και το Φανούρη, που είναι ερωτευμένοι με τις κόρες του Ρομποτσίφ, σε επαφή με την παράνομη οργάνωση «Νοσταλγία». Η δράση κορυφώνεται με το τηγάνισμα της μοναδικής πατάτας που απόμεινε στη Ζέχνα και…..
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου
Συναυλία αφιερωμένη στη Δόμνα Σαμίου
Συμμετέχουν οι παλιοί της συνεργάτες Κατερίνα Παπαδοπούλου και Ζαχαρίας Καρούνης, ενώ τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο Σωκράτης Σινόπουλος. Θα προβληθεί ταινία από τη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου.
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου
Επετειακή Θεατρική Παράσταση και Συναυλία
Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη «Ρενδία Λέξις» παρουσιάζει το έργο «Όσα δεν έσβησε ο χρόνος…». Θα ακουστούν αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Παπάζογλου «Τα χαΐρια μας εδώ». Μαρτυρίες από το βιβλίο της Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος». Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη «Αιολική γη». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στη Σμύρνη με το μουσικό σχήμα Δήθεν. Θα ακουστούν τραγούδια των παράλιων της Μικράς Ασίας.
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου
Rock Συναυλία
Συμμετέχουν: Approach the enemy, Mουσικό Σχολείο Ιλίου, ALATAS (φιλική συμμετοχή), September, Zero – Ζero, Kώστας Τουρνάς.
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στις 20:00

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
Σύλλογος Ηπειρωτών Ιλίου
9ο Ηπειρώτικο Σεργιάνι από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου. Με την παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία του Ναπολέωντα Δάμου και τη συνοδεία των γνωστών τραγουδιστών Γρηγόρη Λιωλή και Μάκη Κιάμου.
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Κυριακή 11 Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου
Σεργιάνι στην Παράδοση
Ένα αφιέρωμα με μουσικές από όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη έως το Καστελόριζο. Ένα οδοιπορικό σε χρόνους και τόπους που μοσχοβολούν Ελλάδα. Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: ΔΗΚΕΠΑ, Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, Ένωση Κρητών Ιλίου, Σύλλογος Ποντίων «Μ. Κονμηνός», Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου «Προσέληνοι», Σύλλογος «Παραδοσιακή Φλόγα», Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση», Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος «ΕΛΠΑΧΟ», Σύλλογος «Ο Μέρμηγκας». Τις βραδιές θα συντροφεύσει η ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη και στο τραγούδι η Σταυρούλα Δαλιάνη και ο Χρήστος Τσιτσιμίγκας.
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου
Παραδοσιακές Γεύσεις από την Ελλάδα και την Ιταλία
Το ΔΗΚΕΠΑ οργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την Ελλάδα και τον αδελφοποιημένο Δήμο του Corigliano dʼOtranto της Κάτω Ιταλίας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το Γιώργο Κοτσίνη στο κλαρίνο και τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι, ενώ θα χορέψουν χορευτικά από εθνικοτοπικούς συλλόγους του Ιλίου.
Δημοτικό Στάδιο Ιλίου στις 20:30

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
Θεατρική Παράσταση
Το έργο που απέσπασε το κρατικό βραβείο θεατρικού έργου 2008 από το υπουργείο Πολιτισμού «Γιαννούλης Χαλεπάς: Η κοιμωμένη μου» του Γιώργου Χριστοδούλου, θα παρουσιαστεί στο Ίλιον. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή η ζωή ενός σπουδαίου και συνάμα ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη, του ρομαντικού γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά. Μια μοναχική βασανισμένη ψυχή, με φτωχικά χρόνια, δραματικά περάσματα, περιπλανήσεις, θανάτους απορρίψεις και τελικά τη μεγάλη δικαίωση. Ένας άνδρας που στα 25 του έφτιαξε την «Κοιμωμένη» και στα 37 του νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας για 14 χρόνια.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά και κουστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Κώστας Αγουρίδης
Παίζουν: Γιούλη Ζήκου, Πέτρος Αποστολόπουλος και Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Στο Θέατρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
Ένωση Κρητών Ιλίου
Μια Γιορτή Κρασιού σε τρεις ξεχωριστές βραδιές με το πατροπαράδοτο πάτημα σταφυλιών με πολύ χορό και τραγούδι, άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα από την Ένωση Κρητών Ιλίου. Ο Νίκος Ζωϊδάκης και το συγκρότημα του θα συμμετάσχουν στο μουσικό κομμάτι.
Δημοτικό Στάδιο Ιλίου στις 20:30

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
Φεστιβάλ Γκράφιτι
Ομάδες νέων θα κάνουν γκράφιτι στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας από τις 12:30. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο χώρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία, στην οποία θα λάβουν μέρος πολλά νεολαιίστικα συγκροτήματα.
Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας στις 12:30 και στις 18:30

Κυριακή 18, Τρίτη 20 και Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου
Θεατρική Παράσταση
Η Θεατρική ομάδα του ΔΗΚΕΠΑ Δήμου Ιλίου παρουσιάζει την παράσταση «Μήδεια» του Μποστ. Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου συνυπάρχουν πρόσωπα της μυθολογίας, ήρωες των τραγωδιών και φιγούρες της νεότερης ιστορίας, μορφές που ισχύουν αλλά ταυτόχρονα ακυρώνονται, ο Μποστ περιγράφει την περιπέτεια ενός ολόκληρου έθνους, του ελληνικού. Με όχημα την ίδια τη γλώσσα, διακωμωδεί, σατιρίζει, παρωδεί, αποδομεί όλη τη νεοελληνική ημιτέλεια. Μας γνωρίζει μια Μήδεια που σφάζει τα παιδιά της μέσα σε μια Ελλάδα που δε διστάζει κάθε τόσο, με ευκολία να μιμείται την ευριπίδεια ηρωίδα.
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου
Θεατρική Παράσταση
Η Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει το έργο «Δεν είμαι εγώ…» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Από τις καλύτερες φαρσοκωμωδίες του Ξενόπουλου. Ένα έργο με ανατροπές που φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη ζωή πολλών ανθρώπων. Ο Πέτρος Παπαπέτρου, οικογενειάρχης, σοβαρός μαθηματικός ταγμένος στη δουλειά του, με την απόλυτη λογική να κυριαρχεί στην σκέψη του, αδυνατεί να εξηγήσει αλλιώς κάποια γεγονότα και φτάνει στον απόλυτο επίσης παραλογισμό μέχρι στο σημείο να πιστεύει ότι τρελάθηκε, καθώς όλα τα φαινόμενα δείχνουν να είναι σωστά και δεν επιδέχονται άλλη ερμηνεία. Ένα έργο καταστάσεων όπου μπλέκονται ο έρωτας, οι επιθυμίες, η ηθική και η ανηθικότητα.
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου
Θεατρική Παράσταση
Η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Δήμου Κηφισιάς παρουσιάζει το έργο «Η κυρία του Μαξίμ» του Ζώρζ Φεϋντώ. Ο Φεντώ ανανέωσε το κωμικό θέατρο, δημιούργησε μια κωμική βιαιότητα, ένα παραλήρημα, ένα διάλογο με διαρκή κίνηση, που δεν βρίσκουμε πουθενά αλλού και που κάνουν το θέατρό του «πλήρες θέατρο». Δεν χρησιμοποιεί συγκροτημένη αφήγηση, αλλά υπερβολές. Οι πλοκές των έργων του είναι γεμάτες με μηχανορραφίες, λάθη και παρεξηγήσεις. Τα έργα του ήταν «εμπορικά», αλλά παρόλα αυτά παρουσίαζαν μια έντονη ηθική αίσθηση, έτοιμα να κρίνουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Απόδοση και διασκευή: Βάσια Παναγοπούλου και Χρήστος Καρδαχάκης
Σκηνοθεσία και κουστούμια: Κική Αυγουστάτου
Σκηνικά: Τόνια Αγγελοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Αυγουστάτος
Χορογραφίες: Άννα Ανυφαντή
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
Θεατρική Παράσταση
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει το έργο «Τα μάγια της πεταλούδας» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Μια αλληγορική ιστορία που διαδραματίζεται στην ύπαιθρο, σε ένα χωριό σκαθαριών. Σε ένα χωριό που όλα κυλούν ήσυχα έως ότου ένα από τα σκαθάρια ερωτευτεί και επιδιώξει να κυνηγήσει το άπιαστο. Η ποίηση κυριαρχεί σε όλο το έργο. Τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο. Ο συγγραφέας επιλέγει για πρωταγωνιστές του έντομα για να σηματοδοτήσει την αξία της κάθε ύπαρξης και για να τονίσει την ενότητα της. Η κωμωδία όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο Λόρκα μετατρέπεται σε ένα σκοτεινό ποιητικό δράμα όπου έρωτας και θάνατος γίνονται ένα.
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
Σύλλογος Ηλείων Δήμου Ιλίου «Η Αρχαία Ολυμπία»
Ο εν λόγω σύλλογος διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα παραδοσιακό γλέντι με πλούσια εδέσματα και με το δημοφιλή ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών Παναγιώτη Λάλεζα. Θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και χορευτικά συγκροτήματα από την ιδιαίτερη πατρίδα.
Δημοτικό Στάδιο Ιλίου στις 20:30

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου
Χοροθέατρο «Αταξίδευτο»
Την εν λόγω χορευτική παράταση την παρουσιάζει η Ομάδα Σύγχρονου Χορού «Μυία» και το Τμήμα Σύγχρονου Χορού του ΔΗΚΕΠΑ Δήμου Ιλίου σε χορογραφία Γαβριέλας και Άννας Ανυφαντάκη και σε σκηνοθεσία Δήμητρας Πεμούση. Ήταν ένα μικρό καράβι… ξεκινώντας ένα ταξίδι, πάντα υπάρχει μέσα η χαρά κι η αγωνία. Η λαχτάρα μαζί κι ο φόβος. Το καράβι δεν υπάρχει, δεν υπάρχει ταξίδι, δίχως ταξιδιώτες... Καινούργια μονοπάτια μπροστά μας και άγνωστες οι διαβάσεις... Μικρές κοινές πορείες, μεγάλες, διαφορετικές διαδρομές να κάνουμε... οε..οε..οε..οε!
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

www.artistbook.gr
29/8/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη