Στο στόχαστρο ληστών τα Αθηναϊκά θέατρα

Επικαιρότητα
14/02/2018

Ads

Ανησυχία έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο και το θεατρόφιλο κοινό η είδηση ότι σε διάστημα ενός μήνα, άγνωστοι έχουν διαρρήξει τουλάχιστον δεκαπέντε καλλιτεχνικούς χώρους -δεκατέσσερα θέατρα και μια μουσική σκηνή- στην πρωτεύουσα.

Τελευταίο κρούσμα της «σπείρας των θεάτρων» ήταν, τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, η διάρρηξη του θεάτρου Βαφείο, που βρίσκεται απέναντι από τη Μουσική Σκηνή «Μεθοδία» και λίγα μέτρα από το θέατρο Vault τα οποία λίγες μέρες πριν είχαν μπει και αυτά στο στόχαστρο των ληστών. Άγνωστοι έσπασαν την κεντρική πόρτα του θεάτρου κάτι που ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού. Η αστυνομία έφτασε στο χώρο αλλά οι θρασύτατοι ληστές είχαν πια προλάβει να εξαφανιστούν.

Το σημερινό περιστατικό ανεβάζει τον αριθμό των καλλιτεχνικών χώρων που παραβιάστηκαν τον τελευταίο μήνα στους 15, με τους εργαζόμενους να καταμετρούν τις απώλειες και τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα φύλαξης για να αποφύγουν ένα δεύτερο περιστατικό. Και αυτό όχι τυχαία, αφού σε ορισμένα θέατρα οι ληστές, επέστρεψαν για δεύτερη φορά καταφέρνοντας να πάρουν μαζί τους ό,τι δεν πρόφτασαν την πρώτη.

Εκτός από το άδειασμα των ταμείων, οι διαρρήκτες δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στον ακριβό και βαρύ εξοπλισμό των χώρων όπως κονσόλες ήχου και φωτισμού, μόνιτορ, ενισχυτές, προτζέκτορες, οθόνες και υπολογιστές.

Τα θέατρα που έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο των ληστών είναι τα εξής: θέατρο Βαφείο, θέατρο Αθηνά, θέατρο Δήλος, θέατρο OLVIO, θέατρο 104, Σύγχρονο Θέατρο, θέατρο Πρόβα, Λύχνος τέχνης και πολιτισμού, Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, θέατρο ΠΚ, θέατρο ELIART, θέατρο ΑΒΑΤΟΝ, θέατρο ΣΗΜΕΙΟ, θέατρο VAULT καθώς και η Μουσική Σκηνή Μεθοδία.

Τα θέατρα πρέπει να απευθυνθούν στο Αστυνομικό Τμήμα που ανήκει το καθένα και κυρίως να ενημερώσουν το Τμήμα Διαρρηκτών στο τηλ 210 6476 541 (ζητούν τον αξιωματικό υπηρεσίας).

Ευχή όλων μας μετά από τις απανωτές διαρρήξεις του τελευταίου μήνα είναι να εντοπιστούν οι ένοχοι και να σταματήσει πια αυτό το σερί ληστειών στους καλλιτεχνικούς χώρους της Αθήνας

Update: Το Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής ευχαριστεί πολύ όλους τους φίλους του και συναδέλφους για το ενδιαφέρον και τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνει από το πρωί σχετικά με τη διάρρηξη που έγινε τα ξημερώματα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το πρόγραμμα των παραστάσεών μας πραγματοποιείται κανονικά.

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη