Συνέντευξη τύπου Μικρούτσικου-Φαραντούρη για τη ''Συνάντηση'' στο Ηρώδειο

Επικαιρότητα
11/09/2013

Συνέντευξη τύπου έδωσαν επ' ευκαιρία της κοινής τους "μουσικής συνάντησης" την προσεχή Τετάρτη 29 Aυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Φαραντούρη. Οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο της δουλειάς που θα παρουσιάσουν και κυρίως στη "Κατάσταση Πολιορκίας" του Μίκη Θεοδωράκη, που ενορχηστρώθηκε εκ νέου και μεταξύ άλλων θα αποδώσουν στη συναυλία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα, που διάβασε στους εκπροσώπους του τύπου η Μαρία Φαραντούρη.
 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ:
 
Η «Κατάσταση Πολιορκίας» δεν είναι για μένα ένα ακόμα μουσικό μου έργο αλλά ένα κομμάτι της ζωής μου, σε μια εποχή που οι ψυχικές εντάσεις με είχαν ουσιαστικά εκμηδενίσει. Τότε ήρθε να με συναντήσει ως εκ θαύματος αυτό το εξαίσιο ποίημα της Ρένας Χατζηδάκη, για να με οδηγήσει από το σκοτάδι στο φως.

Το γεγονός ότι συνυπήρξαμε στο σφαγείο της Μπουμπουλίνας, στο τέταρτο πάτωμα, με τα κελλιά μας το ένα δίπλα στο άλλο δείχνει ότι τα βιώματά μας υπήρξαν κοινά και ασφαλώς γιʼ αυτόν τον λόγο η μουσική μου ταυτίζεται απολύτως με την ποίηση.
Η διαδικασία της μελοποίησης λειτούργησε μέσα μου λυτρωτικά, δεδομένου ότι η κάθε λέξη με έσκαβε τόσο βαθειά, ώστε τελικά η απελπισία και ο τρόμος έδωσαν τη θέση τους στην πληρότητα, στην ελπίδα και όπως είπα στο φως.

Έτσι τις μεγάλες ευχαριστίες στον Θάνο Μικρούτσικο δεν τις δίνει μονάχα ο συνθέτης αλλά προ παντός ο άνθρωπος, που θεωρεί ότι το έργο του αυτό είναι ό,τι πιο πολύτιμο και ιερό έχει κάνει στη ζωή του.
Τον Θάνο τον ευχαριστώ και για έναν άλλο λόγο: Γιατί είναι ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, ο οποίος διαθέτει χρόνο, ταλέντο και έμπνευση, προκειμένου να αναδείξει με τον δικό του τρόπο το έργο ενός συναδέλφου του εν ζωή όπως εγώ.

Βέβαια η σχέση μας είναι στενή και ουσιαστική. Δεν παύει όμως η χειρονομία του αυτή να τον τιμά και να αποτελεί παράδειγμα, ειδικά σήμερα, στις ζοφερές μέρες που ζούμε.
Τον συγχαίρω και τον ευχαριστώ για ακόμα μια φορά.

Αθήνα,  22.8.2012
Μίκης Θεοδωράκης

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται (210.7234657 & www.ticketservices.gr), τιμές από 10 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 68 ευρώ -  Δυο εισιτήρια: 136 ευρώ - 100 ευρώ
Α' ΖΩΝΗ: 50 ευρώ -  Δυο εισιτήρια: 100 ευρώ - 70 ευρώ
Β' ΖΩΝΗ: 35 ευρώ -  Δυο εισιτήρια: 70 ευρώ - 56 ευρώ

www.artistbook.gr
24/8/2012

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη