Το Studio Μαυρομιχάλη στηρίζει το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας

Επικαιρότητα
11/09/2013


Το Studio Μαυρομιχάλη στηρίζει το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας

«Ριχάρδος ο Τρίτος-Μόνο της φήμης το πρόσκαιρο κενό»

Μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ,
«Ριχάρδος ο Τρίτος»

Το STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ αφιερώνει την Παρασκευή 23 Μαρτίου μέρος των εσόδων της παράστασης «Ριχάρδος ο Τρίτος-Μόνο της φήμης το πρόσκαιρο κενό», βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ  Ριχάρδος ο Τρίτος, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, για την οικονομική ενίσχυση της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μετά το τέλος της παράστασης συντελεστές και κοινό θα ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς με αφορμή το σαιξπηρικό κείμενο στο φουαγιέ του θεάτρου.

Γενική είσοδος: 15 Ευρώ
Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι: 10 Ευρώ

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το ταμείο του θεάτρου καθημερινά 17:30-21:30 στο τηλ. 2106453330

Λίγα  λόγια για το έργο
Στο Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το έργο «Ριχάρδος ο Τρίτος- Μόνο της φήμης το πρόσκαιρο κενό», μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Ριχάρδος ο Τρίτος, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Ο Ριχάρδος ο Τρίτος, σύμφωνα με το έργο του Σαίξπηρ, είναι ένα διεστραμμένο, κακόμορφο τέρας, που σκότωσε όποιον βρέθηκε μπροστά του, για να ανέβει στον θρόνο της Αγγλίας.  Οι μέχρι τώρα ιστορικές έρευνες, αντίθετα, παρουσιάζουν έναν Ριχάρδο, που δεν έχει κάνει πολλούς από τους φόνους που του «χρεώνει» ο Σαίξπηρ και τόσο φιλόδοξο, όσο και οι άλλοι γύρω του.

Στη παράσταση «Ριχάρδος ο Τρίτος-Μόνο της φήμης το πρόσκαιρο κενό», ιστορικά στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν την αφήγηση του Σαίξπηρ και η ποιητική φλέβα του Δημιουργού, έρχεται να φωτίσει σκοτεινά σημεία της πραγματικής ιστορίας.

Μέσα από την εξιστόρηση της  ανέλιξης του Ριχάρδου στο ύπατο αξίωμα της πολιτικής ιεραρχίας και την εντυπωσιακή του πτώση, οι έξι ηθοποιοί της παράστασης βρίσκουν αφορμή να μιλήσουν για το σήμερα, για τους μηχανισμούς που ανεβάζουν και κατεβάζουν πρόσωπα και κυβερνήσεις, για τις «υποχωρήσεις», τους «συμβιβασμούς» και την «μετάλλαξη» όλων αυτών που εμπλέκονται σε αυτούς τους μηχανισμούς και τέλος, για την επίδραση αυτού του αδηφάγου, δυσνόητου και σκοτεινού τέρατος, της εξουσίας,  στην προσωπική ζωή του καθενός μας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια «συνομιλίας» της ιστορίας του Ριχάρδου του Τρίτου με το σήμερα. Με άμεσο και ευθύ τρόπο, η παράσταση, επιχειρεί να αναδείξει τους μηχανισμούς που επηρεάζουν πλέον τις ζωές όλων μας.

Σε μια εποχή, όπου η καθημερινή μας ζωή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη πολιτική, όπου πλέον η πολιτική δεν είναι κάτι αφηρημένο που αφορά μια μικρή μειοψηφία, αλλά είναι κάτι που το νοιώθουμε στο πετσί μας, που επηρεάζει άμεσα και καθολικά τη ζωή μας, ο Σαίξπηρ έχει κάτι να μας πει.

Συντελεστές
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Βίττης
Φωτισμοί-Βίντεο: Στέφανος Κοπανάκης
Δραματολόγοι παράστασης: Μελίνα Πλαστή, Ξένια Γεωργοπούλου

Παίζουν: Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης, Κωσταντής Μιζάρας, Νίκος Νίκας, Θεοδώρα Ντούσκα


Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια
Τηλ. 210 6453330

www.artistbook.gr
14/3/2012

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη