Ακούσαμε: Το νέο δίσκο του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τον Σωκράτη Μάλαμα με τίτλο «Με στόμα που γελά»

Προτάσεις
16/02/2018

Ads

Η αδυναμία μας σε τραγουδοποιούς όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας, είναι δεδομένη και μη αμφισβητήσιμη. Όταν μάλιστα οι δύο καλλιτέχνες έχουν εδώ και καιρό ανακοινώσει πως αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με αφορμή το νέο δίσκο του Θ. Παπακωνσταντίνου, μπορείτε να φανταστείτε ότι βρισκόμασταν σε… αναμμένα κάρβουνα.

Και όλα αυτά μέχρι χθες, που κυκλοφόρησε και επίσημα ο πολυαναμενόμενος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου με ερμηνευτή το Σωκράτη Μάλαμα και τίτλο «Με στόμα που γελά».

Αν και τα τραγούδια είχαν ήδη κυκλοφορήσει στο επίσημο κανάλι του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο youtube, εμείς ως πιο κλασσικοί, ρομαντικοί μουσικόφιλοι, περιμέναμε την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου -είμαστε σε αναμονή και για το βινύλιο- για να απολαύσουμε με κάθε επισημότητα τη μουσική συνάντηση κορυφής των δύο αγαπημένων τραγουδοποιών.

Είναι λοιπόν γεγονός! Το νέο καλλιτεχνικό πόνημα του Θανάση Παπακωνσταντίνου βρίσκεται ήδη στον αέρα και κυκλοφορεί σε όλα τα καταστήματα δίσκων και ψηφιακές πλατφόρμες από την ΑΧΟΣ και την MLK.

 

 

 

Η νέα δουλειά του Θανάση Παπακωνσταντίνου έρχεται τέσσερα χρόνια μετά το προσωπικό του άλμπουμ «Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου» και το δίσκο του Σωκράτη Μάλαμα «Χάρτης» σε μουσική του ίδιου. Τέσσερα χρόνια αναμονής έλαβαν λοιπόν τέλος, με την κυκλοφορία του δίσκου «Με στόμα που γελά» του οποίου 12 από τα 13 τραγούδια ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας.

 

Ο Θανάσης προλόγισε το δίσκο με το ακόλουθο κείμενο:


Οι δύο φίλοι και μουσικοί συνοδοιπόροι ένωσαν για μια ακόμη φορά, τις δυνάμεις τους σε μια κοινή καλλιτεχνική δουλειά που είναι σίγουρο πως θα μας χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές. Κι αυτό γιατί εκτός από το δίσκο, φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να απολαύσουμε τους δύο καλλιτέχνες σε μια μουσική σύμπραξη με κοινές συναυλιακές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία!

Η επιλογή μας

Ακούγοντας τα τραγούδια των δύο αγαπημένων καλλιτεχνών είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο. Κι όμως, εμάς, πέρα από το αναμφισβήτητο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον όλων των τραγουδιών, μας άγγιξε ιδιαίτερα το τραγούδι «Τάλα» λόγω της ιστορίας που συνοδεύει τη «γέννα» του.

Έβρος, Ιανουάριος 2015. Ένα τετράχρονο φοβισμένο κοριτσάκι βρέθηκε κουρνιασμένο δίπλα στο νεκρό πατέρα του που έχασε τη ζωή του μετατρέποντας το σώμα του σε σανίδα σωτηρίας για το παιδί του στο παγωμένο ποτάμι. Η μικρή Σύρια οδηγήθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού για να σμίξει αργότερα με τη μητέρα της. Αυτή είναι η ιστορία της Σύριας τετράχρονης Τάλα που μετέτρεψε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου σε ένα μουσικό διήγημα ελπίζοντας να ξεχαστεί από την ίδια αλλά να μείνει στη μουσική ιστορία του τόπου μας ως ένα γερό ταρακούνημα που θα προβληματίσει και θα ευαισθητοποιήσει.


Γιατί αυτός ήταν πάντα ο Θανάσης μας και για αυτό τον αγαπάμε. Ένας ευαίσθητος τραγουδοποιός με γλώσσα ποιητή αλλά και ένας πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης που αρνείται το ρόλο του απλού παρατηρητή, ταξιδεύοντας αλλά και διδάσκοντας με τα τραγούδια του.

Απολαύστε ολόκληρο το δίσκο του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τον Σωκράτη Μάλαμα: http://bit.ly/2CqATO0

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη