Διαβάσαμε το "Ένα αστέρι πέφτει πέφτει" της Μαίρης Τσόγκα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Προτάσεις
16/01/2018

Ads

Το διάβασμα αποτελεί καθημερινή «ιεροτελεστία» της κόρης μου πριν τον βραδινό ύπνο και όχι μόνο, από όταν ήταν ακόμη βρέφος. Τώρα, στα τρία μας χρόνια, μας αξίζει πανηγυρικά ο τίτλος βιβλιοφάγοι! Μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων είχαμε την τύχη να ανακαλύψουμε το νέο βιβλίο της Μαίρης Τσόγκα με τίτλο «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει»

Η αλήθεια είναι πως το βιβλίο είχε εξ αρχής δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα για την κόρη μου. Το πρώτο ήταν τα αστέρια που τόσο πολύ αγαπάει και το δεύτερο το μπλε χρώμα που έχει επιλέξει από μικρή. 48 σελίδες γεμάτες από τις πολύ όμορφες εικονογραφήσεις της Ναταλίας Καπατσούλια βοήθησαν το παιδί να ταξιδέψει στους ουρανούς της Μάιρης Τσόγκα μαζί με την Λαμπιρίνα.

Η Λαμπιρίνα αν και διστακτική θα χορέψει για πρώτη της φορά ως πεφταστέρι και θα συναντήσει την ευχή ενός μικρού παιδιού. Θα κάνει τα πάντα για να την πραγματοποιήσει. Μια ευχή που μοιάζει εύκολη αλλά η Λαμπιρίνα χρειάζεται τη βοήθεια και τη συνεργασία των γύρω της έτσι ώστε να τα καταφέρει και να δώσει χαρά στο μικρό παιδάκι που την έκανε.

Έτσι με απλό τρόπο, μέσα από αυτό το βιβλίο, το παιδί έρχεται σε επαφή με αξίες όπως η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια αλλά και το μοίρασμα, το να δίνεις χαρά, να νιώθεις αυτοπεποίθηση και να καταφέρνεις τα... πάντα.

Το βιβλίο αναφέρει πως απευθύνεται σε ηλικίες 4+ θα το προτείναμε όμως και σε μικρότερες ηλικίες, όπως η δική μας αν έχετε μάθει να διαβάζεται παραμύθια. Ιδανικό και για δώρο σε ακόμη μεγαλύτερα παιδιά.

TIP: Πριν... κοιμηθούν τα δικά σας αστεράκια μη ξεχάσετε να τα ρωτήσετε ποια είναι η δική τους ευχή αλλά και ποια ευχή και με ποιανού τη βοήθεια θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Το βιβλίο είναι νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κι εμείς έχουμε τη χαρά να σας χαρίσουμε αντίτυπα.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό μας εδώ και καλή σας ανάγνωση!

Φωτογραφίες


Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη