Διαβάσαμε: «Το πιο μακρύ ταξίδι» της Μαίρης Μαγουλά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Προτάσεις
09/02/2018

Ads

Της Ελευθερίας Τσικογιαννοπούλου

Ένα από τα πράγματα που έχω «ξεχάσει» από όταν έγινα μαμά είναι το διάβασμα. Πριν τα Χριστούγεννα ανακάλυψα ένα όμορφο εξώφυλλο βιβλίου. Ναι, ναι μου έκανε εντύπωση ένα ανάγλυφο εξώφυλλο βιβλίου που όποτε έβρισκα ευκαιρία το… ψηλάφιζα. Από κει και πέρα η σχέση μου με αυτό το βιβλίο έγινε σχέση εξάρτησης. Όποτε έβρισκα ευκαιρία το αναζητούσα και διάβαζα έστω και μια σελίδα τη φορά! Εκτός από το… μακρύ ταξίδι που με πήγε μου θύμισε πως κακώς είχα παραμελήσει εδώ και καιρό τη σχέση μου με το διάβασμα, τουλάχιστον με τα βιβλία «ενηλίκων» και όχι τα παιδικά.

Μια ιστορία που εκτυλίσσετε τη δεκαετία του ’50 στην Αθήνα και μάλιστα στην ωραιότερη γειτονιά της, στην Πλάκα και τα Αναφιώτικα. Μια ιστορία που καταφέρνει να σε κάνει να νοσταλγείς το ένδοξο παρελθόν της πόλης σου, να γίνεσαι μέρος της εποχής εκείνης αλλά και να βρίσκεις τις ομοιότητες με το σήμερα. Ο συγγραφικός λόγος της Μαίρης Μαγουλά καταφέρνει να σου φτιάχνει εικόνες, να περιφέρεσαι στην Πλάκα και στις συνοικίες της. Αν και ο τίτλος αναφέρεται στο «ταξίδι» τον πρωταγωνιστών δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως αφορά και ένα όμορφο ταξίδι για τον αναγνώστη.

Οι ιστορίες της Μαρίας, του Ανδρέα Δροσινού, της Φιλαρέτης Αληθινού αλλά και του Ανέστη του αμαξά της Ναταλίας και πολλών άλλων σου μεταφέρουν εικόνες ανεκπλήρωτων ερώτων, πάθους, φτώχιας, μετανάστευσης, αλλά και ελπίδας. Ήρωες που ο καθένας έχει τη δική του ιστορία αλλά που περίτεχνα και ανέλπιστα καταφέρνουν να δεθούν.
Πολλές φορές δε συναντάς –κακές- ομοιότητες της τότε φτωχή Αθήνα και των κατοίκων της με το σήμερα αλλά και αναπολείς τις καλές στιγμές που χάθηκαν χάριν της «προόδου» όπως για παράδειγμα την εξαφάνιση των αμαξάδων.

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε κι εσείς ένα ταξίδι και να περπατήσετε στα σοκάκια των Αναφιώτικων και της Πλάκας σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα «Το πιο μακρύ  βιβλίο της Μαίρης Μαγουλά.

Λεπτομέρειες για το βιβλίο εδώ

Εξασφαλίσαμε και δύο αντίτυπα για τους αναγνώστες μας. Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό μας εδώ.

Σχόλια

2 σχόλια
    Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για την ευκαιρία!!!
    Ηλιάνα Ματσούκη
    Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για την ευκαιρία!!!
    Ηλιάνα Ματσούκη
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη