Δίνεται ένα βήμα στους μουσικούς της επαρχίας

Προτάσεις
11/09/2013

Ένα νέο φεστιβάλ με τον τίτλο «Δημιουργοί της Περιφέρειας» φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, ξεκινώντας από το καλοκαίρι 2011, ενώ διοργανώνεται από την Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Το εν λόγω φεστιβάλ ξεκινά σήμερα Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι αυτό το Σάββατο. Στη διοργάνωση συμμετέχουν διακεκριμένοι μουσικοί που ζουν και εργάζονται μακριά από την πρωτεύουσα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε τρεις συναυλίες.

Η φιλοσοφία του φεστιβάλ είναι να υπάρξει ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ μουσικών της πρωτεύουσας και αξιόλογων δημιουργών της περιφέρειας, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπινους εκείνους πυρήνες που γράφουν την ιστορία της πόλης τους και ανοίγουν τον δρόμο ώστε να διαμορφωθεί η σημερινή πολιτιστική μας ταυτότητα.

«Ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτής της προσπάθειας είναι η ανάδειξη και η αποκατάσταση καλλιτεχνών που δεν έχουν τύχει της πρέπουσας προσοχής. Με το σκεπτικό αυτό, ο συνολικός χάρτης που θα διαμορφωθεί μέσα στο χρόνο, θα αποδείξει ότι η Ελλάδα αναπνέει καλλιτεχνικά σε όλη της την επικράτεια», δηλώνει η πρόεδρος της Τεχνόπολις, Ευφροσύνη Δοξιάδη.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις μοναδικές συναυλίες με τους: Ψαραντώνη (Κρήτη), Χειμερινούς Κολυμβητές (Θεσσαλονίκη) και Ross Daly (Κρήτη), αλλά και μικρότερα μουσικά σχήματα, που το αθηναϊκό κοινό και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα Πέμπτη θα συνυπάρξουν στη σκηνή ο μοναδικός και αυθεντικός Ψαραντώνης, το μουσικό σχήμα Γιάλα, που γράφει τη δική του μουσική, γεφυρώνοντας την παράδοση με τη νέα σκηνή του ελληνικού τραγουδιού, η Ειρήνη Σακαλή που φέρει ένα μοναδικό ήθος στην ερμηνεία της και ο τροβαδούρος Γιώργος Μπάϊλας, ο οποίος μπορεί να συλλαμβάνει νέες ιδέες στην ελληνική μουσική και να τις μετουσιώνει σε δημιουργία στον τόπο του.

Αύριο Παρασκευή το φεστιβάλ φιλοξενεί μια από τις μακροβιότερες μουσικές παρέες, αυτή των Χειμερινών Κολυμβητών από τη Θεσσαλονίκη, που μας έχει δώσει πολλές συγκινήσεις με τα τρυφερά και ευρηματικά τραγούδια της. Μαζί τους, το συγκρότημα Ώτα Ακούειν, από τη Σύρο, που με το δημιουργό του, μαθηματικό Μιχάλη Λαμπρίδη, θα παρουσιάσουν εξαίρετα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια του ιδίου.

Μεθαύριο Σάββατο το συγκρότημα Νεύσις από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σηκώνει την αυλαία παίζοντας συνθέσεις του νεαρού Σοφοκλή Κοσκινά, που κινούνται σε ένα ιδιαίτερο ύφος με έντονα μεσογειακά χρώματα. Το φεστιβάλ θα κλείσει με την εμφάνιση του Ιρλανδού Ross Daly, του οποίου η δραστηριότητα αποτελεί ένα διαρκές, ζωντανό, ανοιχτό εργαστήριο για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους κορυφαίους μουσικούς της Μεσογείου. Μαζί του στη σκηνή ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Zohar Fresco και η Κέλυ Θωμά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.technopolis-athens.com/web/guest/home

www.artistbook.gr
07/7/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη