Φωτορεπορτάζ: Είδαμε την έκθεση Leonardo Da Vinci 500 Years of genius

Προτάσεις
11/12/2018

Ads

Η εταιρεία Λάβρυς μετέτρεψε το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι σε έναν προσεγμένο εκθεσιακό χώρο 2.500 τετραγωνικών μέτρων και παρουσιάζει την νέα έκθεση που ξεκίνησε εδώ και κάποιες μέρες με θέμα τον Λεονάρνο Ντα Βίντσι. Μια εκπαιδευτική έκθεση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Είχαμε τη χαρά κι την τιμή να περπατήσουμε στον όμορφα σχεδιασμένο χώρο και να ανακαλύψουμε αυτή την πολύπλευρη προσωπικότητα και να ζήσουμε αυτή την μοναδική εμπειρία την οποία και σας προτείνουμε.

Στην έκθεση ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δεί πάνω από 200 εκθέματα του μουσείου Leonardo Da Vinci της Ρώμης αλλά και 75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεων του Da Vinci.
Μια έκθεση με διαδραστικό περιεχόμενο που ενθαρύνει τη γνώση δια της αφής.
Όλες οι πτυχές του ανύσηχου εφευρέτη και καλλιτέχνη Λεονάρντο σε έναν περίπατο που εμάς μας πήρε περίπου δύο ώρες.

Πραγματικά δε ξέρει κανείς τι πρέπει να τονίσει μέσα σε αυτόν τον αφηγηματικό περίπατο. Στο πρώτο μέρος ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το animation με όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον “Μυστικό Δείπνο” σε ειδικά διαμορφομένο χώρο.

Στο δευτερο μέρος ο επισκέπτης μέσα απο την τεχνολογία SEMSORY4 έχει τη δυνατότητα να μπει μέσα στον κόσμο και στο έργο του. Για αρκετή ώρα χαθήκαμε μέσα στην καθηλώτική οπτικοακουστική εμπειρία και ρουφήξαμε από την ενέργεια του...

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος μάθαμε τα μυστικά της Μόνα Λίζας, αυτού του εμβληματικού εργου, που απόκαλύπτονται για πρώτη φορά από από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute.

Σε κάθε περίπτωση νιώσαμε τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να μάθουμε τόσα πράγματα ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο και το προτείνουμε και στους αναγνώστες μας.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή μας 

 

 

Φωτογραφίες


Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη