Εισαγωγικές εξετάσεις 2014 στη σχολή δραματικής τέχνης «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη

Προτάσεις
22/08/2014

Ads

Εισαγωγικές Εξετάσεις 2014

Η ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη (τηλ: 210-5203.562, Ελευσινίων 11, μετρό Μεταξουργείο, www.dilos.gr), ξεκινάει το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 τις ακροάσεις των εξετάσεων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15.

Ημερομηνίες Εισαγωγικών Εξετάσεων για το Α' έτος της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014-15
13 Σεπτ. 2014, Ακροάσεις Εξετάσεων (α’ φάση)
16-18 Σεπτ. 2014, τριήμερο workshop (β’ φάση)
22 Σεπτ. 2014, προσωπικές συνεντεύξεις (γ’ φάση)

Οι Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της «δήλος», σε τρεις (3) διαδοχικές φάσεις:
Α’ φάση: Σάββατο 13/9/2014 στις 9:00 π.μ. και θα επαναληφθούν, για όσους υποψήφιους προκριθούν, στο τριήμερο workshop με τους καθηγητές της σχολής από Τρίτη 16/9 έως Πέμπτη 18/9/2014 (Β’ φάση).  Τέλος (γ’ φάση), ακολουθούν προσωπικές συνεντεύξεις με τη Διεύθυνση της σχολής την Δευτέρα 22/09/2014.

ΔΩΡΕΑΝ Πενθήμερο πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις: 8 Σεπτ. - 12 Σεπτ. 2014:
Η ‘δήλος’ πρόκειται να συνεχίσει και φέτος το Δωρεάν πενθήμερο πρόγραμμα προετοιμασίας των υποψηφίων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 8/9 έως την Παρασκευή 12/9/2014.  
Αυτή η 5ήμερη προετοιμασία (που η σχολή με επιτυχία το 2009), αποτελεί μέθοδο αξιολόγησης των υποψήφιων σπουδαστών μέσα από την οποία το διδακτικό προσωπικό της σχολής αποκτά τη δυνατότητα να αξιολογήσει αρτιότερα όσους πρόκειται να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις.  Σημειώνεται ότι όσοι υποψήφιοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα προετοιμασίας και αξιολόγησης, μπορούν να λάβουν μέρος κανονικά στις εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα προετοιμασίας και τις εξετάσεις: Παρασκευή 29/8/2014.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο δωρεάν πρόγραμμα και τις εξετάσεις:
τηλ: 210-5203.562, email: contact@dilos.gr.
Για το διάστημα 11-18 Αυγούστου 2014, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με email (στέλνοντας απαραίτητα ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας).


Διδάσκοντες

Η σχολή θεάτρου «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη, αφού ολοκλήρωσε την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 με απόλυτη επιτυχία των τελειόφοιτων σπουδαστών της -οι οποίοι παρουσιάστηκαν σε τρεις (3) ολοκληρωμένες παραστάσεις στο τέλος της χρονιάς- καλωσορίζει τη χρονιά που έρχεται με ένα δυναμικό επιτελείο καθηγητών.
Τη νέα χρονιά, μαζί με τη διευθύντρια Δήμητρα Χατούπη, υποκριτική και αυτοσχεδιασμό διδάσκουν οι: Βασίλης Ανδρέου, Ester Andre Gonzalez, Θεόδωρος Εσπίριτου, Σίμος Κακάλας, Κωστής Καπελώνης, Ρούλα Πατεράκη, Λένα Φιλίπποβα.
Ακόμη διδάσκουν οι: Έλσα Ανδριανού, Αντώνης Γαλέος, Νίκος Γραμματικός, Χρίστος Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Ζωή Κολλάτου, Περικλής Μοσχολιδάκης, Νικολέττα Ξεναρίου, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Λέανδρος Πολενάκης, Δρόσος Σκώτης, Νίκος Τουλιάτος, Αντώνης Χαλκιάς, Μαρίνα Χρονοπούλου.
Tο προσωπικό της σχολής προετοιμάζει το καινούργιο ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015, ενώ ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία υποψηφίων σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις της «δήλος» και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Θεατρικές Παραστάσεις Τελειόφοιτων της «δήλος»

Η σχολή θεάτρου «δήλος» κλείνοντας την ακαδημαϊκή χρονιά 2013 - 2014 παρουσίασε (Ιούνιος-Ιούλιος 2014) στο Χώρο Θεατρικών Εκδηλώσεων της σχολής τις παραστάσεις των τελειοφοίτων “Επικίνδυνες Σχέσεις-Δον Ζουάν”, Choderlos de Laclos - Μολιέρος, “Τα Μάγια της Πεταλούδας” του F.G.Lorca και “Ο Θίασος”, έργο βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Όπως κάθε χρόνο, οι παραστάσεις της σχολής θα παρουσιαστούν στο κοινό από τον ερχόμενο Οκτώβριο (2014).  Η «δήλος» είναι περήφανη για τις επιδόσεις, που είναι αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας του συνόλου των σπουδαστών και των καθηγητών της.

Αναλυτικά οι παραστάσεις και οι συντελεστές:
«Επικίνδυνες Σχέσεις - Δον Ζουάν» Laclos - Μολιέρος (29 & 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου 2014). Βασισμένο πάνω στο σενάριο της ομώνυμης ταινίας (του Christopher Hampton) και στο βιβλίο του Choderlos De Laclos, με εμβόλιμες σκηνές από το έργο Δον Ζουάν του Μολιέρου. Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Εσπίριτου.
«Τα μάγια της Πεταλούδας» του Federico G. Lorca (5 έως 8 Ιουλίου 2014). Ένα Μουσικό Παραμύθι-Μιούζικαλ. Λιμπρέτο: Μιχάλης Γελασάκης. Διδασκαλία τραγουδιού-πρωτότυπη μουσική: Χρίστος Θεοδώρου.  Σκηνοθεσία-χορογραφία: Νικολέτα Ξεναρίου.  Δραματουργική επεξεργασία-διδασκαλία: Κωστής Καπελώνης.  
«Ο Θίασος». Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Θ. Αγγελόπουλου (11 έως 15 Ιουλίου 2014). Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη. Δραματολογική επεξεργασία: Ευγενία Λυρούδια. Επιμέλεια Κειμένου: Ανδρέας Φλουράκης.

Σειρά Σεμιναρίων

Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά περιλαμβάνει, όπως πάντα, σειρά Σεμιναρίων με σημαντικούς ανθρώπους του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού θεάτρου. Μέχρι σήμερα, στα σεμινάρια αυτά έχουν διδάξει πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Σωτήρης Χατζάκης, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Στάθης Λιβαθηνός, Guillermo Heras, Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Enrico Stolzenburg, Λένα Φιλίπποβα, Alessio Castellacci.

Η «δήλος» πρωτοπορεί με:

  • Μαθήματα για τους σπουδαστές της σχολής με επισκέπτες καθηγητές, σημαντικά στελέχη του θεάτρου
  • Υποκριτική κινηματογράφου («ο ηθοποιός μπροστά στη κάμερα») και δημιουργία μικρών ταινιών
  • Διάθεση του Χώρου Θεατρικών Εκδηλώσεων και υλικοτεχνικής υποδομής για παραστάσεις τελειόφοιτων και απόφοιτων της σχολής
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων για τους σπουδαστές αλλά και τους νέους επαγγελματίες του χώρου, με καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Οργάνωση Γραφείου Διασύνδεσης της σχολής και επαγγελματικής προώθησης των απόφοιτων.


Πληροφορίες - εγγραφές: τηλ: 210-5203.562, email: contact@dilos.gr

Φωτογραφίες


Σχετικά άρθρα

Πλούσιο ρεπερτόριο από το θέατρο “Μεταξουργείο” για τα 15 χρόνια της λειτουργίας του

Το Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ γιορτάζει  15 χρόνια αδιάκοπης δημιουργικής καλλιτεχνικής παρουσίας.Το 1999 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και η Άννα Βαγενά έκαναν το όνειρό τους πράξη και κατόρθωσαν να καταξιώσουν στη συνείδηση του κοινού το Θέατρο Μεταξουργείο, σαν ένα από τα πιο συνεπή και δημιουργικά θέατρα του τόπου μας.Και όλα αυτά στο ιστορικό κέντρο της ...

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη