Η Αίγινα είναι και πολιτιστικός προορισμός

Προτάσεις
11/09/2013

Τόπος παραθεριστικής για πολλούς Αθηναίους και για πολλούς καλλιτέχνες και με πλούσια πολιτιστική ζωή, η Αίγινα παρουσιάζει από φέτος ένα δεκαήμερο πλούσιο σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Με τη συνδρομή του Δήμου Αιγίνης και της Επιτροπής Δημοτικού Θεάτρου Αίγινας με επικεφαλής την ηθοποιό και σκηνοθέτι Άννα Γεραλή, φέτος μέχρι τις 25 Ιουλίου πραγματοποιείται το 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Επίκεντρο της φιλοσοφίας του, η παρουσίαση νέων, αλλά και καταξιωμένων και βραβευμένων σκηνοθετών, ηθοποιών και δραματουργών, η δουλειά των οποίων έχει παρουσιαστεί πρόσφατα στις αθηναϊκές σκηνές.

Έτσι, στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος επτά σκηνοθέτες με αντίστοιχες παραστάσεις, ανοίγοντας το δρόμο για την αναβάθμιση της θεατρικής ζωής σε αυτό το «προάστιο» της Αθήνας. Στόχος, όπως τονίζει η Άννα Γεραλή είναι η προσέλκυση του νεανικού κοινού του νησιού.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε την περασμένη Παρασκευή, με την παράσταση «Η μύτη» του Νικολάι Γκόγκολ, ιδωμένη από μια σύγχρονη οπτική γωνία από το σκηνοθέτη Βασίλη Ανδρέου. Το Σάββατο η Γιολάντα Μαρκοπούλου παρουσίασε μια παράσταση αφιερωμένη στα εκατό χρόνια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η οποία βασίζεται στα διηγήματά του «Μάγισσες» και «Νεκρός ταξιδιώτης». Χθες, σειρά είχε μια παράσταση καμπαρέ, ο «Κώδικας Χαμουραμπί», από την ομάδα Cabaret Grec, σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Αμαραντίδη και Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται αύριο με τη βραβευμένη ηθοποιό με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2010, Λουκία Μιχαλοπούλου να ερμηνεύει την παράσταση «Χρονικό διάστημα», σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου, βασισμένη σε θεατροποιημένα ποιήματα της Κικής Δημουλά. Στις 22 και 23 Ιουλίου σειρά παίρνει «Το ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας», η κλασική ιστορία της Γένεσης, ιδωμένη μέσα από τη σαρκαστική ματιά του Μαρκ Τουέιν.

Τέλος, στις 24 του μηνός η Νικολέττα Βλαβιανού ερμηνεύει το μονόλογο «Άνδρες μετά μουσικής» της Έλενα Τορνέρο, την οποία σκηνοθετεί η Λίλλυ Μελεμέ, όπου μια γυναίκα γύρω στα 40 αναπολεί τους άντρες που πέρασαν από τη ζωή της, ζωντανεύοντάς τους μέσα από σπαρταριστές αφηγήσεις που συνδέονται για τον καθένα με ένα ροκ τραγούδι.

Το 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας ολοκληρώνεται στις 25 Ιουλίου με την παράσταση του πολυβραβευμένου έργου του Γιώργου Ηλιόπουλου «4ever», το οποίο συνεχίζει να παίζεται στις αθηναϊκές σκηνές διαρκώς από το 2004. Σκηνοθετεί η Βαρβάρα Δούκα.

Τέλος, όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Κυβερνείου του Καποδίστρια, στο ιστορικό κέντρο της Αίγινας, στις 21:30.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.aeginaportal.gr

www.artistbook.gr
19/7/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη