Η Σαντορίνη «ντύνεται» με ήχους και εικόνες από τον κόσμο

Προτάσεις
11/09/2013

Για μια ακόμη χρονιά, η Σαντορίνη ντύνεται με ήχους και εικόνες από τον κόσμο. Για μια ακόμη χρονιά η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Ήχος και Εικόνα», η οποία ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2008 βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση.

Ιδρυτικά μέλη της εν λόγω εταιρείας είναι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και άνθρωποι με ιδεαλιστικό άξονα την προώθηση της πνευματικής δημιουργίας, καταξιωμένοι ο καθένας στο χώρο του. Σκοπός της εταιρείας είναι η οργάνωση, εκτέλεση και επιμέλεια μουσικών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών, η σύνθεση μουσικών έργων, η συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων, καθώς και εκδόσεις, η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, η δημιουργία και προβολή ντοκυμαντέρ με έμφαση στην ελληνική τέχνη, καθώς και η διοργάνωση εικαστικών δρώμενων.

Ευρύτερος στόχος μας είναι η εγχώρια και διεθνής προώθηση ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών όπως μουσικών, συνθετών, συγγραφέων, εικαστικών, χορευτών και χορογράφων, ηθοποιών, σκηνοθετών και γενικότερα όσων εργάζονται για την τέχνη, με έμφαση στον πρωτοποριακό και μη συμβατικό συνδυασμό ήχου και εικόνας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 26 Ιουλίου
Συναυλία: Η μαγεία της μουσικής του κόσμου
Η μαγεία της μουσικής του κόσμου ή η μουσική της μαγείας; Κάτι ανάμεσα στα δύο ή και τα δύο. Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο μέσα από παραδόσεις, αλλά και έργα μεγάλων συνθετών, με τη δύναμη του τραγουδιού, του κλαρινέτου, της κιθάρας και του πιάνου. Ένα παιχνίδι με τα ηχοχρώματα που συνδυάζει την τσιγγάνικη μουσική με τους ήχους του αργεντίνικου τάνγκο και της τζαζ.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν έργα για κλαρινέτο και πιάνο των: Shaw, Piazzola, Chaplin, Weill και Kovacs. Ερμηνεύουν ο Αλέξανδρος Μανάτος στο κλαρινέτο και η Μάγδα Νικολαΐδου στο πιάνο. Στο δεύτερο μέρος ο εκλεκτός καλεσμένος Αλέξανδρος Χατζής, με την κιθάρα και το τραγούδι του, θα συνδυαστεί με τους ήχους του κλαρινέτου σε παραδοσιακά τσιγγάνικα τραγούδια και επιτυχίες του ιδίου και του πατρός του. Μια πρόσκληση που μας κλείνει πονηρά το μάτι, κάτι από τη μαγεία των αυλών πραγμάτων και της μουσικής, που έχουμε τόση ανάγκη στις μέρες μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τραγούδι και κιθάρα: Αλέξανδρος Χατζής
Κλαρινέτο: Αλέξανδρος Μανάτος
Πιάνο: Μάγδα Νικολαΐδου
Φωτισμοί: Κώστας Κολιοφώτης
Φωτογραφίες: Νίκος Ρηγόπουλος
Ηχοληψία: PRO - SUPPORT

Πέμπτη 28 Ιουλίου
Συναυλία Μουσικής Δωματίου
Η διεθνούς φήμης βιολονίστα Henryka Tronek και ο Νάσος Γκρόζας στο πιάνο, θα παρουσιάσουν μια μουσική διαδρομή από την προκλασική εποχή στον 20ο αιώνα με έργα των: Vitali, Beethoven, Dvorak, Prokofiev και Szymanovsky.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Βιολί: Henryka Tronek
Πιάνο: Νάσος Γκρόζας
Φωτισμοί: Κώστας Κολιοφώτης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σήψης
Ηχοληψία: PRO – SUPPORT

Σάββατο 30 Ιουλίου
Modern Jazz Piano Trio NUKeLEUS
Μετά από παύση ενός χρόνου το πιανιστικό τρίο «NUKeLEUS» αρχίζει τις εμφανίσεις του στη Σαντορίνη. Θα παρουσιάσουν κομμάτια τους από τον αναμενόμενο εντός του 2011 καινούριο δίσκο τους, που τιτλοφορείται Greek Jazz. Ο Σάμυ Αμίρη, ο Περικλής Τριβόλης και ο Γιάννης Σταυρόπουλος εγγυώνται πάντα στο ακροατήριό τους ένα, χωρίς προηγούμενο, ταξίδι στις «παραμεθόριες» περιοχές της σύγχρονης τζαζ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πιάνο: Σάμυ Αμίρη
Κοντραμπάσο: Περικλής Τριβόλης
Ντραμς: Γιάννης Σταυρόπουλος
Φωτισμοί: Κώστας Κολιοφώτης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σήψης
Ηχοληψία: PRO – SUPPORT

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ichosikona.com

www.artistbook.gr
20/7/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη