Master Class για Νέους Ηθοποιούς

Προτάσεις
25/01/2018

Ads

Ο Γεράσιμος Γεννατάς σε ένα διήμερο εντατικό θεατρικό εργαστήριο Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στο Κ.Ε.ΜΕ.ΘΕ.Τ.
Το Κέντρο Μελέτης Έρευνας Θεατρικής Τέχνης (Κ.Ε.ΜΕ.ΘΕ.Τ) της ομάδας πείρα(γ)μα, στα πλαίσια της λειτουργίας του Νέου Σχολείου Ανεξάρτητου Θεάτρου, έχει τη χαρά να εγκαινιάσει με τον Γεράσιμο Γεννατά τη σειρά «Master Classes για Νέους Ηθοποιούς» σε ένα εντατικό διήμερο εισαγωγικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018.
Στόχος των Master Classes είναι η ανάπτυξη της προσωπικής τεχνικής και η δημιουργική ενδυνάμωση κι εξέλιξη των συμμετεχόντων, μέσα από την επαφή τους με το καταστάλαγμα της θεατρικής πείρας και της προσωπικής διαδρομής σημαντικών ελλήνων ηθοποιών.
Το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές δραματικών σχολών ή/και πρόσφατους απόφοιτους ή/και σε μέλη θεατρικών εργαστηρίων, αρχικά ως ένα εισαγωγικό διήμερο (κάθε συνάντηση διαρκεί 4 ώρες). Για τους συμμετέχοντες στο εισαγωγικό διήμερο, θα υπάρξει η δυνατότητα συνέχισης του εργαστηρίου σε επόμενο επίπεδο.

Ο Γεράσιμος Γεννατάς για το εργαστήρι:
«Μέσα από έναν σωματικό και αυτοσχεδιαστικό προσανατολισμό και δρόμο, στόχος είναι κάθε ένας μαθητής – ερμηνευτής να στήσει, να κατασκευάσει μια στέρεη προσωπική βάση, έτσι ώστε, αφ΄ ενός να έχει ανάγκη την προσωπική δημιουργία, αφ΄ ετέρου να έχει τα υλικά να την κατασκευάσει. Να «επιθυμεί» και να μπορεί από το μηδέν, από το τίποτα, από το πουθενά, αποκλειστικά με τα δικά του εργαλεία να κατασκευάζει την σκηνική του ύπαρξη. Να θέλει και να μπορεί να «αυτοσκηνοθετείται», έτσι ώστε να θέλει και να μπορεί να σκηνοθετείται πιο «εύκολα».
«Θεατρικά Μαγειρέματα» λοιπόν, εργαλεία και υλικά, συνταγές και θερμοκρασίες για μια νόστιμη, ζουμερή, πικάντικη, τρυφερή και γαργαλιστική θεατρική αφήγηση. Σωματικές δράσεις και ασκήσεις, σουρωτήρια και χτυπητήρια που μας επιτρέπουν, μας βοηθούν, από το μηδέν και με αποκλειστικά δικά μας υλικά, να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε τα θεατρικά μας παιχνίδια.
Κείμενα και κινήσεις, χοροί και τραγούδια, αλλά και σιωπές και ακινησίες και σκόρπιοι ήχοι, ψάχνουν απεγνωσμένα τα σώματα των ηθοποιών για να ζήσουν έστω και για λίγο πάνω στη σκηνή του θεάτρου.
Ας ξαναεφευρεθούμε, ας ξανασυστηθούμε, ας ξαναδιαπραγματευτούμε (το σημαντικό γεγονός) να κοιτάξουμε τον απέναντί μας όχι σαν αντίπαλο, ούτε καν σαν συμπαίκτη, αλλά σαν το πιο ασφαλές δημιουργικά καταφύγιο της ματιάς μας και της ψυχής μας.
Μια εκδρομή είναι το θέατρο! μια εκδρομή με φίλους καλούς!». ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ

Ο Γεράσιμος Γεννατάς
Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Τελειόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος της Δραματικής σχολής Βεάκη το 1991. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, το ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και με πολλά θέατρα και θιάσους στην Αθήνα. Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο και έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.
Το 1999 τιμήθηκε με το Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών για την ερμηνεία του στο ρόλο του Τρουφαλντίνο στον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» του Κ. Γκολντόνι. Το 2004 σκηνοθέτησε την παράσταση «Βετεράνοι-Ολυμπιακές επιδείξεις καθ΄ οδόν», που παρουσιάστηκε σε δρόμους και πλατείες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2006 σκηνοθέτησε την παράσταση «7 Ρίχτερ» του Τούρκου συγγραφέα Μπαχίτς Ακ. Συμμετείχε στο στήσιμο του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Πετρούπολης όπου και δούλεψε για δυο χρονιές. Οργάνωσε κύκλους σεμιναρίων αυτοσχεδιασμού που παρείχε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στους τελειόφοιτους σπουδαστές του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Ταυτότητα του Εργαστηρίου
«Master Class για Νέους Ηθοποιούς»
Εισαγωγικό εργαστήριο με τον Γεράσιμο Γεννατά
Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
Ώρες: 16.00 - 20.00
Οργάνωση: Κέντρο Μελέτης Έρευνας Θεατρικής Τέχνης (Κ.Ε.ΜΕ.ΘΕ.Τ)
Κοίλης 23, Άνω Πετράλωνα (στ. ΗΣΑΠ Πετραλώνων)
Τηλ. Επικοινωνίας: 6939 669218
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή: έως Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 στο τηλέφωνο 6939669218 και στο email omadapeiragma@gmail.com
Η σελίδα στο fb: https://www.facebook.com/piragma/

 

Φωτογραφίες


Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη