Μην παραπατήσετε στα «39 σκαλοπάτια»

Προτάσεις
11/09/2013

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μάνδρας – Eιδυλλίας, παρουσιάζει σήμερα στις 21:00, στο Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, με είσοδο ελεύθερη, την θεατρική παράσταση «39 σκαλοπάτια», ένα έργο που έγινε γνωστό κυρίως από τη μεταφορά του στον κινηματογράφο από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 15ημερου Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας «Ελευσίνα – Πολιτισμός Εντός».

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Η γνωριμία του γοητευτικού Ρίτσαρντ Χάνευ με την όμορφη Αναμπέλα Σμιθ σε ένα θέατρο του Λονδίνου σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς από περιπέτειες με φόντο τη Σκωτία. Χωρίς καλά – καλά να αντιληφθεί τι συμβαίνει, ο Χάνευ κατηγορείται για τη δολοφονία της Σμιθ και βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα διεθνές δίκτυο κατασκόπων που προσπαθεί να «βγάλει» εκτός Αγγλίας στρατιωτικά μυστικά προς όφελος των Γερμανών. Αναζητώντας την αλήθεια, η ζωή του Ρίτραρντ θα απειληθεί ουκ ολίγες φορές. Άλλοτε πηδώντας από το τρένο με προορισμό τη Σκωτία και άλλοτε απλώς δραπετεύοντας από το εξοχικό σπίτι στο οποίο φιλοξενείται, ο ίδιος δεν παραδίνεται εύκολα. Ο στόχος του παραμένει ο ίδιος, όταν μάλιστα στις περιπέτειές του βρίσκει θέση ο έρωτας…

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Το θεατρικό εργαστήρι ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2006 με στόχο να δημιουργήσει τα πρώτα βήματα σε θεατρικά δρώμενα, αλλά κυρίως να ενώσει την αγάπη των συμπολιτών μας για το θέατρο και την ευρύτερη καλλιτεχνική θεατρική έκφραση. Το Μάιο του 2008 παρουσίασε την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Μπόστ. Τον Ιανουάριο του 2010 παρουσίασε το αστυνομικό δράμα «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» του Τομά. Το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει «Τα 39 Σκαλοπάτια», έργο το οποίο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μπούκαν όπως το μετέφερε στη μικρή οθόνη το 1935 ο Χίτσκοκ και το διασκεύασε θεατρικά ο Μπάρλοου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Ηλίας Παπαζαχαρίας
Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια: Έλενα Πέππα
Κατασκευή σκηνικών: Ανδρέας Mπελέκας (τα σκηνικά της παράστασης είναι μια ευγενική χορηγία του δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Γιώργου Δρίκου)
Ζωγραφική σκηνικού: Μαρία – Τερέζα Τσελεπάκη
Κουστούμια: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας
Φωτισμός και ηχοληψία: Σπύρος Βερούτης
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Φάκος, Φανή Στάμου, Λίνα Βασδέκη, Βίκυ Σαμπάνη, Τριαντάφυλλος Μαρούγκας, Παναγιώτης Γιάννος, Βασιλική Μήτσου, Κωνσταντίνα Δημητρίου, Αλέξανδρος Γκιώνης, Μιχαλίτσα Τσουκαλά, Ελένη Δούκα, Αθανασία Ρόκα, Μαρίνα Τέρζη, Ελένη Κοροβέση, Μαρία Αντωνίου, Ειρήνη Μπουκουβάλα, Ζωρζέτ Κωνσταντώνη και Κωνσταντίνα Δημητρίου

www.artistbook.gr
11/7/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη