Πρόγραμμα Τεχνικής «Alexander» στο New York Acting Studio από 31/1

Προτάσεις
11/09/2013

Πρόγραμμα Τεχνικής «Alexander»
με την Βίκυ Παναγιωτάκη

Στο New York Acting Studio από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012
και κάθε Τρίτη 18:30-20:00

Πρόγραμμα Τεχνικής «Alexander» με διδάσκουσα την Βίκυ Παναγιωτάκη, μέλος της Ένωσης Καθηγητών Τεχνικής Alexander της Γερμανίας (A.T.V.D.). και Καθηγήτρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου ξεκινάει φέτος στο New York Acting Studio από 31 Ιανουαρίου 2012.

Η ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ δίδαξε χορό στην Σχολή Καλών Τεχνών του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ και UFA- Fabrik και Τεχνική Alexander στο Dock 11 του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ και την Δραματική Σχολή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Μέσα από την Τεχνική Alexander επιμελήθηκε την κίνηση των ηθοποιών σε Θεατρικές Παραστάσεις του Γ. Κιμούλη, Λ. Γιοβανίδη, Λ. Φιλίπποβα και F. Steckel.

H TΕΧΝΙΚΗ F.M. ALEXANDER, αναδεικνύοντας τη σχέση νου και σώματος, εξετάζει, διευρύνει και προάγει τον τρόπο που οργανώνουμε τον εαυτό μας και εκφραζόμαστε κινητικά την κάθε στιγμή. Διερευνά και βελτιώνει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τον εαυτό μας σαν ενιαίο ψυχοσωματικό σύνολο στις διάφορες λειτουργίες και συμπεριφορές μας.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας διαμορφώνουμε συνήθειες-προκαθορισμένες ιδέες και στερεότυπα συμπεριφοράς που περιορίζουν την ελευθερία μας και την αρμονική λειτουργία του οργανισμού μας.

Καθώς η εκδήλωση της παραμικρής έκφρασής μας αντιστοιχεί σε μυϊκή δράση, οι αναποτελεσματικοί αυτοί αυτοματισμοί οδηγούν στην δημιουργία περιττών εντάσεων-εμφάνιση πόνων σε διάφορα μέρη του σώματος-αίσθηση βάρους και κόπωσης-παρεμπόδιση της ελεύθερης αναπνοής-εμφανίζοντας μια γενικότερη δυσλειτουργία του οργανισμού και διαχέοντας μια αίσθηση κακοδιαθεσίας, νευρικότητας και μελαγχολίας.

Η TΕΧΝΙΚΗ ALEXANDER, επανεκπαιδεύοντας το νευρομυικό σύστημα και δίνοντας έμφαση στην ελεύθερη ισορροπία του κεφαλιού πάνω στην σπονδυλική στήλη, δίνει την δυνατότητα στο σύστημα που οργανώνει την όρθια στάση και κίνηση του σώματος να λειτουργεί ανεμπόδιστο. Έτσι προάγεται η φυσική ισορροπία και ο συντονισμός της κίνησης, ενώ η ενέργεια κατευθύνεται εκεί που απαιτείται, ελαχιστοποιώντας την περιττή ένταση κατά την δραστηριότητα.

Η TΕΧΝΙΚΗ ALEXANDER, προσφέροντας το βίωμα ότι ο οργανισμός μας λειτουργεί με μεγαλύτερη αρμονία όταν εμείς δεν τον παρεμποδίζουμε με τα αυτοματοποιημένα μοτίβα δράσης και τους ασυνείδητους αυτοματισμούς που προκαλούν περιττές μυϊκές εντάσεις, οδηγεί στην απόκτηση υψηλότερου βαθμού συνειδητότητας και στην διεύρυνση των ικανοτήτων μας σωματικών- ψυχικών και πνευματικών.

Η Βίκυ Παναγιωτάκη σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘΗΝΩΝ, στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δ. Γρηγοριάδου, στην Σχολή Καλών Τεχνών (UdK) του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Καθηγητών της Τεχνικής F. M. Alexander του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΑΖΑΤ) υπό την διεύθυνση του Danny Mc Gowan. Διδάχθηκε Σύγχρονο Χορό στην ΕΛΛΑΔΑ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ και στην σχολή του Erick Hawkins στην Ν. ΥΟΡΚΗ, Αυτοσχεδιασμό, Yoga, B.M.C. και Χορό Butoh. Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα Body Control, βασισμένο στην διδασκαλία του J. Pilates.

Μηνιαίο κόστος μαθημάτων «Alexander technique»: 50 Ευρώ

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής
Τηλ: 6977-906-166
Ε-mail: newyorkactingstudio@gmail.com
Ώρες επικοινωνίας: 16:00-20:00


NEW YORK ACTING STUDIO
Μιαούλη 11, Ψυρρή (πλησίον μετρό Μοναστηράκι)
Τηλ: 6977-90.61.66

www.artistbook.gr
27/1/2012

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη