Σεμινάριο Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Προτάσεις
11/09/2013


Σεμινάριο Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας 

Αρχιτεκτονική του χώρου, της σκηνής-Σύγχρονη και θεατρική ενδυματολογία

Έναρξη: Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ διοργανώνει σεμινάριο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας που απευθύνεται σε κάθε δημιουργικό άνθρωπο.

Το σεμινάριο είναι οργανωμένο ώστε να εξετάσει θεωρητικά και κυρίως πρακτικά τις απαιτήσεις του χώρου, είτε πρόκειται για τη σκηνή, είτε τον σύγχρονο καθημερινό χώρο. Τα υλικά και τα εργαλεία θα διατεθούν στους συμμετέχοντες χωρίς επιπλέον χρέωση.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε εξειδικευμένους χώρους θεάτρου και αιθουσών-εργαστηρίου κατασκευών και ραπτικής.

Το σεμινάριο ενδιαφέρει μέλλοντες σκηνογράφους και ενδυματολόγους αλλά και εικαστικούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, στιλίστες αλλά και σπουδαστές των παραπάνω ειδικοτήτων καθώς και κάθε καλόγουστο άνθρωπο που θέλει να μάθει βιωματικά και πρακτικά και να συστηματοποιήσει τις γνώσεις του πάνω στην τέχνη και την αισθητική.

Η διδασκαλία θα εμπλουτιστεί με ειδικές προβολές που αναδεικνύουν τις εποχές, τα κοστούμια και τα σκηνικά για μεγαλύτερη κατάρτιση των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.

Με αφορμή μια θεατρική σκηνή και δράση θα εξεταστούν τα επιμέρους στοιχεία του σκηνικού χώρου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία με υλικά και στοιχεία που θα τους δοθούν να δημιουργήσουν σε μακέτες τους δικούς τους χώρους.

Στο μέρος της ενδυματολογίας οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν και θα κατασκευάσουν ένα θεατρικό κοστούμι (ιστορικό και σύγχρονο) και θα χρησιμοποιήσουν πρωτότυπα υλικά για κατασκευές και αξεσουάρ (καπέλα κλπ).

Η διδασκαλία θα εμπλουτιστεί με θεωρητική διδασκαλία και ειδικές προβολές που αναδεικνύουν τις εποχές, τα κοστούμια και τα σκηνικά για μεγαλύτερη κατάρτιση των συμμετεχόντων στο σεμινάριο!
 
Διδάσκοντες
Νίκος Κάμτσης: Σκηνοθέτης    
Μίκα Πανάγου: Σκηνογράφος, ενδυματολόγος
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Δραματολόγος

Τιμή: 110 Ευρώ

6 μαθήματα των 3 ωρών το κάθε ένα (Συνολικά 18 ώρες)
Κάθε Σάββατο, Ώρα 11:00

Πληροφορίες: Αντωνία Σμίθ (Τηλ.: 2108656004)ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Νίκος Κάμτσης-Σκηνοθέτης: Ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής είναι διευθυντής του θεάτρου Τόπος Αλλού. Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα Ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. Συμμετέχει και διευθύνει Ευρωπαϊκά προγράμματα και συμμετέχει σε πανευρωπαϊκά δίκτυα  θεάτρων και καλλιτεχνικών οργανισμών.

Μίκα Πανάγου-Σκηνογράφος, ενδυματολόγος: Η Μίκα Πανάγου έχει σπουδάσει σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Merrymound University των Ην. Πολιτειών. Έχει φιλοτεχνήσει σκηνικά και κοστούμια σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Είναι υπεύθυνη του τμήματος σκηνογραφίας ενδυματολογίας του Κέντρου Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου και διδάσκει ιστορία κοστουμιού στη σχολή Βελουδάκη.

Πολύκαρπος Πολυκάρπου-Θεατρολόγος Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διευθυντής Σατυρικού Θεάτρου Κύπρου, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Δραματικών Σχολών, Ηθοποιός Θεατρ. Τέχνης.


ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Αθήνα
Τηλ.: 2108656004 & 2108624392

www.artistbook.gr
14/3/2012

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Νοέμβριος - 2020
ΔευΤριΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
1

Θέατρο - Παραστάσεις

Μεταμφίεση
23

Θέατρο - Παραστάσεις

Τζόρνταν
4

Θέατρο - Παραστάσεις

Τζόρνταν
5678
910

Θέατρο - Παραστάσεις

Τζόρνταν
1112

Θέατρο - Παραστάσεις

Συνοικία το όνειρο
131415
1617

Θέατρο - Παραστάσεις

Τζόρνταν
1819

Θέατρο - Παραστάσεις

Συνοικία το όνειρο
202122
2324

Θέατρο - Παραστάσεις

Τζόρνταν
2526

Θέατρο - Παραστάσεις

Συνοικία το όνειρο
272829
30
Νοέμβριος - 2020

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Τζόρνταν

Τζόρνταν | Alhambra Art Theatre

των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι Με την ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ Σε σκηνοθεσία ΓΙΑΝΝΗ ΑΙΒΑΖΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ !!! Στο ALHAMBRA ART THEATRE Έναρξη παραστάσεων ΤΡΙΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων Ο σπαρακτικός μονόλογος ...

Αρχη