«Sprite One Shot Festival»: Το hip hop festival που θα συζητηθεί πολύ είναι εδώ!

Προτάσεις
11/09/2013


«Sprite One Shot Festival»: Το φεστιβάλ που θα συζητηθεί πολύ είναι εδώ!
 

Τι είναι το Sprite One Shot Festival  
Πρόκειται για το μουσικό φεστιβάλ που δίνει τη δυνατότητα για διάκριση σε καλλιτέχνες οι οποίοι δεν έχουν λάβει την αναγνωρισιμότητα που τους αναλογεί στο χώρο του hip hop. Εν ολίγοις, 20 hip hop συγκροτήματα θα διαγωνιστούν σε 5 events με μοναδικό κριτή το κοινό, το οποίο θα τους ψηφίζει στο συναυλιακό χώρο μετά το πέρας της συναυλίας. Ο νικητής θα αποκτήσει κυκλοφορία e-single από το Ήχοτρον, studio time, videoclip από την Blaze Video Production, γραφιστική και φωτογραφική κάλυψη, συνεργασία management και booking agent. Ουσιαστικά θα δοθεί στο νικητή όλο το επαγγελματικό πλαίσιο για να κοινοποιήσει και να προωθήσει το μουσικό του έργο με αξιώσεις.


Ποιός είναι ο σκοπός 
Σκοπός είναι, μέσω μιας επιτυχημένης σειράς συναυλιών, η ανάδειξη των hip hop καλλιτεχνών που συγκεντρώνουν την αποδοχή του κοινού. Λαμβάνοντας ως δεδομένη τη δυσκολία αξιοπρεπούς προώθησης της μουσικής στο σύγχρονο καλλιτεχνικό περιβάλλον, το φεστιβάλ παρέχει στο νικητήριο συγκρότημα ένα επαγγελματικό πλαίσιο για να προωθήσει τη μουσική του με αξιώσεις.


Πως προέκυψε το Sprite One Shot Festival 
Από τις αρχές του 2010 μέχρι και το τέλος του 2011, έχουν κυκλοφορήσει, μέσω διαδικτύου κυρίως, περισσότεροι από 450 hip hop δίσκοι. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει τεράστια κινητικότητα στο χώρο. Τουλάχιστον 1600-2000 άτομα δραστηριοποιήθηκαν τους τελευταίους 24 μήνες για να παράξουν αυτή τη μουσική για να φτάσει στα αυτιά μας. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα πόσοι ακόμα είναι αυτοί που δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο ολοκληρωμένη δουλεία ή που ακόμα την ετοιμάζουν.

Μέσα σε αυτή την πληθώρα hip hop καλλιτεχνών, υπάρχουν περιπτώσεις συγκροτημάτων που πραγματικά αξίζουν την προβολή του μουσικού τους έργου, είναι όμως πρακτικά αδύνατο να την επιτύχουν λόγω της μεγάλης πλειάδας των σχετικών μουσικών κυκλοφοριών. Πρόκειται κυρίως για νέους καλλιτέχνες τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια, οι οποίοι είτε αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα προβολής του έργου τους είτε απλά δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες σχετικά με την κοινοποίηση του.

Μέσα από 6 events (1 opening party στο Bar2  & 5 συναυλίες στο 7sins) που θα γίνουν στα Εξάρχεια, 20 από τα καλύτερα hip hop συγκροτήματα της Ελλάδας, θα διαγωνιστούν ενώπιον του κοινού, ανά πεντάδες έτσι ώστε κάθε φορά να προκύπτει και ένας νικητής μέσω ψηφοφορίας, η οποία θα γίνεται στο χώρο. Οι τέσσερις νικητές θα συναντηθούν σε ένα μεγάλο event όπου θα διαγωνιστούν εκ νέου έτσι ώστε να προκύψει το group που θα συγκεντρώνει την αποδοχή του κόσμου.


Letʼs party be4 the battle! 

Doors Open @ 21:00

Το «Sprite One Shot Festival» ανοίγει τις  πόρτες του την Κυριακή 11 Μαρτίου και καλεί συγκροτήματα, φίλους και fans να παρευρεθούν στο «The Great Opening Hood Party» το οποίο θα λάβει χώρα στο Bar2 (Μεταξά και Θεμιστοκλέους στην πλατεία Εξαρχείων).

DJ Set: Μέγας& Wicca
Special Guest: Iratus (FullFace)
Plus: Opens Mics & Beatbox Show

Το φεστιβάλ που θα συζητηθεί πολύ είναι εδώ και ανοίγει τις πύλες του για να το γνωρίσετε καλύτερα.  Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή παρέα και μια παγωμένη Sprite. Η είσοδος στο τώρα Bar2 είναι ελεύθερη και οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00!

Είσοδος ελεύθερη!

BAR²
Μεταξά & Θεμιστοκλέους, Πλατεία Εξαρχείων

Διοργάνωση: Action Εστί


Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Festival 

Κυριακή 18/3: 1st Round @7sins με: Ιδιότροπος | Ένδεινος MC | BlackGod | Illogicals | Αληστος MC

Κυριακή 25/3: 2nd Round @7sins με: Salto Mortal | Ρυθμοδότες | Show Respect | Δύνασις | Φάσμα

Κυριακή 1/4: 3rd Round @7sins με: Out of Order | Attackes raps | Smash Hit | Mufa Stylz | Zero to Hero

Δευτέρα 9/4: 4th Round @7sins με: MeizFour | TB Law | Μαύρο Ποινικό | Nτεμοντέ | The Dream Team

Κυριακή 28/4: Final Round @7sins με τους νικητές των τεσσάρων events.


Τα συναυλιακά events θα διεξαχθούν στο 7sins (Γαμβέτα και Θεμιστοκλέους, Εξάρχεια) και οι πρώτοι τέσσερις γύροι θα έχουν γενική τιμή εισόδου 6 ευρώ ενώ ο τελικός θα έχει 10 ευρώ. Επίσης στις συναυλίες θα υπάρχουν guest εμφανίσεις από γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου όπως οι Fullface, ο Anser (Flowjob), ο Neon, o MC Yinka, o Phyrosun και άλλοι.


Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας  
Όποιος αγοράζει εισιτήριο θα λαμβάνει μια καρτέλα στην οποία αναγράφονται τα νούμερα από 1 έως 5. Τα συγκροτήματα κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη σκηνή θα ενημερώνουν τον κόσμο για τον αριθμό που τους αντιστοιχεί.  Οποιος έχει καρτέλα θα κυκλώνει 2 από τα 5 συγκροτήματα που επιθυμεί να προκριθούν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας ή στο τέλος της, θα ρίχνει σε κάλπες την καρτέλα του.  Στο τέλος της συναυλίας, θα υπάρχει μουσική από DJ set και παράλληλα θα γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται από το μικρόφωνο!


Ποιοί είμαστε; 
Η "Action Εστί" είναι μια νεοσύστατη εταιρία με βαθιά γνώση του hip hop της οποίας σκοπός είναι η προώθηση, το marketing και η επικοινωνιακή υποστήριξη καλλιτεχνικού έργου των πελατών μας καθώς και η προσφορά στον συνάνθρωπο. Παράλληλα δραστηριοποιούμαστε στην παραγωγή εκδηλώσεων και events τα οποία φέρουν είτε καινοτόμες είτε κοινωφελείς ιδέες προς υλοποίηση. Επικοινωνία: actionesti@gmail.com

www.artistbook.gr 
8/3/2012 

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη