Συνέντευξη τύπου για την παράσταση Λωξάντρα στο θέατρο Βεάκη

Προτάσεις
06/11/2018

Ads

Δεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση για τη συνέντευξη τύπου, μια μέρα πριν την έναρξη παραστάσεων, της γνωστής μας από τα παιδικά μας χρόνια Λωξάνδρας στη σκηνή του ανακαινισμένου ιστορικού θεάτρου Βεάκη.

Σύσσωμος ο θίασος αλλά και οι συντελεστές υποδέχθηκαν τους δεκάδες δημοσιογράφους και έδωσαν μια πρώτη γευση για το τι πρόκειται να συμβεί τον φετινό χειμώνα στη σκηνή του θεάτρου.

Ιδιαίτερη αίσθηση μας έκανε η ευγένεια αλλά και η φανερή αδυναμία του Κ. Χατζάκη, σκηνοθέτη της παράστασης, στο κείμενο-ιστορία της Λωξάντρας.
Μας εξήγησε πως σκοπός του, για αυτό η επιλογή του συγκεκριμένου έργου, είναι να προσπαθήσει να φέρει τις οικογένειες και τους ανθρώπους πιο κοντά ξανά. Να ξαναδούμε μέσα από τα μάτια της Λωξάντρας πως σημασία έχει το μαζί, άσχετα με τις διαφορές μας στο χρώμα, στη φυλή ή ο,τι άλλο. Μέσα από την παράσταση θα γνωρίσουμε τον τόπο, της συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα της Λωξάντρας αλλά και τα φαγητά.

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν και τα λόγια των πρωταγωνιστών που με τόση αγάπη μιλούσαν για τις πρόβες, το πόσο έχει δέσει ο θίασος αλλά και την ανυπομονησία να το δώσουν όλο αυτό στο κοινό που θα είναι και ο τελικός κριτής τους.

Ο Κ. Δήμου εξήγησε πως γνωρίζοντας εξ αρχής την διανομή των ρόλων είχε τη δυνατότητα να δουλέψει τη διασκευή με γνώμονα της στόφα των ηθοποιών αλλά και τη σκηνική τους παρουσία.
Η παρουσία της Κ. Τσαλιγοπούλου αν και φαίνεται παράξενο δεν τον δυσκόλεψε καθόλου μιας όπως ο ίδιος ανέφερε ο τρόπος που τραγουδάει είναι σα να αφηγείται.

Ιδιαίτερο ήταν από όλους το καλωσόρισμα της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο χώρο της υποκριτικής όπου και η ίδια παραδέχτηκε πως αν ήταν λίγο νεότερη θα φοιτούσε στην σχολή υποκριτικής του Κ. Αρμένη.
Εντύπωση μας έκανε επίσης η δουλεία της Ελένης Κοκκίδου πάνω στο ρόλο της Λωξάνδρας που δεν περιορίστηκε στο διάβασμα του αλλά έψαξε και μίλησε με ανθρώπους από την Πόλη έτσι ώστε να μπορέσει να καταλάβει και να αποδώσει τον τρόπο ομιλίας της Λωξάνδρας (με το ιδιαίτερο λ) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Κ. Αρμένης μας παρουσιάστηκε ως Δημητρός και χαρακτήρισε τη παράσταση ως σπουδαία.

Ένα είναι σίγουρο πως φεύγοντας από την όμορφη αίθουσα του ανακαινισμένου θεάτρου νιώσαμε την ελπίδα και την ικανοποίηση που υπάρχου άνθρωποι που ποιούν ήθος μέσα στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Νιώσαμε ανυπομονησία να δούμε το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς.
Η αυλαία λοιπόν ανοίγει σήμερα και δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Δείτε λεπτομέρειες για την παράσταση εδώ: http://bit.ly/2RF4ueG

 

Φωτογραφίες


Βίντεο

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη