Το Φεστιβάλ Πέτρας καλά κρατεί

Προτάσεις
19/05/2011

Το Φεστιβάλ Πέτρας στην Πετρούπολη, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας με πολλές επιτυχίες στη μικρή του ιστορία, προσκαλεί και φέτος το κοινό σε μουσικές περιπλανήσεις και θεατρικά ταξίδια, από τις 15 Ιουνίου. Παρόλο που το καλοκαίρι προβλέπεται δύσκολο και ιδιαίτερα ζεστό, λόγω δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, ο κόσμος ακόμα υποστηρίζει και αγκαλιάζει τα φεστιβάλ της Αττικής και όχι μόνο. Έτσι, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, με μουσική συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ενώ θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΙΟΥΝΙΟΣ
Τετάρτη 15 Ιουνίου
Μουσική συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Συμμετέχει ο Μανώλης Αγγελάκης. Η συναυλία ξεκινά στις 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 15 έως 18 ευρώ.
Σάββατο 18 Ιουνίου
Συναυλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας «Η Ήπειρος του αγώνα». Η έναρξη της συναυλίας θα γίνει στις 9:30 μ.μ, οι τιμές εισιτηρίων δεν ξεπερνούν τα 5 ευρώ.
Δευτέρα 20 Ιουνίου
Οι Locomondo έρχονται παρέα με τους Batala Grupo de Percussao για μια μοναδική συναυλία, η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ. Οι τιμές των εισιτηρίων για όσους ενδιαφέρονται κυμαίνονται από 10 ευρώ έως 15 ευρώ.
Τετάρτη 22 Ιουνίου
Την Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι παραβρεθούν στο Θέατρο Πέτρας, στις 8:00 μ.μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Παρασκευή 24 Ιουνίου
Σε μια ξεχωριστή συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, το κοινό θα απολαύσει το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης στις 8:00 μ.μ.
Σάββατο 25 Ιουνίου
Παραδοσιακούς χορούς με ελεύθερη είσοδο, θα απολαύσει το κοινό από Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, οι οποίοι θα συνεχιστούν την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ.
Τρίτη 28 Ιουνίου
Παρουσίαση του έργου «Εκκλησιάζουσες» με προσκεκλημένους παιδιά και μεγάλους, σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, παραγωγής Culture Factory. Η παράσταση ξεκινά στις 9:30 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για παιδιά και 10 ευρώ για τους συνοδούς.
Τετάρτη 29 Ιουνίου
Το Μιχάλη Χατζηγιάννη θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Πετρούπολης για μία μοναδική συναυλία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 ευρώ.
Πέμπτη 30 Ιουνίου
Το έργο «Ανδρομάχη» θα παρουσιάσει παρουσιάζει ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαίδη. Ερμηνεύουν οι Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαίδης κ.α. Η παράσταση ξεκινά στις 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ το φοιτητικό.

 
ΙΟΥΛΙΟΣ
Παρασκευή 1 Ιουλίου
Το έργο «Άμλετ» αναβιώνει για μία μοναδική θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, όπου ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης, μαζί με πολλούς εξαίρετους ηθοποιούς. Η παράσταση ξεκινά στις 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ το φοιτητικό.
Σάββατο 2 Ιουλίου
Δραματική Σχολή του Δήμου Πετρούπολης με ώρα έναρξης 8:00 μ.μ. και είσοδο ελεύθερη.
Κυριακή 3 Ιουλίου
Την αγαπημένη παιδική παράσταση «Αλαντίν» παρουσιάζει το Θέατρο Πέτρας, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαίτη, για μικρούς και μεγάλους. Ερμηνεύουν οι Κώστας Βελέντζας, Άνδρη Θεοδότου κ.α. Η παραγωγή είναι του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Η παράσταση ξεκινά στις 9:00 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ.
Δευτέρα 4 Ιουλίου
Τη θεατρική παράσταση «Το Κουζουλοχώρι», σκηνοθεσίας Μάνου Παπαγιάννη, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Πέτρας. Η παράσταση αρχίζει στις 9:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τετάρτη 6 Ιουλίου
Τη θεατρική παράσταση «Ο τρελός της Αθήνας» του Δημητρίου Καμπούρογλου, σκηνοθετεί η γνωστή ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου και ερμηνεύει ο Αντώνης Ξένος και πολλοί άλλοι. Η παράσταση ξεκινά στις 9:30 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ και 8 ευρώ το φοιτητικό – μαθητικό.
Πέμπτη 7 Ιουλίου
Τον «Απελπισμένο Σύζυγο» του Δημοσθένη Μισιτζή, φιλοξενεί το φεστιβάλ. Μια θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού. Την ερμηνεία αναλαμβάνουν οι Πάνος Ξενάκης, Κωνσταντίνα Κούτσια και πολλοί άλλοι. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ.
Παρασκευή 8 Ιουλίου
Το Τρίφωνο, σε ένα μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο και μία συναυλία, η οποία ξεκινά στις 9:30 μ.μ. και η τιμή των εισιτηρίων δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ.
Κυριακή 10 Ιουλίου
Τη θεατρική παράσταση «Λα Νόνα» παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης, σε μία διασκευή του Γιώργου Σουξέ. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ.
Δευτέρα 11 Ιουλίου
Τους «Ιχνευτές» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παρουσιάζει ο Δήμος Πετρούπολης. Ερμηνεύουν οι Ανδρέας Καρακότας, Βασίλης Σπυρόπουλος κ.ά. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.
Τετάρτη 13 Ιουλίου
Το γνωστό θεατρικό έργο «Οθέλλο» παρουσιάζει η Πετρούπολη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Ερμηνεύουν οι ίδιοι μαζί με τη γνωστή ηθοποιό Σμαράγδα Καρύδη και πολλούς άλλους. Η παραγωγή ανήκει στην Culture Factory. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 23 ευρώ και 17 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.
Πέμπτη 14 Ιουλίου
Οι LA BRUJA MUERTA και SADAHZINIA, τραγουδούν στο φεστιβάλ της Πετρούπολης σε μία ξεχωριστή συναυλία. Μαζί τους συμμετέχουν και τα Χνάρια. Η συναυλία ξεκινά στις 9:30 μ.μ. και η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ.
Παρασκευή 15 Ιουλίου
Ο Γιώργος Βαρσαμάκης τραγουδά στην Πετρούπολη. Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ.
Δευτέρα 18 Ιουλίου
Τη «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη παρουσιάζει για φέτος το Φεστιβάλ Πέτρας. Ερμηνεύουν οι Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη, Κώστας Βουτσάς. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 22 ευρώ και 15 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.
Τετάρτη 20 Ιουλίου
Σε μία παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Σκηνοβάτες» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και ερμηνείες από τις Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου και άλλους. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.
Δευτέρα 25 Ιουλίου
Σε θεατρική παράσταση, σκηνοθετημένη από το Δήμο Αβδελιώδη, ανεβαίνει το έργο «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον». Ερμηνεύουν οι Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Νικόπουλος. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ για φοιτητές και σπουδαστές.
Τετάρτη 27 Ιουλίου
«Χόρεψέ με ως το τέλος του κόσμου», ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί στην Πετρούπολη. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γιώργος Λιβανός και τις ερμηνείες οι Καίτη Ιμπροχώρη, Σταύρος Καλλιγάς και άλλοι. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 17 ευρώ και 12 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.
Πέμπτη 28 Ιουλίου
Την «Ομηριάδα» σε σκηνοθεσία Παναγιώτης Κατσώλη, φιλοξενεί το φεστιβάλ Πέτρας. Ερμηνεύουν οι Ρωξάνη Βλάσση, Έφη Βλαχογιάννη και άλλοι. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., με γενική είσοδο 10 ευρώ.
Παρασκευή 29 Ιουλίου
Την γνωστή θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρεθούν στο φεστιβάλ στις 29 Ιουλίου. Σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και με το Γιώργο Καπουτζίδη να πρωταγωνιστεί. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες και το υπόλοιπο πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.petroupoli.gr.

Καλή ψυχαγωγία!

www.artistbook.gr

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη