Θέατρο «Τζένη Καρέζη» 2014 -2015

Προτάσεις
01/10/2014

Ads

Mε την ευκαιρία της νέας χειμερινής θεατρικής περιόδου 2014 - 2015, ο Κώστας Καζάκος και οι συνεργάτες του βρίσκονται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι, παρά την οικονομική δυσπραγία των ημερών, προχώρησαν στην πλήρη ανακαίνιση των υποδομών του θεάτρου "Τζένη Καρέζη". Καινούργια καθίσματα, καινούργια χρώματα, καινούργιος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, με υπερσύγχρονους προβολείς και υπερσύγχρονο ηχητικό σύστημα. Έγιναν επίσης βελτιώσεις στο σύστημα εξαερισμού της αίθουσας καθώς και στο σύστημα κλιματισμού [ψύξης - θέρμανσης].
         Το θέατρο "Τζένη Καρέζη" είναι ένα καινούργιο θέατρο, που πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές άνεσης και ασφάλειας των θεατών.
           Το πρόγραμμα του θεάτρου για τη χειμερινή περίοδο διαμορφώνεται ως εξής:
 1.-     Στις αρχές του Οκτώβρη θα υποδεχτούμε το Κοινό, σε μιά από τις πιό  όμορφες αίθουσες της Αθήνας, με ένα από τα πιό αντιπροσωπευτικά έργα του σύγχρονου θεάτρου, το αριστούργημα του Σάμουελ Μπέκετ


"Τέλος του παιχνιδιού".

Τέσσερις άνθρωποι, μέσα σ' ένα πνιγηρό καταφύγιο. Ο ένας, ο ΧΑΜ, παράλυτος και τυφλός, στο αναπηρικό καροτσάκι. Άχρηστος. Δεν έχει εικόνες και δεν έχει κίνηση. Ο άλλος, ο ΚΛΟΒ, δεν μπορεί να καθίσει. Έχει μάθει μόνο να εκτελεί εντολές. Του έχουν αφαιρέσει τη σκέψη. Η συνείδησή του είναι πάμφτωχη, όπως ενός ζώου. Βρίσκεται διαρκώς πεινασμένος. Τον έχει πιάσει το δόκανο της επιβίωσης. Οι δύο άλλοι, ο ΝΑΓΚ και η ΝΕΛ, οι γεννήτορες του ΧΑΜ, ζουν πεταμένοι μέσα σε δυο σκουπιδοντενεκέδες. Βγάζουν ξαφνικά το κεφάλι τους κι αναχαράζουν, σαν τις κατσίκες, δυο τρείς ταπεινές μνήμες από ένα φτωχό παρελθόν.
Αυτή η απουσία από τον τίτλο του έργου, του οριστικού άρθρου "το", κατά περίεργο τρόπο, κάνει τον τίτλο απόλυτα οριστικό. Παιχνίδι τέλος. Έχει τελειώσει. Πριν αρχίσει είναι τελειωμένο.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Κώστας Καζάκος στο ρόλο του Χαμ - Κωνσταντίνος Καζάκος στο ρόλο του Κλοβ,  - Γιώργος Μωρόγιαννης στο ρόλο του Ναγκ  - Νίνα Γιαννίδη στο ρόλο της Νελ.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος,
Σκηνικά – κοστούμια: Φαίδωνας Πατρικαλάκης
Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος
Ηχοληψία: Θοδωρής Μιχαλός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευθύμης Ξυπολιτάς

 2.-     Στο τέλος του Οκτώβρη θα παρουσιαστεί στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" και το βραβευμένο έργο του Αργεντίνου συγγραφέα Άριελ Ντόρφμαν


"Ο Θάνατος και η Κόρη".

Ο Ντόρφμαν έζησε στη Χιλή, ως Χιλιανός πολίτης, μέχρι το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα του Πινοσέτ,  που ανέτρεψε και δολοφόνησε τον μαρτυρικό πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Το έργο του είναι  μιά άγρια καταγγελία των φασιστικών μεθόδων, της απάνθρωπης βίας και των βασανιστηρίων αλλά και της ατιμωρησίας των βασανιστών, οι οποίοι και στη Δημοκρατία κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταμφιεσμένοι σε φιλήσυχους και νομοταγείς πολίτες. Το ελληνικό κοινό γνωρίζει πολύ καλά και έχει πικρή πείρα από την πρόσφατη ιστορία του.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ηρώ Μουκίου στον ρόλο της Παολίνα Εσκομπάρ  - Θόδωρος Γράμψας στον ρόλο του συζύγου, Τζεράρντο Εσκομπάρ - Κώστας Μπάρας στον ρόλο του Dr. Ρομπέρτο Μιράντα

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ηρώ Μουκίου
Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς
Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος
Ηχοληψία: Θοδωρής Μιχαλός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευθύμης Ξυπολιτάς
3.-     Και η Παιδική μας Σκηνή θα λειτουργήσει το Χειμώνα στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη".
          Στις 2 Νοεμβρίου θα ανέβει το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν


"Η Βασίλισσα του Χιονιού"
σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα.

Στην Βασίλισσα του Χιονιού ο Άντερσεν καταπιάνεται με τα παιδικά χρόνια την αγάπη και την απώλεια. Η Γκέλντα και ο Καρλ είναι δύο μικρά παιδιά, αγαπημένοι φίλοι που ζούν ξέγνοιαστα κι ευχάριστα τα παιδικά τους χρόνια. Ώσπου έρχεται η βασίλισσα του χιονιού και με δόλιο τρόπο, με μάγια, κλέβει τον Κάρλ και χωρίζει τους δύο φίλους. Η Γκέλντα όμως θα κάνει τα πάντα να ξαναβρεί τον φίλο της. Μπαίνει σε μια βάρκα μ’ ένα μικρό πανί και ανεβαίνοντας το ποτάμι, αρχίζει μια μεγάλη πορεία στα βουνά και στα δάση ώσπου να φτάσει στον Βόρειο Πόλο, στο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού. Μια μεγάλη διαδρομή, μια μεγάλη περιπέτεια και μια μεγάλη θριαμβευτική νίκη της Αγάπης με κωμικές καταστάσεις, συγκίνηση, και πολύ πολύ τραγούδι.

Συντελεστές:
Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Χορογραφίες: Βάλια Παπαχρήστου

Παίζουν: Τζένη Σταυροπούλου, Μαρία Κουθούρη, Στέλλα Τσουτσάνη, Βασίλης Τουρκομένης, Κατερίνα Δημάτη, Σταύρος Λιλικάκης, Μιχάλης Τακτικάκης, Βαγγέλης Βογιατζής, Κατερίνα Αθανασιάδη, Κυριάκος Σαλής.  
Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο τόπος μας, έχουμε την πεποίθηση ότι οι καλλιτέχνες του θεάτρου, οφείλουν να αποδεικνύουν καθημερινά ότι βρίσκονται στο πλευρό του λαού μας, και κατανοούν τα προβλήματά του. Με την επίκαιρη τέχνη τους,  με εικόνες ολοκληρωμένες και διαυγείς, μπορούν να συμβάλλουν στην ανύψωση του ηθικού του λαού μας και στη συνειδητοποίηση της απάνθρωπης αυτής πραγματικότητας.

Σχετικά άρθρα

Εβδομάδα Κυπριακού θεατρικού έργου στην Αθήνα

13 – 18 Οκτωβρίου 2014Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα - Σπίτι της Κύπρου και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, διοργανώνει από τις 13 έως τις 18 ...

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη