Αγαπημένοι καλλιτέχνες μοιράζονται τις ευχές τους για το 2012 με το ArtistBook

Συνεντεύξεις
11/09/2013

Ένας χρόνος φεύγει και ένας νέος έρχεται... Λίγο πριν τη αυγή του 2012 το artistbook ζήτησε από καλλιτέχνες της μουσικής του θεάτρου και του βιβλίου να δώσουν τις δικές τους ευχές! Δείτε τι απάντησαν στις δύο ερωτήσεις μας.1. Ποιά στιγμή θα διέγραφες από το 2011;
2. Τι εύχεσαι για το 2012;

Βάνα Πεφάνη (Ηθοποιός-Σκηνοθέτης)

-Θα διέγραφα ευχαρίστως όλο το 2011 και θα πήγαινα κατʼ ευθείαν στο 2020
που όπως φημολογείται μπορεί να είναι καλυτέρα τα πράγματα για όλους μας!
Αν διέγραφα μια στιγμή... θα ήταν όταν έμαθα λίγο μετά το Πάσχα, ότι αρρώστησε σοβαρά ένας κάλος μου φίλος.

-Εύχομαι υγεία πάνω απ όλα (γιατί μόνο αυτό δεν διορθώνεται εύκολα)και γρήγορη ενηλικίωση (ώστε να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, να ενωθούμε και να σκεφτούμε λύσεις, για να βγούμε απʼ αυτό το εφιαλτικό αδιέξοδο που βρισκόμαστε)

 

Παύλος Συνοδινός (Τραγουδοποιός-Κιθαρίστας)

-2011... Καμία προσωπική μου στιγμή δε χρήζει διαγραφής ευτυχώς... Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών όμως στη πλατεία Συντάγματος θα ήταν καλύτερα να μην έχουν συμβεί ποτέ...

-2012... Μικρές οι ελπίδες για ευχές... Εύχομαι να μην έρθει η συντέλεια τουλάχιστον το Δεκέμβριο γιατί παρόλα αυτά η ζωή παραμένει ενδιαφέρουσα...
Παύλος Κοντογιαννίδης (Ηθοποιός)


-Από το 2011 θα διέγραφα την 26η Οκτώβρη, την συμφωνία της ΕΟΚ, για την καταδίκη της Ελλάδας για τα επόμενα 100 χρόνια!!!

-Ανατροπή των πάντων!!! VAMOS LA VICTORIA SIEMPRE!!!

Σπύρος Γραμμένος (Τραγουδοποιός)


-Απʼ την προηγούμενη χρονιά θα κράταγα μονάχα αληθινά χαμογελά και χέρια ενωμένα

-Κι όσο γιʼ αυτήν που έρχεται λίγα θα ʽθελα να ʽχα, κουράγιο, αγάπη, δύναμη...
αλλαγή του πολιτικού συστήματος, διαγραφή του χρέους, να προσγειωθεί επιτέλους το ελικόπτερο στο σύνταγμα και να το δούμε να φεύγει, να πάνε στο διάολο όσοι βοήθησαν να φτάσουμε στον γκρεμό, να πάρει την εξουσία ο λαός, να γίνει η βουλή liveάδικο, να κάψουμε τον καρνάβαλο μαζί με όλα αυτά που μας ζάλισαν τʼ α@@@@ια, κλείσιμο της τηλεόρασης και πάνω απʼ όλα... υγειά!
Χρόνια πολλά!


Νίκος Σούλης (Σκηνοθέτης)

-Δεν διαγράφονται οι  στιγμές... άλλωστε ο χρόνος... όπως και το χρήμα είναι ανθρώπινες “εφευρέσεις”... δεν υπάρχουν... απλά δεν υπάρχουν.
Η μνήμη ενώνει τις στιγμές και υπάρχουμε... αν διαγράψουμε κάτι... ίσως ξεχάσουμε και τότε “χαθήκαμε”!

 -Εύχομαι  οι μέρες που θα ʼρθουν... να φέρουν μαζί τους την εξέγερση, την ανάσταση... την επανάσταση... Ας βγούνε αλήθεια οι προφητείες περί τέλους...
κι ας γυρίσει ανάποδα ο πλανήτης, γιατί πήρε δρόμο στραβό! Σταματήστε τη γη να κατέβω! Δώστε τΡόπο στην οργή. 

 


 

Μαρία Παπαγεωργίου (Τραγουδίστρια)

-Η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα,  ένα συνταρακτικό γεγονός που μέσα στις εξελίξεις της κρίσης, θάφτηκε γρήγορα.

-Εύχομαι να έχουμε όλοι τη δυνατότητα να καλύπτουμε τις πραγματικές μας ανάγκες, σωματικές και πνευματικές.Γιώργος Χρανιώτης (Ηθοποιός)

-Από το 2011 θα διέγραφα τις στιγμές που φοβήθηκα.

-Εύχομαι για το 2012 να βρίσκουμε όλοι χαρά... δίνοντας.
Νικόλαος Αδέσποτος (α ντε ποτ,  ολόγυμνος), δημιουργός συναισθημάτων....

-Γενικά δεν είμαι τύπος που διαγράφει στιγμές. Τόσο οι καλές όσο και οι κακές στιγμές χρειάζονται για να προχωράει η ζωή μας. Πέραν του πολιτικού τοπίου που πάει από το κακό στο χειρότερο και αν μπορούσα θα το διέγραφα, δεν έχω κάτι να σκεφτώ που αν δεν είχε συμβεί το 2011 θα με έκανε καλύτερο άνθρωπο....

-Εύχομαι να σταματήσει επιτέλους ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος... Εύχομαι να μπορούν οι άνθρωποι να κοιτάζουν στα μάτια ο ένας τον άλλο χωρίς μίσος και ψέμα ... Εύχομαι αγάπη...
Μάκης Πατέλης (Ηθοποιός)

-Τη στιγμή που σκέφτηκα ότι σε λίγες ημέρες μπαίνει το 2012.

-Να βρω ένα εισιτήριο για την Αυστραλία.


Γιώργος Καραδήμος (Τραγουδοποιός)

-Από το 2011 θα ήθελα να διαγράψω την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Θεωρώ πως κάτω από τις συνθήκες που ψηφίστηκε, με τον κόσμο έξω από το κοινοβούλιο να λέει όχι, μέχρι την ουσία των νόμων που πέρασαν ήταν μια μαύρη μέρα για τον τόπο. Άλλωστε αποδείχτηκε και εκ του αποτελέσματος μεγάλο λάθος.

-Για τη χρονιά που έρχεται θα ήθελα να δοθεί ελπίδα σε όλο τον κόσμο, κάτι που λείπει σήμερα, και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα.

Τίνα Τασσοπούλου (Συγγραφέας)
 

-Μα τίποτα δεν διαγράφεται, απλώς στίβεται, πετάμε τις φλούδες του και κρατάμε το ζουμί. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα και οι δύσκολες, γιατί δεν είναι άσχημες, στιγμές του 2011 και κάθε χρονιάς, είναι υλικό αυτού που είμαι σήμερα, οπότε σαφώς και δεν θα ήθελα να διαγραφεί.

-Βιβλία, έμπνευση, υγεία σώματος και ψυχής και να είμαι σωστός άνθρωπος, γιατί δίχως αυτό, τίποτε από τα προηγούμενα δεν έχει την παραμικρή ισχύ.
φώτο Βάσια Αναγνωστοπούλου

Minor Project (Συγκρότημα)

-Είναι πολλές οι στιγμές που μας πόνεσαν φέτος, όπως και κάθε χρόνο. Πολλές απ' αυτές τις διαγράψαμε απ' το μυαλό μας ενώ άλλες έγιναν υποσυνείδητα έμπνευση.
Δεν είναι να εύχεσαι να διαγραφούν όλα αυτά. Απλά περιμένεις το καινούριο, το νέο να έρθει και να τα διορθώσει όσο γίνεται, ή να τα κάνει να μοιάζουν σελίδα σκοτεινή την οποία ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της ιστορίας σου την προσπερνάς συνειδητά.

-Μακάρι  το 2012 να είναι μια χρονιά δημιουργική, μια χρονιά ανθρώπινη χωρίς φόβο στα μάτια και γεμάτη χρώμα πέρα από το μπλε σκούρο και το μαύρο. Το ελπιδοφόρο με τον ερχομό του νέου έτους είναι ότι υπάρχουν πλέον οι περισσότερες των προϋποθέσεων για να παραδειγματιστούμε αλλά και να αποτελέσουμε παράδειγμα στο δρόμο για την όμορφη ζωή. Ίδωμεν 
Ολύνα Ξενοπούλου (Ηθοποιός/ΕΡΤ Α.Ε/ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ)

-Θα διέγραφα τη στη στιγμή υπογραφής του μνημονίου.......

-Εύχομαι το 2012 να χαρίσει πιο πολλά χαμόγελα, περισσότερα χρήματα, Υγεία και Πνευματικότητα σε όλους. Μια Ευτυχισμένη Καινούργια χρονιά!!!!


 
Άννα Μπουρμά (Ερμηνεύτρια-μουσικός)
-Θα διέγραφα τη στιγμή που εκτονώθηκε όλη αυτή η κρίση και όλοι μας μπήκαμε σε μια διαδικασία κατάθλιψης βλέποντας γύρω μας συνανθρώπους μας να μην μπορούν να ταΐσουν ούτε τα παιδιά τους… αξίζει διαγραφή.

-Για το 2012 θα ήθελα να μας δοθεί πίσω η ανθρωπιά, έχουμε αρχίσει να μοιάζουμε με μηχανές και με τρομάζει αυτό.

Ιωάννα Ασημακοπούλου (Ηθοποιός)

-Θα ήθελα να διαγράψω όλη την πτώση και την κατάντια της χώρας μου.

-Εύχομαι όλα όσα ζούμε τώρα να τελειώσουν όπως τελειώνει ένα κακό όνειρο και να ʽρθουν πιο φωτεινές και όμορφες ημέρες γεμάτες χαμόγελο κι ελπίδα! Καλή χρονιά.Πένυ Παπακωνσταντίνου(Τραγουδίστρια-Μουσικός)

-Δεν διαγράφω γενικώς πράγματα που συμβαίνουν καθώς πιστεύω πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Μου αρέσει να ζω όλες τις στιγμές, καλές ή κακές, να τους δίνω την σημασία που τους αναλογεί και να συνεχίζω! Ούτως ή άλλως η ζωή είναι πολλές μικρές στιγμές μαζί...
 
-Εύχομαι υγεία πάνω απ' όλα, υπομονή και επιμονή! Τις σκέψεις και τα όνειρα δεν μπορεί να μας τα πάρει κανείς...Θοδωρής Ρωμανίδης (Ηθοποιός)
-Η στιγμή που αποχαιρετούσα την κόρη μου στο αεροδρόμιο. Πήγε στο εξωτερικό, στην Χαβάη, για να δουλέψει.

-Να ομαλοποιηθεί η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, ώστε να μην χρειάζεται να φεύγουν τα παιδιά μας έξω να βρουν την τύχη τους.

Παντελής Αμπαζής (Μποέμ τραγουδοποιός)

-Όλο το 2011 εκτός ίσως από μία στιγμή. Τη στιγμή που περνά και χάνεται συγκεκριμένα!

-Στο τέλος του χρόνου να μη θέλω να διαγράψω ούτε μιά στιγμή...
Γιώργος Χαλεπλής (Ηθοποιός)
-Κάθε στιγμή που οι πολιτικοί μας σώζουν την Ελλάδα, πνίγοντας τους Έλληνες.

-Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!


SCHOOLDRIVERS (Kay Darens & The SchoolDrivers)

-Από το 2011, θα διαγράφαμε κάθε στιγμή που τα ΜΑΤ χτύπησαν ηλικιωμένους, μητέρες, παιδιά, φοιτητές και που το ανάλγητο κράτος έδειξε το αληθινό του πρόσωπο που κάθε άλλο παρά δημοκρατικό είναι... Κάθε στιγμή που η προπαγάνδα των ΜΜΕ οδήγησε σε απόγνωση έναν ήδη άνεργο, έναν εργαζόμενο στην ανεργία και μια οικογένεια στη διάσπαση. Από το 2011 επιλέγουμε τη διαγραφή του χρέους όχι μόνο του οικονομικού αλλά και του ψυχολογικού που έχουν επιφορτίσει στους νεότερους με το πρόσχημα του "μαζί τα φάγαμε".... Διαγράφουμε το πολιτικό σύστημα και τα παρακλάδια του-επιλέγουμε την συλλογική ατομική επανάσταση για το δικαίωμα να παραμείνουμε "ζωντανοί" ηθικά και ουσιαστικά.

-Ευχόμαστε για το 2012 να έρθουμε όλοι πιο κοντά, να σταματήσουμε να μιζεριάζουμε και να επηρεαζόμαστε από τους "μάντεις των κακών". Ευχόμαστε όλα να πάνε καλύτερα για κάθε νέο, κάθε οικογένεια και όλα αυτά τα άσχημα που έφερε το 2011 να αποτελέσουν απλά μια κακή μεν -αλλά διδακτική- ανάμνηση. Πάνω από όλα υγεία, πολύ rock και πολύ αγάπη! Stay true...
Μαρία Καρακίτσου (Ηθοποιός)

-Ποιά στιγμή θα διέγραφα ε; θα διέγραφα την πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι που η αστυνομία επιτέθηκε με τόσο απαράδεκτα βίαιο τρόπο στην πορεία, χτυπώντας αδιακρίτως όποιον έβρισκε, με αποτέλεσμα να φοβούνται από εκείνη τη στιγμή και έπειτα οι απλοί ανένταχτοι κομματικά πολίτες να διαμαρτυρηθούν και να κατέβουν σε μία διαδήλωση. Στη δημοκρατία το να ακούμε όλες τις φωνές ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με αυτές και να τις σεβόμαστε είναι αναγκαία συνθήκη.

-Τι θα ευχόμουν για το 2012. Καταρχάς Υγεία και Αγάπη σε όλους, μας είναι τόσο απαραίτητα και τα δύο. Και κάτι άλλο αν μπορώ. Εύχομαι το 2012 να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα από τις πολύ δυσκολίες που αναπόφευκτα θα έχει να αντιμετωπίσει να ωριμάσει και γίνει πιο δίκαιη και ανθρώπινη. Καλή ΧρονιάΓιώργος “Perou” (Μουσικός)

-Τη στιγμή που μπήκαμε στο ΔΝΤ.
 
-Να βγούμε ζωντανοί από το ΔΝΤ και τα σαγόνια του καρχαρία.


Πηνελόπη  Σταυροπούλου (Ηθοποιός)

-Καμία, όλες ήταν στιγμές που έπρεπε να συμβούν για να μάθω… αλλιώς πρέπει να γυρίσω στην γέννηση του ανθρώπου.

-Ότι και την προηγούμενη ...να γίνουν όλο και πιο δίκαια τα πράγματα για όλους...

Βασίλης Μπαμπούνης(Τραγουδιστής-Στιχουργός-Μουσικός)

-Από το 2011 θα διέγραφα τη στιγμή που μπορούσαμε να κάνουμε κάτι μα δεν κάναμε τίποτα. και ήταν πολλές αυτές στιγμές...

-Για το 2012 εύχομαι να μην ξαναχάσουμε άλλη ευκαιρία για να κάνουμε τις ζωές μας όμορφες και αξιοπρεπείς. Επίσης θα ευχόμουν να μην καταστραφεί ο κόσμος, κουράστηκα πολύ για να βάψω το σπίτι, κρίμα είναι...


Άθλιοι του Ούγκο (Συγκρότημα)

-Θα ήθελα να διαγράψω όλο το 2011 αν είναι δυνατόν, γιατί νομίζω ότι η Ελλάδα πέρασε από τις ποιό δύσκολες χρονιές της, που οι συνέπειες θα μας κυνηγάνε χρόνια...

-Εύχομαι να ξαναβρούμε το χαμόγελο μας, την γαλήνη μας και να έχουμε υγεία, μια ζωή την έχουμε ας την χαρούμε :)
BLONKA (Συγκρότημα)

-Τις θλιβερές και δυσάρεστες εικόνες που όλοι παρακολουθήσαμε.

-Το σημαντικότερο φυσικά είναι η υγεία. Από΄κει και πέρα υπομονή να 'χουμε και όλα θα καλυτερέψουν.Μαρία Ψαρολόγου  (Ηθοποιός)

-Δε θα διέγραφα καμία στιγμή αυτής της χρονιάς γιατί καλώς ή κακώς για να μυρίσεις το τριαντάφυλλο οφείλεις να τρυπηθείς απ' τα αγκάθια. that' s life!!

-Εύχομαι μόνο καλή υγεία.


Ελισάβετ Οκουτσίδου(Μαθήτρια-ηθοποιός)

-Απο το 2011 θα ''διέγραφα'' τι στιγμή που έμαθα για τον χαμο ενός φίλου...

-Για το 2012 εύχομαι υγεία, ευτυχία και όλοι να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας αγαπάνε αληθινά!Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη