Η Πολύμνια Κοσσόρα απαντά στον.. 10λογο του artistbook!

Συνεντεύξεις
26/04/2018

Ads

Το artistbook ζήτησε από την συγγραφέα Πολύμνια Κοσσόρα να απαντήσει στον... 10λογό του και εκείνη δέχτηκε με μεγάλη χαρά και την ευχαριστούμε!

Ποιος είναι ο πιο κρυφός σου φόβος;
Η φθορά. Του σώματος, αλλά κυρίως του νου. Η μετάλλαξη του ζωντανού, δημιουργικού ανθρώπου σε ταλαίπωρο σαρκίο. 

Τι αγαπάς στην πόλη σου;
Μικρές, μεμονωμένες γωνιές της Αθήνας με λιτά καφενεία, σκονισμένα βιβλιοπωλεία, παλιά μπακάλικα, ταλαιπωρημένα σπίτια γεμάτα από ξεχασμένες ιστορίες.   

Με τι θυμώνεις;
Ω, με πολλά! Με την αδικία, την αυθαιρεσία, τον ωχαδερφισμό. Και με την αδιανόητη σχέση του 99 προς 1 στην κατανομή του παγκόσμιου πλούτου. 

Ποια συμβουλή κρατάς σαν φυλαχτό;
Να είσαι ο εαυτός σου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
Αγαπημένα, όχι αγαπημένο. Τα τραγούδια που με μεταφέρουν νοσταλγικά στην εφηβεία μου, στο τρανζιστοράκι αργά το βράδυ πλάι στο αυτί μου. 

Έχεις ένα μαγικό ραβδί, τι το κάνεις;
Σπάω με αυτό τα κεφάλια των ισχυρών της γης που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σκορπίσουν τον όλεθρο στολίζοντας τον με ωραία, μεγάλα λόγια. 

Τι σε κάνει να νοιώθεις ξανά παιδί;
Οι παλιές φωτογραφίες, μαυρόασπρες, αταξινόμητες, φυλαγμένες σε φθαρμένα κουτιά. Τα μάτια και τα λόγια των μικρών παιδιών. Τα παλιά τραγούδια που τραγουδούσε υπέροχα η μητέρα μου. Τότε αυτό το «μικρό παιδί» δακρύζει από αγαλλίαση. 

Το αγαπημένο σου απόφθεγμα;
Τα πάντα ρει και ουδέν μένει. Αλλαγή σημαίνει ζωή, η εξέλιξη σημαίνει ότι το μέλλον θα βρει τελικά τον τρόπο να έρθει. 

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σου έως τώρα;
Αυτή η στιγμή τώρα που απαντώ στις ερωτήσεις σας. Όπως και η αμέσως προηγούμενη που μιλούσα με έναν φίλο, αλλά και η επόμενη που θα πιάσω στα χέρια ένα βιβλίο.  

Η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;
Η τέχνη αλλάζει μαζί με τον κόσμο. Η τέχνη είναι η συνείδησή του, είναι και ο εξομολογητής του. Κάνει κάποτε ένα βήμα μπροστά και ξαφνιάζει, όπως ξαφνιάζεται και ο άνθρωπος όταν σταθεί γυμνός μπροστά στον καθρέφτη του.

 

Η Πολύμνια Κοσσόρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε και Διοίκηση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (Fellow Member of Life Management Association, USA). Για πολλά χρόνια υπήρξε υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας. Ως εργαζόμενη, ταξίδεψε, μαθήτευσε, δίδαξε, γνώρισε ενδιαφέροντες ανθρώπους και ιδέες. σταματά ποτέ να αναζητά την γνώση, να διαβάζει και να γράφει. Μιλά τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά). Το «Καίει ο ήλιος τα μεσάνυχτα;» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της. Λίγα χρόνια πριν είχε προηγηθεί η «Ανοξείδωτη Μνήμη» (εκδ. Άνεμος), το πρώτο της βιβλίο, αποσπώντας θερμές κριτικές, τόσο από το κοινό, όσο και από τους κριτικούς. 

Περισσότερες πληροφορίες για το «Καίει ο ήλιος τα μεσάνυχτα;» εδώ

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη