Ο Νικόλας Λειβαδίτης (nL) απαντά στον.. 10λογο του artistbook!

Συνεντεύξεις
27/02/2018

Ads

Ξεκινάμε από σήμερα τη νέα μας στήλη... Ο 10λογος του artistbook, ή αλλίως, 10 σκόρπιες, ερωτήσεις ψάχνουν απαντήσεις! Ποδαρικό επιλέξαμε να μας κάνει ο αγαπημένος φίλος και τραγουδοποιός Νικόλας Λειβαδίτης ή άλλιώς nL. Τώρα το μόνο που μένει να επιβεβαιώσουμε είναι το οτι όντως, είναι... γουρλής!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Θα ήθελα πολύ να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε να «ανοίξω» αυτή τη νέα σας στήλη. Θα προτάξω, λοιπόν, το δεξί μου πόδι, θα σας ευχηθώ τα καλύτερα, θα πάρω μία βαθιά ανάσα και θα κάνω το ποδαρικό. Ξεκινάμε;

-Ποιος είναι ο πιο κρυφός σου φόβος;
Δεν υπάρχει κάτι κρυφό. Για χρόνια, οι δύο μεγαλύτεροι φόβοι μου ήταν ο έρωτας και ο σεισμός. Με τα χρόνια κατάφερα να ξεπεράσω τον φόβο του έρωτα. Όσο για τον φόβο του σεισμού, έχω αρχίσει να σέβομαι τη φυση και αυτό με έχει βοηθήσει στη διαχείρισή του συγκεκριμένου φόβου μου.

-Τι αγαπάς στην πόλη σου;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Κυψέλη. Φωκίωνος Νέγρη συγκεκριμένα. Μ’ αρέσει να έχω τα στέκια μου. Η πόλη της Αθήνας γενικότερα, μου μοιάζει χαοτική. Μοιάζει να έχεις άπειρες επιλογές. Μ’ αρέσει, όμως, το βράδυ στην Αθήνα. Είναι εκείνες οι ώρες που ενώ οι περισσότεροι κοιμούνται, υπάρχει μία έντονη ενέργεια στην ατμόσφαιρα.

-Με τι θυμώνεις;
Με την αχαριστία και με την τάση των ανθρώπων για διχασμό. Αν και θα προτιμούσα να αλλάξω το ρήμα της ερώτησης από «θυμώνεις» σε «στεναχωρει».

-Ποια συμβουλή κρατάς σαν φυλαχτό;
«Χαλάρωσε… μην αγχώνεσαι... Εξάλλου, τίποτα δεν είναι υπό έλεγχο!!!» 

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
Το επόμενο που θα γράψω.

-Έχεις ένα μαγικό ραβδί, τι το κάνεις;
Το αφήνω εκεί που το βρήκα. Ποιος είναι άξιος να έχει ένα μαγικό ραβδί; Εγώ, πάντως όχι. 

-Τι σε κάνει να νοιώθεις ξανά παιδί;
Η καθημερινότητά μου. Όσο κι αν μεγαλώνω ηλικιακά, έχω διατηρήσει τον αυθορμητισμό μου και την παιδικότητά μου. Εκείνο που διακρίνει ένα παιδί, είναι η Αλήθεια του. Λένε πως αν θέλεις να μάθεις την Αλήθεια, ρώτα ένα παιδί. Από τότε που ήμουν παιδί, νιώθω συνεχώς παιδί.

-Tο αγαπημένο σου απόφθεγμα;
«Τη στιγμή που θα αρχίσουμε να βιώνουμε τα συναισθήματά μας χωρίς να τα κρίνουμε, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, θα βιώσουμε την Αλήθεια.»

-Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σου έως τώρα;
Η στιγμή που ήρθα στον κόσμο. Τη θεωρώ τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου.

-Η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;
Η Τέχνη μπορεί να σε επηρεάσει, αν θέλεις να επηρεαστείς από αυτή. Πιστέυω περισσότερο στην εξέλιξη παρά στην αλλαγή.

 

Λίγα λόγια για το Νικόλα Λειβαδίτη

Ο Νικόλας Λειβαδίτης, γνωστός και με το καλλιτεχνικό προσωνύμιο nL, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα.

Σε ηλικία 12 ετών ξεκινάει σπουδές κλασικής κιθάρας και θεωρίας και αργότερα εντάσσεται στο Μουσικό Όμιλο Αρσακείου. Τρία χρόνια αργότερα, μεταπηδά σε σπουδές ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας δίπλα σε καταξιωμένους κιθαρίστες όπως ο  Άκης Τουρκογιώργης, o Αποστόλης Γκόλιας ο Μιχάλης Κιταψιδάκης και ο Γιώργος Αργυρόπουλος, ενώ παράλληλα ξεκινά να γράφει τους πρώτους του στίχους. Δείχνοντας μεγάλο ζήλο για τις μουσικές σπουδές στο ευρύτερο φάσμα τους, ολοκληρώνει σπουδές ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας και απασχολείται σε διάφορες μουσικές σκηνές, εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών, θέατρα καθώς και σε ηχητικές εγκαταστάσεις συνεδριακών χώρων.

Τα live γίνονται άμεση επιθυμία έκφρασης κι έτσι ξεκινάει να παίζει σε μουσικές σκηνές και συνοικιακά, μουσικά στέκια.

Το 2014, εγκαινιάζει μία, νέα δημιουργική περίοδο για τον ίδιο, ως τραγουδοποιό, και ξεκινά να ερμηνεύει τις δικές του «ιστορίες», όπως τις αποκαλεί, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο στίχο.

Από το 2014 μέχρι σήμερα, παρέα με τη Μαρία Καλούδη πραγματοποιεί Lives, με περισσότερους από 100 σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, και το 2015 της υπογράφει το κομμάτι «Για πόσο ακόμα;».

Το Μάιο του 2014 συμμετείχε στη συναυλία «Η Μουσική κατά της Βίας», στη Δ.Ε. Θεσσαλονίκης και ένωσε τη φωνή του παρέα με τους Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Θέμη Καραμουρατίδη, Κίτρινα Ποδήλατα, Πάνο Μουζουράκη και Σπύρο Γραμμένο για φιλανθρωπικό σκοπό. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ο συνθέτης Γιάννης Σπανός, τον εμπιστεύεται να διασκευάσει μερικά από τα κομμάτια του και πραγματοποιούν μία, από κοινού, συναυλία.

Το Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφορεί από την Polymusic η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «7 + τρείς ιστορίες ενός Τρελού» με συμμετοχές των: Θ. Αλευρά, Ρ. Αντωνοπούλου, Μ. Καλούδη,  Γ. Μήτση,  Π. Μουζουράκη και Λ. Χαλκιόπουλου και αναδεικνύεται από το mixgrill.gr, δίσκος του μήνα (Μαΐου).  

Το Μάρτιο του 2017, υπογράφει από την COBALT music το κομμάτι «Μία χάρη σου ζητώ» σε ερμηνεία της Μαρίας Καλούδη και τον Ιούνιο ανοίγουν, με μία μαγευτική βραδιά, το έβδομο seven Festival.

Το Φεβρουάριο του 2018 υπογράφει με το Ogdoo.gr και κυκλοφορεί το «Όλα όπως πρώτα» σε ερμηνεία της Μαρίας Καλούδη ενώ τον Μάρτιο αναμένεται να κυκλοφορήσει η συνεργασία του με τον Γ. Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα) με τίτλο «Μέσα μου ζεις».

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων: η Κρίνθη Ζήρα, η Μαρία Καλούδη, ο Φώτης Ανδρικόπουλος, η Δήμητρα Σταθοπούλου, ο Μανώλης Μπρίμπος, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Πάνος Μουζουράκης και η Λ. Χαλκιόπουλου.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Α. Ιωαννίδης, η Τ. Τσανακλίδου, ο Γ. Ανδρέου, ο Γ. Κότσιρας, τα Κίτρινα Ποδήλατα κ.α., τον εμπιστεύτηκαν για τα μουσικά «ανοίγματα» των συναυλιών τους.

Με moto του το: “Δεν θέλω άτομα να με υπο-στηρίζουν αλλά άτομα να με πιστεύουν”, το ανήσυχο και δημιουργικό του πνεύμα μας εγγυάται πως έχουμε ακόμα πολλά να περιμένουμε.

Περισσότερες πληροφορίες, στη μουσική του σελίδα στο Facebook: Nicolas Livaditis nL

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη