ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Ελισάβετ Ωκουτσίδου: «Πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας»

Συνεντεύξεις
11/09/2013

Είναι μόλις 16 χρονών, ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή της και εργάζεται, όσο της το επιτρέπουν οι εφηβικές της ενασχολήσεις, ώστε να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Η Ελισάβετ Ωκουτσίδου είναι μια έφηβη της εποχής της, με τα χαρακτηριστικά των παιδιών αυτής της γενιάς, δηλαδή: με όνειρα, με ανησυχίες, με διάθεση για δημιουργική δουλειά, με ιδιαίτερους κώδικες επικοινωνίας και με θετική ενέργεια. Είναι ένα παιδί που πάντα χαμογελά και που ευελπιστεί στο άμεσο μέλλον να κάνει τον κόσμο να χαμογελά… αλλά πάνω στο θεατρικό σανίδι. Ναι, το όνειρό της είναι να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός και μάλλον κωμική ηθοποιός.

Μιλώντας στο artistbook.gr, η Ελισάβετ δήλωσε πως από πολλή μικρή κατάλαβε ότι έχει μια ιδιαίτερη αγάπη, αλλά και κλίση για το θέατρο και για την υποκριτική. Παρόλο που η γενέτειρά της, τα Γιαννιτσά, δεν προσφέρει τις ευκαιρίες και τα ερεθίσματα μιας Αθήνας, στη μικρή Ελισάβετ έχει δοθεί η δυνατότητα να ξεδιπλώσει το ταλέντο της στις ερασιτεχνικές σκηνές της περιοχής της, έχοντας στο «βιογραφικό» της συμμετοχές σε κλασσικές κωμωδίες του ελληνικού ρεπερτορίου, όπως: «Οι κυρίες της αυλής», «Το ξύλο βγήκε απʼ τον Παράδεισο», «Η κυρά μας η μαμή» και «Ο μπακαλόγατος», όπου μάλιστα έπαιξε το ρόλο του Ζήκου… ενώ έχει συμμετάσχει και στη μουσική παράσταση «Άννυ».

Η μικρή Ελισάβετ Ωκουτσίδου, μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί, μας υπενθυμίζει πως τα όνειρα μας ανήκουν και πως πρέπει να τα κυνηγούμε. Διαβάστε λοιπόν τι μας είπε:

Ελισάβετ, παρόλο που είσαι μικρή ακόμα έχεις συμμετάσχει σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις. Πώς ξεκίνησε αυτή η περιπέτειά σου στην υποκριτική;
-Από μικρή μου άρεσε η υποκριτική. Δεν θα ξεχάσω ότι έπαιρνα τα σενάρια του αδερφού μου, (ο οποίος συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις όταν ήταν μικρός) και έπαιζα μόνη μου όλους τους ρόλους μπροστά από έναν καθρέφτη. Όταν πήγαινα λοιπόν Δʼ Δημοτικού γράφτηκα στη Διασχολική Θεατρική Ομάδα Γιαννιτσών, την οποία διευθύνει η δασκάλα θεάτρου και φιλόλογος, Γιώτα Φλήρη.

Ποιά είναι τα θεατρικά σου όνειρα;
-Ελπίζω κάποια μέρα να παίζω δίπλα σε «μεγάλους» ηθοποιούς.

Ποιόν ή ποιά ηθοποιό θαυμάζεις;
-Από τους «καινούριους» την Ελένη Pάντου και το Μάρκο Σεφερλή και από τους «παλιούς» σχεδόν όλους, διότι πιστεύω ότι ήταν, είναι και θα είναι αναντικατάστατοι ηθοποιοί.

Τί σου προσφέρει το θέατρο και θέλεις να ασχοληθείς με αυτό το δύσκολο επάγγελμα;
-Μου προσφέρει τη δύναμη και την ευκαιρία να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να γελούν και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το σημαντικότερο. Επίσης, πάνω στο σανίδι νιώθω υπέροχα, μπορώ να «ζήσω», έστω και για λίγο, όπως ακριβώς θέλω.

Γνωρίζεις ότι αυτό το επάγγελμα απαιτεί χρόνο, θυσίες, διάβασμα, μελέτη, εξάσκηση; Μέχρι σήμερα πως έχεις ανταποκριθεί και στις άλλες σου υποχρεώσεις (σχολείο, σπίτι κλπ.);
-Γνωρίζω ότι είναι παρόλο που είναι από δυσκολότερα επαγγέλματα, είναι από τα πιο ευχάριστα. Κάθε φορά που γυρίζω από τις πρόβες έχω περισσότερη ενέργεια και διάθεση να διαβάσω, κάτι που δεν συμβαίνει όταν δεν έχω δουλειά με την θεατρική ομάδα. Πιστεύω ότι μέχρι σήμερα ανταποκρίνομαι κανονικά στις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου, χωρίς να έχει χρειαστεί να κάνω αλλαγές στο πρόγραμμά μου για χάρη του θεάτρου.

Έχεις σκεφτεί μια διαφορετική επαγγελματική πορεία αν δεν γίνεις επαγγελματίας ηθοποιός;
-Ναι, θα ήθελα πολύ να γίνω ναυτικός.

Οι γονείς σου τι σου λένε για το μεράκι σου, σε στηρίζουν, σε ενθαρρύνουν;
-Με ενθαρρύνουν και πιστεύουν σε μένα και αυτό είναι που μου δίνει κουράγιο για να συνεχίσω. Το μόνο που μου επισημαίνουν είναι να κυνηγήσω τα όνειρά μου ακόμα και αν «χάσω» στο τέλος.

Πες μου μια ξεχωριστή εμπειρία από τις μέχρι σήμερα συμμετοχές σου σε θεατρικές παραστάσεις.
-Όλες οι εμπειρίες για μένα είναι ξεχωριστές και έχουν τη δική τους χάρη, γιʼ αυτό και μου είναι δύσκολο να αποφασίσω. Αν είναι να επιλέξω κάποια θα τις επέλεγα όλες.

Σε ενδιαφέρει κάποια άλλη τέχνη; Έχεις ανακαλύψει αν έχεις κάποια άλλη καλλιτεχνική κλίση;
-Είχα κάνει μαθήματα κιθάρας για δύο χρόνια, αλλά τα σταμάτησα. Παρόλο που με «τραβάει» πολύ η μουσική δεν μπόρεσα να συνεχίσω ή μάλλον δεν ήθελα.

Οι φίλοι σου τί σου λένε για τη συμμετοχή σου σε παραστάσεις, τις παρακολουθούν;
-Ναι, έρχονται σε όλες και είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι τους χρειαστώ. Με ενθαρρύνουν και μου λένε να κάνω αυτό που θεωρώ σωστό. Πιστεύουν ότι στην υποκριτική δεν θα «χάσω» διότι αξίζω.

Ετοιμάζετε κάποια παράσταση αυτό τον καιρό;
-Ναι, ετοιμάζουμε μια παράσταση σε τραγικοκωμικό ύφος σε σκηνοθεσία Γιώτας Φλήρη. Πρώτα ο Θεός η παράσταση θα ανέβει τον Οκτώβριο.

Τί θα ήθελες να πεις στους συμμαθητές σου που, ίσως, φοβούνται να ακολουθήσουν τα όνειρά τους;
-Να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και αν δεν πετύχουν, τουλάχιστον θα ξέρουν ότι προσπάθησαν για κάτι που ήθελαν οι ίδιοι και όχι οι γύρω τους.

Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους για τη μέχρι τώρα δυνατότητα που σου έχουν προσφέρει να πραγματοποιήσεις εν μέρει το όνειρό σου;
-Ναι, πρωτίστως τη δασκάλα θεάτρου και φιλόλογο, Γιώτα Φλήρη, η οποία είναι η σκηνοθέτις μας και που μου έχει δώσει τη δυνατότητα να εισχωρήσω στο μαγικό κόσμο του θεάτρου. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και με πολλή αγάπη τους γονείς μου, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μου. Από τις ευχαριστίες δεν μπορεί να λείπει η παρέα μου και οι άνθρωποι που έρχονται στις παραστάσεις μας.

Ευχαριστώ.
-Εγώ ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.

Η σελίδα της Ελισάβετ Ωκουτσίδου στο artistbook.gr: http://www.artistbook.gr/elsaki_okou 

www.artistbook.gr
5/9/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη