ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Ισμήνη Πεπέ. Όλοι μαζί να πολεμήσουν για τις ανάγκες και τις αξίες τους.

Συνεντεύξεις
11/09/2013

Με αφορμή την εμφάνιση της στο Κ44 στις 14/12 βρεθήκαμε με την Ισμήνη Πεπέ και μιλήσαμε για τις συνεργασίες της, τα μελλοντικά τις σχέδια και την επικαιρότητα. Αν και η Ισμήνη τελευταία ισχυρίζεται «Δε θέλω να σου πω» σε εμάς τα είπε... όλα.

Ισμήνη ξεκίνησες  το 2008 στο πλευρό του Λάκη Παπαδόπουλου και μόλις το 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος σου προσωπικός δίσκος σε παραγωγή και ενορχήστρωση του ίδιου. Πως νιώθεις για αυτό; 
Αισθάνομαι πολύ τυχερή και μόνο που γνώρισα έναν τόσο αξιόλογο άνθρωπο πόσο μάλλον που ήθελε να ασχοληθεί με τα κομμάτια μου και να τους δώσει μορφή. 
 
Τι είναι αυτό που "πήρες"  από την συνεργασία σου μαζί του; 
Επειδή ο Λάκης είναι ένας εξαιρετικά "χαλαρός" άνθρωπος και πολύ δοτικός με βοήθησε να μπω στον χώρο με έναν αρκετά ομαλό τρόπο.
 
Ακολουθούν Lexicon Project και Joanna Drigo μίλησε μας και για αυτές σου τις συνεργασίες.  
Με τους Lexicon Project και με την Joanna συνεργαστήκαμε άψογα! Με τον Μιχάλη Κεχαγιά των Lexicon Project είχαμε ήδη φιλική σχέση και πριν από την συνεργασία  αλλά στη συνέχεια θεωρώ πως δεθήκαμε όλοι μεταξύ μας. Είναι, κατά την άποψη μου όλα τα παιδιά από τα "διαμάντια" της σημερινής μουσικής σκηνής.
 


Τελικά η Ισμήνη «μιλά σιγά»; 

"Δε θέλω να σου πω"! 
 
Πες μας τότε από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική;
Πιο "επαγγελματικά" τα τελευταία 3 χρόνια  αλλά εδώ και 10 χρόνια ήμουν σε κάποια συγκροτήματα και από πολύ μικρή γράφω τραγούδια.
 
Θεωρείς πως έχουν πραγματοποιηθεί τα όνειρά σου; 
Κάποια όνειρά μου, σίγουρα άλλα χω πολλά ακόμα που θέλω να πραγματοποιηθούν και μόλις πραγματοποιηθούν κι αυτά θα κάνω κι άλλα γιατί το να ονειρεύεσαι είναι λόγος ύπαρξης.
 
Πότε να περιμένουμε τον επόμενο δίσκο; Έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο digital single «Δε θέλω να σου πω»
Για δίσκο δεν έχω σκεφτεί ακόμα, ενδεχομένως κάποια στιγμή, προς το παρόν έχω εστιάσει σ' αυτό το τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησε στο οποίο έχει κάνει την επιμέλεια της παραγωγής και την ενορχήστρωση ο Μιχάλης Κεχαγιάς (Lexicon Project).
 
Ετοιμάζεις και το video clip του «Δε θέλω να σου πω»  πότε θα είναι έτοιμο; 
Η  παρουσίαση η πρώτη του video clip θα γίνει στις 14/12 στο Κ44 που θα εμφανιστούμε με τους Avogadro.

Να περιμένουμε κάτι καινούριο σε αυτό το live; 
Σ' αυτό το live όπως προείπα θα παρουσιάσουμε και το video clip για το καινούριο τραγούδι και θα έχουμε ένα ελαφρώς ανανεωμένο πρόγραμμα.
 
Στα lives σου, ερμηνεύεις και διασκευές. Ποιό από αυτά θα ήθελες να είναι δικό σου; Ποιο αγαπάς; 
Αγαπώ όλα τα κομμάτια που έχουμε βάλει σ' αυτό το πρόγραμμα. Περισσότερο ίσως το "Καίγομαι" του Ξαρχάκου και το "Ο χαμένος τα παίρνει όλα" του Αγγελάκα.

Μουσική και διαδίκτυο. Θεωρείς πως, τελικά το διαδίκτυο βοηθάει τους νέους καλλιτέχνες; Και αν ναι με ποιόν τρόπο; 
Το διαδίκτυο ασφαλώς και βοηθάει, δίνει "φωνή" σε όλους μας. Πλέον έχεις όλη τη μουσική του κόσμου στα χέρια σου σαν ακροατής και μπορείς να επιλέξεις τι θα ακούσεις! Κι όσοι θέλουμε να προωθήσουμε την δουλειά μας μπορούμε  πολύ πιο εύκολα να το κάνουμε. 
 
Ελληνόφωνο ή αγγλόφωνο τραγούδι και γιατί; 
Να γράφω, ελληνόφωνο (γιατί χω "ελληνόφωνα" συναισθήματα και βιώματα!!), από εκεί και πέρα έχω "κολλήσει" και με πορτογαλικό τραγούδι και με διάφορα άλλα ξενόγλωσσα. Το παν είναι να σου κάνει "κλικ".
 
Θεωρείς πως θα βγει κερδισμένη ή χαμένη η τέχνη από την οικονομική κρίση;
Τελείως υλιστικά, όλοι χαμένοι χουμε βγει.  Από 'κει και πέρα η κάθε τέχνη έχει αποδείξει πως ανθίζει εν καιρώ κρίσεων γιατί τότε κυρίως έχουν οι άνθρωποι  την ανάγκη να πουν κάτι ουσιαστικό και αληθινό.
 
Συμμετείχες σε κάποια από τις κινητοποιήσεις;    
Ναι, συμμετέχω γιατί πιστεύω πολύ στη δύναμη των ενωμένων ανθρώπων, που ομαδοποιούνται πάνω από κόμματα, προσωπικά συμφέροντα και οποιεσδήποτε άκρως ιδιοτελείς λόγους και προσπαθούν όλοι μαζί να πολεμήσουν για τις ανάγκες τους και τις αξίες τους.
 
Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Ένας επόμενος δίσκος σίγουρα αλλά δε βιάζομαι πολύ γιατί θέλω να γίνει πολύ καλή δουλειά.
 

Και μιας και είμαστε σχεδόν στα μέσα του Δεκέμβρη, ένας χρόνος φεύγει και ένας νέος έρχεται, τι θα ήθελες να ευχηθείς στους αναγνώστες του ArtistBook.

Επειδή έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι να προσπαθούμε όλοι να βρίσκουμε μια θετική πλευρά σε ό,τι και να συμβαίνει.

Περισσότερα για την εμφάνιση της Ισμήνης Πεπέ εδώ

www.artistbook.gr
14/12/2011

Σχόλια

0 σχόλια
* Απαιτούμενα πεδία
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη