29
Οκτωβρίου 2016

Κ. Καλδέλης - Μ. Κουτσαγγελίδης - Λέσβος, Πέργαμος κι Αϊβαλί

Ads

Ένας συνδυασμός προσφυγικών και νησιώτικων μουσικών ακουσμάτων, από τους Μάνο Κουτσαγγελίδη και Κώστα Καλδέλη, στη "ζεστή" μουσική σκηνή του "Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης".

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στις 23.00, στο «Πέραν, το καφέ-αμάν της πόλης» γλεντάμε με τραγούδια και σκοπούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες μας, σε μια βραδιά αφιερωμένη στα παράλια της Μικρασίας, στο Αιγαίο και τα νησιά του... Με τους: Μάνο Κουτσαγγελίδη - Κώστα Καλδέλη (τραγούδι), Γιώργο Μαρινάκη (βιολί), Ηλία Μαυρίκη (λαούτο-κιθάρα), Πάνο Βέργο (σαντούρι), Λάζαρο Ακριβόπουλο (κρουστά) και Αντώνη Κεραμυδά (ακορντεόν).

Ο Μάνος Κουτσαγγελίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Άρχισε
να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία οκτώ ετών. Στα δεκαεπτά του, ήδη διδάσκει παραδοσιακή μουσική και όργανα στο Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική από διάφορους φορείς. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τον Χρόνη Αηδονίδη, την Ξανθίππη Καραθανάση, την Νίτσα Τσίτρα κ. ά.

Ο Κώστας Καλδέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς
και επαγγελματικά σχήματα της μουσικής παράδοσης της Λέσβου και όχι μόνο. Ιδρυτικό μέλος με τον επί χρόνια συνεργάτη του, δεξιοτέχνη του σαντουριού, Δημήτρη Κοφτερό, του παραδοσιακού συγκροτήματος «Οι Μυτιληνιοί». Συνεργάστηκε πολλά χρόνια με τον αείμνηστο κορυφαίο παραδοσιακό Λέσβιο μουσικό Νίκο Καλατζή (Μπινταγιάλα). Έχει πολλές συμμετοχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε εκδηλώσεις συλλόγων, χορευτικών, μουσικών σκηνών
και σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές για τη μουσική παράδοση της Λέσβου.

Ο Γιώργος Μαρινάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τη Φολέγανδρο. Στην παραδοσιακή μουσική μυήθηκε από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν και ο πρώτος του δάσκαλος στο βιολί. Διδάχθηκε Βυζαντινή μουσική από τον Λυκούργο Αγγελόπουλο. Δίδασκε επί σειρά ετών στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και σε μουσικές σχολές. Από το 1995 διδάσκει βιολί στον τομέα της παραδοσιακής μουσικής του ωδείου «Φίλιππος Νάκας.

Ο Παναγιώτης Βέργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Με το σαντούρι και την μουσική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1995, με δάσκαλο τον Δημήτρη Κοφτερό. Το 2007, αποκτά το Πτυχίο της Αρμονίας με βαθμό «Άριστα» το 2009,
το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό «Άριστα» και το ίδιο έτος το Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό «Άριστα». Από το 2004 έως και το 2009 εργάστηκε ως τακτικό μέλος στην ορχήστρα του συγκροτήματος «Ελληνικοί χοροί Δώρα Στράτου» συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συμμετείχε σε δισκογραφικές μουσικές συλλογές σε εορταστικές εκδηλώσεις και μουσικές σκηνές και σε προγράμματα παραδοσιακής μουσικής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες του ελληνικού παραδοσιακού χώρου. Εργάστηκε ως καθηγητής από το 2004 έως το 2007 στα μουσικά σχολεία Λαμίας και Αλίμου. Από το 2008 μέχρι και σήμερα διδάσκει σαντούρι στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη και σε ωδεία.

Πληροφορίες

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

Ημέρες και ώρες

  • Σάββατο 29 Οκτωβρίου 201623:00
0 Κριτικές

Βίντεο

Κριτικές του κοινού

0 Κριτικές

Δώσε την κριτική σου

Βαθμολόγησε:

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη