08
Ιανουαρίου 2015

Ρεμπέτικη Μυσταγωγία

Ads

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, στις 22.00΄, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» γίνεται «πέρασμα» που οδηγεί στο μαγικό κόσμο του ρεμπέτικου, με τη ζεστή κι αισθαντική φωνή της Κωνσταντίας Ιωάννου, τον δεξιοτέχνη του τρίχορδου μπουζουκιού Νίκο Κράλη και τον εξαιρετικό Νώε Ζαφειρίδη στην κιθάρα.

Η Κωνσταντία Ιωάννου μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ιδιαίτερες ελληνίδες ερμηνεύτριες του είδους. Ξεκίνησε την ενασχόληση με το τραγούδι στην ηλικία των 15 χρόνων. Την τράβηξε περισσότερο το ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο προσέγγισε λυρικά. Συνεργάστηκε στη Θεσσαλονίκη με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και τη ρεμπέτικη κομπανία και άλλους καλλιτέχνες του ρεμπέτικου χώρου. Στην ηλικία των 24 ετών κατεβαίνει οριστικά στην Αθήνα και συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως: Σωτηρία Μπέλλου, Άκης Πάνου, Μπάμπης Γκολές, Νάντια Καραγιάννη, Βαγγέλης Κορακάκης, Αφεντούλα Ραζέλη, Οπισθοδρομική Κομπανία, Ηλίας Λιούγκος, Αριστείδης Μόσχος,  Νίκος Σαραγούδας, Γιώργος Αραπάκης κ.ά.

Ο Πειραιώτης Νίκος Κράλης είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους δεξιοτέχνες του τρίχορδου μπουζουκιού. Η φαντασία του και η γλυκύτητα της «πενιάς» του τον καθιέρωσαν ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Κανά και πολλοί άλλοι. Ως συνθέτης έχει να παρουσιάσει αρκετά δικά του τραγούδια.

Ο Νώε Ζαφειρίδης πήρε δίπλωμα κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας (Άριστα) και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Πειραιά (Άριστα). Για μια εικοσαετία (1985-2004) συνεργάστηκε ως σολίστ στο μπουζούκι με τους: Μαριώ, Χρήστο Τσιαμούλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Άλκηστη Πρωτοψάλτη κ. ά. Συχνές επίσης είναι και οι εμφανίσεις του με την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Παράλληλα εργάζεται σαν καθηγητής μουσικής.  

Πληροφορίες

Είσοδος 5 ευρώ
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

Με την υποστήριξη του artistbook.gr

Ημέρες και ώρες

  • Πέμπτη 08 Ιανουαρίου 201522:00
0 Κριτικές

Κριτικές του κοινού

0 Κριτικές

Δώσε την κριτική σου

Βαθμολόγησε:

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη